3,464 cititori

“Oameni” nu înseamnă întotdeauna “fiinţe superioare înzestrate cu raţiune”

Citeam articolul ăsta al Corinei şi mi s-a ridicat părul pe mâini. Am văzut şi eu videoul cu cretinii care torturau biata căţeluşă şi am simţit aceeaşi senzaţie de ură, plus beculeţul roşu care mi s-a aprins în creier. Apoi mi-am amintit de o fază trăită acum nişte ani buni.

Eram cu Billy, câinele meu, în parc, în Tineretului. Afară era o vreme de făcut copii şi numărat bani. Frig, toamnă spre iarnă, ţin minte că îngheţasem deja, dar nu prea aveam de ales. Al meu patruped se simţea ca peştele în apă, avea chef de hoinăreală. Pentru cine cunoaşte topografia locului, tocmai ajunsesem la lac. Acolo, nu ştiu de ce, dar parcă era mai frig. Poate de la apă, pe care o simţeam rece ca o răsuflare de frigidă.

Mă pregăteam să-i cam bat un apropo cum că ar fi cazul să ne întoarcem (da, vorbeam cu el exact cum aş fi făcut-o cu un om), când am auzit hărmalaie mare de undeva din dreapta. Pe panta mare coborau în viteză cinci câini, care îl alergau pe un al şaselea. Toţi cinci erau pitbulli, iar viitoarea victimă un maidanez pricăjit. În spatele lor, tot în fugă,  veneau stăpânii care chiuiau şi urlau cât îi ţineau plămânii “ia-l, omoară-l, prinde-l, şo pe el” şi alte îndemnuri de luptă. Maidanezul fugea cu frica morţii în oase, se vedea clar că îl făceau fâşii ăia dacă puneau colţii pe el.

La un moment dat au ajuns chiar în faţa mea, lângă lac şi acolo l-au încercuit pe bietul animal speriat ca vai de lume. Nu mai avea scăpare. Era cu spatele la apa rece ca gheaţa, iar în faţă avea numai colţi rânjiţi şi fioroşi. Între timp ajunseseră la faţa locului şi decerebraţii stăpâni ai pitbullilor, care continau să-i asmută. Moment în care maidanezul a luat singura decizie care i-ar mai fi permis să supravieţuiească şi s-a aruncat în apă.

Să nu vă imaginaţi că faza, pe care tocmai v-am descris-o, a durat mult. A fost ceva de domeniul zecilor de secunde. Până să te lămureşti bine care e treaba, căţelul era deja în apă. Dar ăla a fost momentul în care m-am dezmeticit şi n-am mai suportat ce se întâmplă. I-am spus lui Billy să aştepte (oricum ar fi executat instant oricare dintre javrele alea… şi am numit aici şi câinii şi stăpânii) şi m-am înfiinţat între umanoizii fără creier care-şi asmuţeau în continuare javrele. Da, am uitat să precizez, pe vremea aia aveam încă mult peste suta de kilograme.  M-am uitat în ochii celui în faţa căruia mă proptisem şi i-am zis, textual:

-Îmi bag p*la în voi şi în javrele voastre! Vă căraţi de aici în secunda asta, altfel iau unul dintre câinii ăstia şi vă bat în cap cu el.

Ăla a dat să spună ceva, moment în care i-am pus mâna în gât şi i-am şoptit duios:

-Bă, am zis în momentul ăsta, că mă piş şi pe voi si pe câinii voştri. 

Şi vă jur că exact aşa aş fi făcut. Mi se aprinsese beculeţul roşu în cap, deja pentru mine nu mai conta ce urmează. Supravieţuia cine putea. Nu ştiu ce a contat mai mult, faptul că se citea în privirea mea că n-am nici cea mai mică intenţie să dau înapoi sau că se mai strânseseră ceva oameni în jur. Cert este că fără o vorbă şi-au bagat animalele în lese şi au făcut stânga împrejur. Am tras maidanezul din apă şi fraierul parcă înţelesese ce s-a întâmplat. S-a lipit de mine instant. Apoi a scos lumea batiste, şerveţele, fulare şi în câteva minute era aproape uscat. L-am mai reîntâlnit în parc. Nu mă mai recunoştea, dar eu eram bucuros de fiecare dată când îl vedeam hălăduind pe-acolo.

