161,263 cititori

Scurt ghid pentru amatorii de hipsteriţe

Eşti un golan notoriu, dar toată viaţa ai avut un fetiş cu fetele alea pe care le vezi citind pe la terase carţi ale căror autori au nume imposibil de pronunţat? Ei bine, te-am rezolvat. Ţi-am lăsat aici un mic ghid care te-ar putea ajuta daca vrei să-ţi împlineşti fantezia.

Din start îţi spun că trebuie să alegi cu grijă locul faptei. Interesul tău este să fie o cât mai mare densitate de hipsteriţe pe metrul pătrat. Astfel, trebuie să selectezi ceva cât mai puţin mainstream. Degeaba te duci în Terminus sau Gaia, o să sfârşesti plecând acasă tot cu o botoxată siliconată. Aşa că te orientezi cu grijă spre “grădina Eden”, un festival de muzică gen “Play” sau o expoziţie de sculptură în ceară (produsă de singura specie de albine care trăieşte în Tibet). Mai există acţiunile caritabile pentru protejarea unor specii de animale sau plante despre care nici nu ştiai că există (uniţi salvăm veveriţa de şes cu ochi galbeni), dar ăsta este nivelul următor, nu eşti pregătit încă să faci faţă.

Bicicleta! Este un must have. Dar nu e chiar aşa de simplu cum crezi. Nu te duce cu Cube-ul tau de acasă că n-ai făcut nimic. Vei stârni doar suspiciuni inutile. Fă rost de undeva de un Pegas din ăla vechi cu şa lungă. Da, ştiu, e greu, credeai c-o să fie simplu? Dacă nu reuşesti, macar dă o fugă într-o comună limitrofă şi cumpără de la un localnic cea mai jalnică bicicletă pe care o vezi. Nu-ţi face probleme, l-ai băgat în cârciuma din sat şi după două “jumătăţi” de tărie, ţi-o donează singur. Iei ţoacla, o speli bine şi-i tragi cu vopea două “yin-yang-uri” în locuri cât mai vizbile. Abia acum eşti gata de acţiune. Nu este nevoie să te urci pe ea, nu ai vrea să dai ochii cu vreun prieten, cocoţat pe arătarea asta. O bagi în taxi şi doar îţi faci intrarea în “hipsters land” ţinând-o de ghidon.

Alegi la întâmplare o masă sau un grup unde observi că există câteva cărţi lăsate deschise, cu faţa în jos, semn că posesorii lor abia s-au întrerupt din lectura captivantă.

Nu te lăsa descurajat de faptul că “ţinta” este înconjurată de patru-cinci androgini care aduc vag a bărbaţi. Nu ai treabă cu ei. Toţi sunt în friend-zone-ul select al divei şi se află la masă doar pentru că au stabilit să iasă la un cidru cald şi să povestească despre ultimele tendinţe în pictura murală cu infuenţe heraldice. Ca să ştii cu adevărat daca ai competiţie, te uiţi cu atenţie după eşarfe şi poşete. Doar dacă observi că există vreunul dintre tipi care nu poartă aşa ceva, începi să-ţi faci griji. Dar nu e cazul, crede-mă!

Să ai şi tu câteva volume la tine. Atenţie! Nu le pui pe masă, este prea evident gestul. Dar le scoţi cu grijă, în momentul când cauţi portofelul de pânză, prin taşca din material textil pe care ai purtat-o până atunci pe umăr (dacă sunt din piele, ai căcat-o în fericire, însemnă că susţii uciderea bietelor animale nevinovate şi poţi să pui cruce tentativei de sex intelectual).

De prisos să-ţi mai spun că dacă ai pus pe masă Rodica Ojog Braşoveanu sau Sandra Brown rezultatul este acelaşi. Nu, nici cu Coehlo nu faci ce trebuie. Bagă la cap: “Versetele Satanice” ale lui Salman Rushdie şi “Sufocare” de Chuck Palahniuk merg întotdeauna la sigur. Dacă ai inspiraţia să ai la tine un autor danez, complet necunoscut, iar cartea să fie în original, netradusă, partida este ca şi câştigată. Nu te impacienta, nu o să te întrebe nimeni dacă vorbeşti daneza. Iar dacă totuşi o să îndrăznească vreunul dintre ei, însoţit de privirile dezaprobatoare ale celorlaţi, răspunzi sigur pe tine: “prost, acum încerc s-o perfecţionez, în primavară trebuie să ţin un curs despre literatura scandivă la Copenhaga”. Din acest moment, practic nu mai ai cum să pierzi promisiunea de blow-job inspiraţional, decât dacă omori un căţeluş şchiop şi fără un ochi.

