Scurt pe doi. Probabil deja toată lumea ştie că la meciul de fotbal al Naţionalei României de la Budapesta nişte „băeţi” din galerie, care se plictiseau de moarte, s-au luat la bătaie între ei. Pe motiv că unii erau fani ai Stelei, alţii ai lui Dinamo şi tot aşa. Deşi cred că adevăratul motiv era lipsa creierului.

Numai că pe domnii de la UEFA puţin i-a interesat scopul pentru care fanii s-au caftit întrei şi-au dictat sancţiunea: Naţionala României joacă următorul meci acasă fără spectatori în tribune. Iar asta se va întâmpla chiar săptămâna viitoare, pe 8 octombrie, împotriva Finlandei.

Ei bine, pe partea asta nu prea mai avem ce să facem, o să se joace cu tribunele goale şi cu asta, basta. Iar asta este trist şi nasol. Eu am fost la un meci al Stelei care s-a jucat fără spectatori. Este îngrozitor, credeţi-mă. Se aude cqnd vorbesc jucătorii pe teren sau când e lovită mingea, până şi când tuşeste arbitrul se aude. Parcă e alt sport, nu fotbal.

Daaaar, uite că au apărut nişte băieţi cu o idee mişto de tot. Putem să ne luăm bilete virtuale şi să fim lângă jucătorii Naţionalei la ora meciului. Mai precis, chiar în vestiar. Pentru că pozele celor care „cumpără” bilete (sunt gratuite) vor apărea pe tricourile jucătorilor, înainte de meci. Ceea ce mi se pare tare. Măcar aşa să simtă că e publicul lângă ei. Iar sloganul „jucăm fără spectatori, dar fără suporteri, niciodată” e într-un mare fel!

Uite, aveţi toate detaliile şi vă puteţi lua biletele de aici. Eu mi-am luat. Vă aştept cu mine la meci, chiar dacă de data asta numai virtual.

mihai_vasilescu_romania_finlanda