E drept că după aia, multă vreme am fost cu ochii în patru când ieşeam cu Billy. Pentru că de la oameni de genul ăla nu ştii niciodată cum îţi iei un par în cap. Pe la spate.

Iar acum să revenim la articolul Corinei. Care se încheie naiv, cerând pedepse cu închisoarea pentru cei care chinuie sau torturează animalele. Niciodată nu se va aproba asta în ţara numită România. Şi chiar dacă se va da o lege de genul ăsta, nu o va aplica nimeni niciodată. “Hai, dom’le, sunt puşcariile pline, doar n-o să bagam acum oameni care au bătut câini”.

Nu, frate, soluţia este frica. Frica de bătaie. Ăia au dispărut din faţa mea pentru că au simţit că măcar unul dintre ei o va păţi grav de tot. Îmi pare rău că trebuie să promovez violenţa, dar sunt convins că dacă li s-ar administra nişte genunchi în gură şi bocanci în coaste jegoşilor care au torturat căţeaua, a doua oară nu ar mai face-o. După ce mănânci cu paiul şase săptămâni, te gândeşti bine de tot înainte de a mai chinui un animal. Părerea mea.

mihai_vasilescu_animale_oameni

sursa foto

69 de păreri la ““Oameni” nu înseamnă întotdeauna “fiinţe superioare înzestrate cu raţiune”

 1. Indivizi fără rațiune, fără suflet … nici nu-i pot numi animale. Tare mi-aș dori, uneori, ca al meu bichon maltez să fie pitbull și să-i lase fără coaie pe cretinii aștia !!!

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @aem27, lasă că în altă viaţă o să fie macar Rotweiller. Să te ţii atunci. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 2. Regulile si legile societatii moderne (sa zicem) in care traim ne impiedica sa ne torturam sau sa ne omoram intre noi. Asa ca multi isi potolesc aceasta “sete de sange” chinuind animale. Nu sunt nazist, dar mi-a placut intotdeauna teoria cu omul superior si omul inferior (Herrenvolk si Untermensch). Nazistii au aplicat-o gresit, la rase si popoare, eu as aplica-o la indivizi. Exista oameni care au evoluat din punct de vedere intelectual, comportamental etc. si oameni care sunt dovada vie ca “veriga lipsa” a existat si inca exista. Cretinii din intamplarile de mai sus se incadreaza in ultima categorie, categorie din care fac parte si cei care au violat-o pe tipa aia in Vaslui, cei care i-au legat cu funia de usi pe copiii aceia cu dizabilitati, dementii aia care-si bat caii pana ii omoara si lista poate continua. Nu sunt iubitor de animale, dar asemenea cazuri ma scarbesc pana si pe mine. Cred ca, in Evul Mediu, animalele erau mult mai bine tratate. Aia se torturau si omorau intre ei, iar animalele erau folosite exact pentru ceea ce, cred eu, ar trebui folosite si in prezent: sursa de hrana, paza, companie sau…libere in mediul lor natural. Cat despre frica si “promovarea violentei”, sunt perfect de acord. Cu amenzi si puscarie nu civilizezi oamenii, cu biciul …da. De altfel, auzisem ca niste baieti s-au mobilizat sa le faca “o vizita” oligofrenilor, in scopuri “educationale”. Sunt curios daca au pus in practica ideea sau nu. Oricum, conform teoriei mele cu “veriga lipsa”, pe aia nu poti sa-i educi sau civilizezi, atat ii duce, dar poti da un exemplu pentru eventualii amatori de astfel de distractii.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

  • @Ionut, şi eu zic că puterea exemplului este nepieritoare. 😉

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 3. Pe bune daca pot sa spun ceva , si cand am vazut filmarea am ramas fara suflare si cuvinte. Si m-a obsedat vreo 2 zile . Ca si masura, dupa bataia pe care-o merita din plin, as zice sa le taie si lor vreun deget si pe urma sa te distrezi . Mai nasol este ca nu pareau a fi beti … nu ca asta ar fi fost vreo scuza,dar ca sa faci asa ceva constient inseamna grave probleme la mansarda.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @dede cati, dezaxaţi. Pur şi simplu nu înţeleg cum poţi face aşa ceva. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 4. Iar subiecte grele la prima ora a diminetii. Eu mereu am fost sigura ca cei ce pot tortura un animal au probleme psihice si ca pot trece oricand la next level si sa tortureze un om. Chiar vazusem un documentar pe Discovery (cred) despre criminalii in serie si spuneau diversi medici ca majoritatea criminalilor incep prin a mutila, tortura si ucide animale si abia apoi trec la oameni. Daca nu as avea 1 metru cand stau pe caramida si 48 de kg cu hainele de iarna pe mine m-as baga si eu la aplicat corectia. Pana si Hitler iubea cainii…