Dacă se comandă mâncare si băutură (puţin probabil, ei s-au întâlnit pentru hrană spirituală) nu te arunci ca fraierul la pizza si bere. Ceri o salată de sparanghel, capere şi bame, dreasă cu trei picături de ulei de cânepă. Şi un smoothie de andive cu muguri de bambus. Nu uiţi să-i zici ospătarului să aducă la masă şi nişte sare de Himalaya.

În timpul conversaţiei foloseşte des expresii ca “stil de viaţă eclectic”, “călătorie iniţiatică”, “an sabatic de redescoperire” şi “diseminare antagonică”.

Dacă nu te simţi sigur pe tine, îţi recomand strategia care presupune să nu vorbeşti mult. Nici nu ai avea ce. Tu te uiţi în gol şi doar clatini din cap din când în când. Intervii în discuţie o singură dată şi spui, fără nicio legătură cu subiectul, cu voce tremurândă dar hotărâtă: “anul trecut pe vremea asta, mi-am pierdut cea mai bună prietenă… era în Noua Zeelandă şi încerca să salveze un pui de balenă eşuat…”. Apoi te afunzi din nou în tacerea dureroasă care te ţine prizionier.

Mai vorbeşti doar la plecare, când vă ridicaţi de la masă. Arunci un “mâine dimineaţă aş vrea să dau o fugă pe Jepii Mici, vreau să prind răsăritul şi să văd cum se evaporă roua de pe petalele Condurului Doamnei”. Stai liniştit, nu o să vrea nimeni să meargă cu tine, doar se vor uita muţi de admiraţie, iar tu vei profita de moment ca să-i spui fetei că o conduci, cu bicicleta, acasă.

Cam atât, mai am câteva pont-uri dar le păstrez pentru când o să promovaţi la nivelul “avansaţi”. Şi-aşa după textul ăsta va trebui să fiu cu ochii în patru prin metrou ca să nu-mi iau o poşetă după cap de la vreun hipster mai războinic.

Probabil credeţi că bat câmpii, nu? Ei bine, vă înşelati amarnic. Aruncaţi un ochi pe video-ul de mai jos şi spuneţi-mi cu mâna pe inimă că nu aţi fi f*tut măcar jumătate dintre intrevievate dacă aplicaţi cu stricteţe sfaturile de mai sus.

Exact! Aşa am zis şi eu!

 

196 de păreri la “Scurt ghid pentru amatorii de hipsteriţe

 1. Cu acest filmulet mi-ai facut ziua mai buna ?

  Comentariu beton! Thumb up 39 Thumb down 2

  • @pisicutta, si eu care credeam că textul meu… 🙁

  • Nu fi carcotas! Imi place textul, dar filmuletul este genial!

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • @pisicutta, eh, ce să zici și tu acum. 🙂

  • Textul tau e de fapt o traducere / adaptare foarte slaba dupa un articol foarte destept pe care l-am citit prin 2013. Oricum zice ceva fain despre tine ca ti-a placut si ai decis sa ti-l apropriezi :). Daca chiar vrei sa aratam la lume cine a avut ideea inaintea ta, fac un efrot si caut linkul 😉
   de fapt uite era la indemana:
   http://thetangential.com/2011/02/24/a-guide-to-fucking-hipster-girls/

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 13

  • Glumesti, nu? Chestia cu hipsteritele e o tema (ca tema iubirii in literatura sa spunem, sau nu stiu femeia fatala, sau curtezana). Textul lui Mihai nu e nici traducere, nici adaptare. Ti-o spune o absolventa de Limbi straine 😉 Practic si tu si eu si Trump putem scrie un ghid din asta.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 4

  • @Reao, ai citit textul meu de azi? Las-o în pace. Întotdeauna o să apară cineva care stie mai bine şi-ţi va demonstra că esti un prost. Sau hoţ, în cazul de faţă.

  • @Gabriela Ursu, dap, exact cum zici tu, doar că eu nu traduc şi interpretez texte. În rest, ai dreptate sută la sută. Geez, oare de unde apăreţi?

  • Ti-am citit textu, da. E cea mai buna traducere/interpretare peste care am dat lately 😛 (nu stiu nu pot sa dau reply la ce-i spuneai gabrielei ursu)

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Reao, nu dai la mine, dai la ea. Şi pune-i numele cu @ în faţă.

  • @Gabriela Ursu Alo, Madam, tu ai citit articolu’ pe care l-ai semnalat? Din cate vad, n-are nici un continut care sa apara in textu’ lui Vasilescu, in afara temei principale. Ai comentat ce-ai comentat, si la ce ti-a folosit…?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • @Crocobau, la nimic. Doar să se bag in seamă.