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • @tina, e mai grav de atât. Uite, eu mă pot uita la un video în care oamenii păţesc nasoale. Dar îmi este imposibil să privesc la un clip cu animale care păţesc chestii urâte. Pur şi simplu nu pot. 🙁

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • “I don’t care who dies in a movie, as long as the dog lives.” Eu m-am intristat pana si la reclama asta:
   https://www.youtube.com/watch?v=Q285dYl2mZI.
   Si am plans vreo 2 ore dupa ce am vazut War Horse:)).

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @tina, să-ţi spun cât am bocit la “Hatchi”? 🙁

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • E o chestie general valabila. Empatia si compasiunea merge spre cel perceput ca neajutorat. Ca un barbat ia ppumni in cap de la alt barbat e una, ca un catel sau un copil pateste acelasi lucru e cu totul altceva.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Marius, da, da, aşa zic şi eu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 5. No comment. Daca ma pornesc la ce as face acestor oameni, Hitler ar fi mic copil. Evit, pt sanatatea mea mintala si emotionala, sa vizionez reportaje si articole legate de violenta impotriva animalelor. Aveam un prineten ce imi trimitea filmulete de la PETA. Il uram. Ma rascolea in asa hal incat nu mai functionam fara sa izbucnesc in plans la fiecare 5 min timp de cateva zile. De cand am ramas insarcinata (asta acum vreo 4 ani) sunt si mai si. Doar cand ma gandesc intru intr-o disperare fantastica. Concluzia: jupuiti de vii. Fara mila. Castrati. Scos unghiile pe viu si trasi in teapa. Gata, m-am descarcat!

  PS: frate, esti alt om slab! Eu sunt la extrema cealalta, imi numar caloriile ca sa ma ingras…am apetit dar nu si vointa sa ma tin de alea 3 mese pe zi.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Ana, bine, mă, laudă-te tu. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • of, de ar fi lauda….

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @Ana, un pic, un pic e şi laudă.
   Te-am căutat pe facebook să te văz cât eşti dă slabă, da’ nu te-am găsit.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • nu stiu de ce nu merge sa iti mai day reply: ca sa iti satisfac curiozitatea: 47kg (am luat 2 kg, ieeeiiii!) la 170 cm inaltime.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @Ana, dă-mi, femeie, add request pe facebook.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • No, ca ti-am dat!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @Ana, ce mi-ai dat?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @Ana, da, da, mi-ai dat. Nu văzusem. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 6. eu nu m-am uitat la video postat in articol de Corina. Nici la ea nici in alta parte. Pentru ca dupa scandalul Ionut am vazut atat de multe incat imi ajunge pentru restul vietii mele de muritor.
  Nu exista explicatie pentru violenta. De nici un fel! Nu asupra animalului, copilulul, nevesti, barbatului samd. Nu exista.
  Si in mine exista acel beculet rosu. Incerc din rasputeri sa nu il lasa sa se aprinda. Incerc sa rezolv totul cu beculetul verde.
  Restul de gen ce si cum ar trebui sa le facem nici nu le iau in consideratie. Nu pentru ca nu ar avea pertinenta ci pentru ca nu ar trebui sa avem motiv sa gandim pana acolo.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Ncoleta, te înţeleg perfect. Şi totuşi sceleraţii ăia există. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 7. Boss, mie cu capul îmi place. De la capete în gură am o frunte de berbec. Si damage-ul e mai mare, barbie si dinti sparti. O placere.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 8. Nu stii care sunt oamenii si care animalele in acest caz. Dar si eu cred ca puscaria ar fi varianta corecta.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Rossana, şi eu cred la fel. Din pacate nu o să vezi aşa ceva în România, oameni care să facă pârnaie pentru că au chinuit animale. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 9. Pe lângă maidanezi, o foarte mare problemă sunt puștii teribiliști, stăpâni de rottweiler, pitbull, amstaff, a căror distracție principala e să asmută animalele pe femei, fete, copii, maidanezi, fete cu câini mai puțin fioroși. Eu, posesoare de labrador de 8 ani, am avut mai multe probleme cu acești câini cu stapân. E distractiv, se pare, pentru unii, să asmută câinii pe un labrador plimbat de o tipă prin parc.
  Referitor la frica de bătaie, uneori așa e. Am o verișoara îndepărtată care a fost lovită de soțul ei de câteva ori, pâna când au aflat frații ei, și i-au dat tipului o bătaie de a stat in spital 10 zile (mancat cu paiul :-)) Nu încurajez neapărat faptul că verișoara mea a rămas cu el, dar au trecut ani, iar băiatul se pare ca a învațat că bătaia doare, căci nu a mai ridicat mâna la ea vreodată, ba chiar a devenit mai atent si grijuliu.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Lola, un câine de luptă este o armă. Care odată ajunsă pe mâna unui tâmpit…