 2. Merci, boss! 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 3. Frățică, numai să țin minte toate cuvintele și expresiile din text mă descalifică de la “tut hipsterițe. 🙁

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 3

 4. Hmm…sincer acu….Ia marturiseste ,matale , cam cate blowjoburi ai primit pana acu? “Ca cam” vorbesti cu experienta ?

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • @Florin, eu sunt doar teoretician. Un fel de Mourinho, care n-a jucat fotbal de performanță. 😉

  • Teoretician my ass! Nu stiu cum, dar dau eu de doamna Vasilescu Mihai…Sa vada si ea ce tine in casa!

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • @Victor, nu mai ai de renovat nimic pe acolo? 🙂

 5. Am ras si apoi am plans: babaiete, am imbatranit rau de tot.?? Am recunoscut asa: autorii cartilor pomenite, Jepii Mici, Copenhaga, Noua Zeelanda, Pegas, Himalaya. In rest, ai scris intr-o limba misterioasa despre o civlizatie necunoscuta.(precizez ca nu sunt genul “manele, mici, bere, slapi, seminte…etc., dar totusi….)??? Noroc cu videoclip-ul ca m-a mai lamurit ce vrea sa spuna “poetul”.??

  Comentariu beton! Thumb up 61 Thumb down 1

  • @Ionut, de-aia l-am pus. Mă gândeam eu că mulți nu vor înțelege ce-am vrut să zic. 😉

  • habar nu aveti ce valoroase sunt din punct de vedere al nutritiei semintele de floarea soarelui 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • Nu știu ce e mai nasol….eu am recunoscut toți termenii de pe acolo ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 6. Boss, sarea dă Himalaya e mai bună la îmbăiat dăcât în bucate. Ia zi cum fu la televizuină? 😀

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 7. ohmaigash! astia i-au depasit pe cei intervievati de cei de la Prahova TV :))). Acum, serios si eu sunt fan Eisenhauer (??), Kennedy si Tacher, am si albumele lor pe acasa ;).
  Slava cerului, mie imi plac lumberjachi mai mult…macar dau impresia ca sunt barbati cu testosteron.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • @Ana, de la barbă ți se trage impresia. 😉

  • si parul de pe spate! mor cand il vad….BJ garantat :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Ana, :))))))

  • Salut! Poți să lași aici numărul tău de telefon? Nu e pentru mine, întreb pentru un prieten 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Draga Emil, am deja unul acasa, nu fac fata la mai multi :))

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

 8. Wtf ?????
  Altceva nu pot spune !

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Elly, 😉

  • Când am citit textul mă și imaginam la o terasă abordată de tot felul de necunoscuți în timpul unei pauze de lectură. (da, îmi place mult să citesc în timp ce beau cafeaua pe o terasă sau într-un bar /cafenea). Dar nu sunt hipster !
   Dar când am vizionat filmulețul îmi venea să-mi smulg părul din cap !!!!!!!
   Dar hai să vedem și partea plină a paharului. Am tras o porție zdravănă de râs!!! ? ? ?

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • @Elly, macar atât. 🙂

  • Râsul sau smulsul părului din cap ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Elly, și, si.:)

  • Rămân la partea cu râsul. Podoaba capilară vreau s-o păstrez că ea n-a greșit cu nimic săraca !

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Elly, ai ales bine. :)))

  • Știam eu că întotdeauna iau cele mai bune decizii !
   Mulțumesc pentru confirmare ! ? ? ✌ ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Elly, serios? Ferice de tine dacă poţi să spui asta. Aproape că te invidiez.

  • Eh, nu-s chiar perfectă. Am luat și decizii proaste prin tinerețe. 😛
   Dar trebuie să învățăm din greșeli, nu ?
   Hai că încep să mă îndepărtez de la subiect…
   Acum mă rog să nu creadă cei de la vamă că sunt hipsteriță când or vedea câte cărți car prin bagaje și cum omor timpul citind atunci când aștept îmbarcarea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @Elly, da’ vameşii nu au nimic cu hipsterii. 😉

  • Nu se știe niciodată ! Dacă printre ei e vreunul “bă, cât de idiot poți fi să citești dimineața la 6 în metrou ?” sau ceva de genul…

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Elly, da, da, aici ai dreptate. Dar zici că nu sunt ale tale cărţile şi le duci cuiva. 😉

  • Merci pentru sfat !
   Spun că le duc elevilor mei. Sper să-nghită pastila…
   Și mai sper să nu aud iar placa “vreau și eu să fiu elevul /studentul tău !”

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 3

  • @Elly, pfff… cine bagă placa asta? 🙂

  • Un nene de la vamă din aeroport. Venisem în țară pentru o săptămână din motive de familie și când am plecat nenea m-a întrebat ceva de genul “-unde pleci ? De ce ?”. Și nah, a trebuit să-i spun că mă întorc la muncă și in ce domeniu lucrez. Acum înțelegi ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Elly, da, da. Las’că n-a dat cu parul. A făcut un compliment. 😉

  • Mda, așa este !