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 10. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 3 Thumb down 15

  • @radu, eu sper doar că glumeşti sau nu realizezi ce zici. “Şi-au deconectat creierul”? “Nu poţi interzice unei fiinţe superioare să facă ce vrea cu una inferioară”? Serios?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • Da Mihai, cateodata esti pe val cu grupul pana se ingroasa gluma, atunci ai de ales: ignori sau gandesti, la asta m-am referit. Cat despre aspectul celalat ca nu poti interzice unei fiinte superioare sa faca ce vrea cu alta inferioara se bazeaza toata existenta si evolutia noastra, daca un savant nebun nu jupuia animale acum sute de ani, daca nu belea de curiozitate niste captivi poate in clipa asta lipsea niste cunostinte omenirii. Nu am vazut clipul despre care e vorba. Desigur oamenii mici vor fii mereu indignati de chestiile astea, care evident ma deranjeaza si pe mine dar nu la fel de mult ca sa fac ceva in privinta asta. Daca esti mai bun ca o fiinta ai drept de viata si de moarte asupra ei, asta e realitatea, asa e construita natura, si toata omenirea exact asta a facut, si-a bagat coada in codul genetic al animalelor ani la rand ( au incrucisat specii) dar uite nene: daca il chinuie unul pe un caine e mai rau ca toti. Aia care au chinuit animalele ar trebui evaluati, tinuti sub supraveghere, ajutati, nu blamati, facuti animale, criminali si alte cacaturi, mai ales daca sunt copii. Eu pe ei ii vad victime nu pe animale, victimele nepasarii, societatii.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 5

  • @radu, ai mai întors-o un pic, nu mai sună ca primul comentariu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @Mihai, a intors-o??? A dat-o si mai rau!!?? Prietene @radu, una e sa faci experimente in numele stiintei si progresului (la dracu’, s-au facut si se fac si pe oameni!!), si alta e sa chinui o fiinta doar asa, de distractie, fiindca este inferioara. Stiti nazistii de care vorbeam? Tot de la chestia asta cu fiinta superioara au inceput. Stim cum au continuat. Sustin ca suntem fiinte superioare, nu pun egal intre mine si animale, dar nu imi manifest superioritatea comportandu-ma mai rau decat s-ar comporta fiintele pe care le consider inferioare. Si uita-te, naibii, la filmulet ca vorbesti aiurea: aia nu sunt copii nevinovati, care trebuie consiliati, ci niste oligofreni de varsta mea care ar trebui dusi dracului pe o insula pustie si dati mancare la furnici. Da-o dracu’ ca m-am saturat de atatia tampiti care respira acelasi aer cu mine!!!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Unii se plângeau cu câteva luni în urmă că pe strada lor un pitbull înhăţase un maidanez de gât şi îl sugruma încet, fără urlete şi scandal. Apare un ţigan fioros şi burduhănos cu o bâtă lungă şi groasă şi îi dă una pitbullului direct în cocoaşă. Parcă l-ar fi lovit cu o floare, câinele n-a schițat nici un gest, nici măcar nu l-a privit pe țigan, își vedea în continuare de treaba lui, calm, ba chiar plictisit.

   Dovada că era un câine de luptă antrenat. Nu manifesta niciun interes faţă de oameni fiindcă a fost dresat să muşte până la moarte alţi câini, încă de când era un puiuţ. Oamenii nu făceau parte din domeniul lui. De asta nu reacţiona la nimic, nici măcar la bâtă, nu lătra, nu făcea gălăgie, îşi îndeplinea încet şi metodic, ca un robot, sarcina pentru care fusese dresat.

   Printre cocalarii din cartiere, acest comportament a dat naştere la legenda că “pitbulii nu simt durerea”. De fapt o simt, dar o ignoră, datoria lor faţă de stăpân are prioritate.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 11. Cine iubeste animalele si empatizeaza cu ele , de regula nu prea iubeste oamenii.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 10

  • @Tara Luipapuravoda, teorie dezvoltată de cine? Nu de alta, dar eu iubesc şi animalele şi oamenii. Poate sunt vreo excepţie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Mihai, din pacate, sunt atat de multe exemple care intaresc afirmatia lui @Tara Luipapuravoda, incat, intr-adevar, cei ca tine risca sa devina exceptii. Nu e cazul, inca. In momentul in care risti sa mananci bataie doar fiindca i-ai facut unui stapan de caine observatie fiindca animalul lui favorit s-a cacat in locul de joaca pentru copii (desi exista loc special pentru animale), cand esti injurat si amenintat cu moartea doar fiindca sustii strangerea maidanezilor de pe strazi (strangere, nu eutanasiere), cand exista atatia care considera ca ar trebui sa devenim toti vegetarieni, pentru a nu mai sacrifica animale, si nu vrei sa stii cu ce furie si inversunare la adresa celor care nu sunt de aceeasi parere isi sustin punctele de vedere, cand sunt multi care pun semnul egal intre ei si animal, si semnul “mai mare” intre ei si restul oamenilor care ii inconjoara…da, inclin sa fiu eu de aceeasi parere. DAR….toate astea nu justifica sub nici o forma chinuirea si torturarea “fiintelor inferioare”, cum gresit afirma @radu mai sus. E o tampenie. Tocmai faptul ca suntem “fiinte superioare” ar trebui sa ne dea inteligenta de a nu face asemenea lucruri ingrozitoare. Doar ca, asa cum am zis, nu toti oamenii sunt “fiinte superioare”.
   Hai cu dislike-urile!??

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Ionut, nu cred. Majoritatea oamenilor pe care-i cunosc iubesc animalele. Şi să vezi ce, iubesc şi oamenii. Din punctul meu de vedere afirmaţia lui @Tara Luipapuravoda este gratuita si lipsita de orice urma de sens.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • Genul de oameni care sunt nesimtiti cand le spui sa curete dupa cainele lor in parc sunt genul de oameni sunt nesimtiti si cand le zici sa isi supravegheze copilul la restaurant, ca se plimba pe sub masa ta si trage sau varsa paharele. E genul nesimtit, nu are legatura cu iubitul cainilor sau al oamenilor. Respectivii oameni sunt nesimtiti si in n alte situatii care nu au legatura cu animalele. Eu prin iubitor de animale,inteleg iubitor, om normal, nu extremist sau fanatic, aia is alta poveste.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Zic ca nu te cunosti indeajuns. Asta cu iubitul oamenilor e o utopie, stii si tu !

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 3

  • @Tara Luipapuravoda, eu zic să recitesti primul tău comentariu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 12. Chestiile astea cu ființele superioare și inferioare sunt bullshit. Superioare după ce criterii? De aici pîna la genocid e doar un pas. Cît despre indivizii din discuție, sunt din categoria violatorilor de la Vaslui – ne-educați, crescuți mai mult ca sigur într-un mediu care le-a dezvoltat violența și le-a inhibat empatia (ca să nu mai vorbesc de inteligență….). Știu, și eu aș fi avut tentația de a-i penaliza tot prin violență, doar că, din păcate, violența n-a rezolvat niciodată nimic. Și, iar din păcate, alimentează un cerc vicios. Cît despre scena de care povestești tu Mihai, chiar cred că s-au speriat. La 12 ani am sărit să-l bat pe un măcelar care a vrut să dea cu piciorul în teckelița mea. Cred că am dezvoltat atîta adrenalină (eram în stare să-l fac una cu pămîntul) încît a luat-o la fugă. Cred că e o chestiune de cea ce transmiți.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @Akafix, te rog citeşte comentariul lui @Radu de aici. Poate înţelegi tu după ce criterii.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • 🙂 I-am dat deja un veto

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 13. Nici eu nu pot sa ma uit la animale chinuite, n-am vazut video-ul.
  Nu-s o mare iubitoare declarata de animale, dar ma impresioneaza mai mult suferinta lor decat a oamenilor.
  Conduceam spre Focsani intr-o duminica, zi de targ pe la tara, si la Dumbraveni o masina intrase intr-o caruta. Omul murise, iar calul agoniza pe sosea. Crede-ma ca ma umareste si-acum imaginea calului, iar de carutas nici nu-mi amintesc in ce pozitie era.
  Iar intr-o iarna cu viscol si ger napraznic, impreuna cu fi-miu , m-am urcat pe bloc, la scara vecina, fiindca niste tampiti inchisesera pe acoperisul blocului o matza amarata. O dusesera acolo si inchisesera usa de acces pe acoperis – etajul 8. Miorlaia, saraca, de ziceai ca-i sfarsitul lumii.
  Iar eu chiar nu iubesc matzele, fiindca am trei canari cantaciosi.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @moatza, nu mă pot uita nici cum moare un şobolan, deşi îi urăsc. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 14. Ba, io daca vad un tigan care-si bate calul,de exemplu, sigur ii dau un “n.v.-eu” , cel putin.Referitor la astia cu dulai de lupta, ma mai intalnesc cu ei pe malul Somesului, dar cainii stiu ca sunt jupan (cand iti este frica, corpul secreta o substanta, pielea miroase, cainele simte frica in felul asta) si oricum, am si eu doi colti in buzunar : unul e Spyderco Tenacious iar celalalt Victorinox Spartan.Asa ca ne muscam de la egal la egal.Dar n-am treaba cu dulaii, mai mult cu bipezii.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Batranu’, da, frate, oamenii sunt cei cu probleme, nicidecum câinii.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 15. Frățicăăăăă, dacă ar fi să mă roage cineva să le aplic o pedeapsă idioților cu cățelușa…… Toate ființele au/avem anumite extensii corporale pe care natura/evoluția, le-a “crezut” necesare. Ei în tâmpenia lor, au justificat tăierea cozii ca fiind un factor de înrăire( de unde dracu’/tata lu’ tâmplar, teoria asta?!?!) și au considerat îndepărtarea extensiei ca fiind necesară. Păi, mă gândeam, că și ei au o extensie, ca și câinii, între picioare care nu mai e necesară și să le-o îndepărtez( tot cu barda) și poate așa devin mai răi și ajung niște străjeri destoinici.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @diabolic, suntem un popor mic şi trist. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • Mic la gândire, din nefericire. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @diabolic, exact. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 16. Deja nu mai dau like nimanui ca ar trebui cu siguranta sa dau la toate comentariile pentru ca sigur toti cei care te citesc sunt impotriva acestor depravati.. Eu nu am dat clic sa deschid filmuletul ca stiu de la o colega care s-a uitat zilele trecute.. venise cu telefonul la mine si cica “uite ma ce ii face…” dar am preferat sa nu vad mai mult de doua trei secunde… Si chiar si asa ,asa cum spuneai si tu , m-a marcat vre-o doua trei zile… Stateam ca prostul si ma gandeam cu un nod in gat cat de redus mintal poti fi sa faci asemenea lucruri…. chiar daca am vazut doar cateva fragmente ma durea deajuns sa nu pot privi tot…
  Pacat ca nu exista peste tot ca in State politia animalelor sa le f.ta niste amenzi sa ii usture si gaura c…lui. macar atat, ca sa nu mai zic ca eu unul nu i-as amenda.. le-as face ce le fac ei bietelor fiinte… 😐

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Bogdan, după câte ştiu legea prevede amendă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 17. Aici in Italia, sunt legi destul de dure in privinta asta, nu le cunosc dar stiu ca nu ma pot atinge macar cu o vorba de un caine fara sa raman nepedepsita! Nu sunt ru cea mai mare aparatoare a animalelor,chiar daca imi plac, dar nu mi se pare normal un astfel de comportament! Consider ca trebuie sa se ia masuri!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 18. Unde e măi filmulețul ăsta cu tortura îngrozitoare a animalului, că nu-l găsesc pe nicăieri. La linkul ăla nu e niciun film, e doar o poză cu un tigru. Ce i-a făcut?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • I-a taiat coada din cate am inteles eu!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Păi și de când a ajuns tăiatul cozii la câine tortură? Asta e tradiția, la unele rase de câini se cere să aibă coada tăiată la concursuri, s-a schimbat așa profund lumea în ultimii câțiva ani?

   Când citeam comentariile credeam că cine știe ce i-au făcut bietului câine, l-au jupuit, l-au crucificat pe greblă, numai nenorociri îmi trecea prin cap. I-au tăiat coada? Nothing to see here 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 2 Thumb down 5

  • Ia sa-ti taiem si tie un deget pe viu, cu securea, pe motiv ca si asa iti mai raman 9!!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • Din cate stiu, este interzisa prin lege taierea urechilor sau a cozii, iar in majoritatea tarilor europene astfel de caini nu mai sunt acceptati in competitii. Veterinarii care mai fac asemenea interventii isi pot pierde dreptul de libera practica.
   In Romania legea zice asa:
   “Interventii chirurgicale
   (1) Interventiile chirurgicale destinate modificarii aspectului unui animal de companie sau altor scopuri trebuie sa fie interzise si, in special:a) codotomia b) cuparea urechilor c) sectionarea corzilor vocale d) ablatia ghearelor si a dintilor
   (2) Exceptii de la aceste interdictii nu se pot face decat: a) daca medicul veterinar considera o interventie necesara fie din motive de medicina veterinara, fie in cazul unui animal deosebit;”
   Si e o lege din 2004, deci nu tocmai noua. Dar AChR (Asocitia Chinologica Romana) accepta in expozitiile sale exemplare cu urechile si coada amputate.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Mie veterinarul mi-a zis că la câinele meu (boxer) se taie coada dacă stă mult în casă sau în spații strâmte, pentru că dă din coadă foarte viguros și se rănește. Zicea că vin oameni cu boxeri cu coada rănită și trebuie amputată și dacă e mai mare câinele e mai grea operația. Asta când era pui. Până la urmă am decis să nu-i tai coada, o are și acum și dă cu ea în pereți cu mare frenezie, nu pare să-l doară. I-am păstrat și urechile, deși arată ridicol. I-am păstrat și coaiele, mi-am zis că nu are rost să-l ciopârțesc preventiv. Ăștia cu legea cu sterilizarea obligatorie a câinilor ar trebui sterilizați ei primii, să nu se înmulțească. Așa că am un câine întreg.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Asta nu înseamnă că nu înțeleg nevoia de a tăia coada câinelui dacă vrei să fie rău. Câinele meu cu coadă nu e rău, pentru că nu i-am tăiat coada. Legea aia e strâmbă. Cine e ăla care a inițiat legea aia? Vreun parlamentar fost lăcătuș mecanic care știe el mai bine decât tradiția poporului român, veche de sute de ani? Vrei câine rău, îi tai coada. Simplu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @Emil Bobu, chiar nu vreau să stau să-l caut. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Nu mai e nevoie, l-am găsit.

   Idioții au folosit un topor. Nu se taie coada câinelui cu toporul, pentru că trebuie tăiată între vertebre, altfel poate rămâne cu o sensibilitate în locul respectiv. Toporul nu are suficientă precizie pentru asta. Dacă nu aveau instrumentele potrivite trebuia să-l ducă la un veterinar.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 19. Cred că,ai mare dreptate. Noi (romănii) ne temem de bătaie mai rău ca de moarte. Ce pedeapsa cu moartea? Cu biciul la pielea goală. În public,să vadă toată lumea. La recidivişti pe lîngă pedeapsa deja mărită,să i se adauge şi ultimele pedepse,ca să nu mai uite,pentru aducere aminte. Nu mai zic altceva dar animalele îşi spun pct.de vedere foarte simplu:nu pot să bata,muşcă!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @marius c, am zis că îmi pare rău că trebuie să promovez violenţa, dar cred că soluţii legale dure pentru cei care chinuiesc animalele, nu vom avea prea curând. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 20. Total de acord cu ce zici. Or fi fost securstii cacanari ca ti-o puteai fura cam aiurea pe vremea lu’ Ceasca dar cum spuneai si tu, frica de bastoane ii facea pe oameni mai… Oameni..
  Dar am una mai buna, eu i-as biciuii public. Legati de maini si de picioare si aplicat biciul in functie de gravitatea faptelor.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 21. Cum dracu’ isi luau aia bataie cu cainii alaturi? Povesti vanatoresti, daca eram in locul aluia caruia i-ai pus mana in gat, asmuteam cainii pe tine, ieseai rupt in bucati si legea imi dadea dreptate.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.