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 9. Mihai asta este cumva viitoarea generatie care va da bacul si va plange ca nu a reusit sa ia acolo un amarat de 6 ?????Mersi ca mi-ai explicat si mie pe larg ce inseamna.Deci daca l-ai omorat din greseala pe Zdreanta cel cu ochii de faianta….ciuciu..blowjob ????

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

 10. Chiar n-am putut sa văd tot filmuletul. …penibilul o fost prea mare….astia is mai praf ca prafu’

  Nu m-as vedea umblând cu un hipster nici din greșeală :))))))

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 11. Unde sărăcie ai găsit clipul ăsta? :))

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 12. si astea din clip citesc ce zisesi tu mai sus?
  pai ca sa convingi o fatuca de-asta iti trebuie mult mai putin.
  vai steaua lor!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 13. Marea Britanie nu este o țară, dăşteptule….

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 1 Thumb down 7

  • @GicuDeLaGuvern, sper că te duce capul îndeajuns ca să înțelegi că nu eu am făcut filmul. Sper!

 14. am crezut ca le-am vazut / citit pe toate dar articolul asta m-a dat pe spate prietene Mihai :)….avem parte de o (de)generatie . . . btw . . .cred ca trebuie sa iti schimbi mijlocul de locomotie catre munca…nu de alta dar. .. s-ar putea ca “trasnitii” astia sa te ia in vizor …si ai pus-o de “vanata coapta” s.a. =)) :)) :-J …si nu de alta dar ti-am duce lipsa marea majoritate care iti urmarim activitatea pe blog 😉

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 15. Vai de curu` nostru, muică!
  Păi, cum să vorbească ăștia daneză din moment ce nici în română nu îngăimă fraza completă?
  Nu am mai văzut un gol istoric atât de crunt de la “Lacustra” lu` Bacovia.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 16. Da, “mari” ți-i grădină, Doamne!
  Textul, e din ăla care îți provoacă zâmbet pe sub mustăcioară si de pus la păstrare. Document semnificativ pentru generatiile viitoare.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @lectorarumana, da, păi o să se învețe la școală. :)))

 17. La scoala cu voi!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 18. Cred că este cel mai bun articol de pe blog, nu că la celelalte n-aș fi râs, dar ăsta-i chiar tare! :))

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Cristina, 😉

  • Subscriu! Asta pare sa fi fost momentul tau de inspiratie! Bravo, ai pus degetul pe rana! Sper sa se trezeasca generatia asta si sa realizeze cat de superficiali sunt….. trebuie sa caute ceva vreme prin imaginatia lor pana vor gasi ceva sa-i reprezinte! Bafta in continuare!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Mircea, pfff, ai zice că ăsta e unicul meu text. 🙂

 19. Genial! Si culmea ca fix azi am primit o invitatie la gradina eden :-)) bine ca ai scris postul asta ca sa stiu sa iau si o carte cu mine. O s-o invelesc in hartie….sa ramana curiosi.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 20. Am ras ca hipsterita in targ iar dupa ce am terminat de ras m-am apucat sa caut hipsterul 🙂 Aveam o vaga idee despre ce-ar putea sa insemne. Eu :”o persoana cool”, Google: persoana cu un fel de “subcultura contemporana” :), un utilizator din dexonline: “persoana care admira…ultimele tendinte in modă, tehnologie, stil”…in articolul tau inteleg ca ai folosit hipsterita in sens peiorativ…filmuletul explica mai degraba, de ce au picat atatia la bac dar nici urma de hipsterita… deci, ce e hipsterul/hipsterita? Sau, sunt chiar hipsterita ca nu stiu? 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 21. Am ras ca “hipsterita” in targ iar dupa ce m-am oprit din ras am pornit sa caut hipsterul :). Aveam o idee vaga despre ce-ar putea sa insemne. Eu: “o persoana cool”, Google: “o persoana cu un fel de subcultura contemporana”, un utilizator dexonline “persoana care admira…ultimele tendinte in moda, tehnologie, stil”, iar tu, inteleg ca ai folosit hipsterita cu sens peiorativ, si, inteleg ca toata lumea se crede hipster, iar daca nu e poate deveni dupa parcurgerea ghidului tau sau daca nu a trecut de alfabetizare poate sa vizioneze doar filmuletul…si eu tot nu sunt lamurita cu hipsterul? un animal complex? o persoana cu ceva calitati care mai are si gusturi? Intelegi in ce dilema m-ai bagat? 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Carmen, vezi că ai pus de două ori comentariul. La celălat ţi-am lăsat link cu definiţia hipsterului. 😉

 22. Multumesc, am citit si celalalt articol despre hipsteri ….da, am scris de doua ori, asa de tare m-am enervat :), glumesc, nu mi-a aparut comentariul, il pierdusem 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Carmen, nu se pierduse, intrase în spam şi l-am recuperat de acolo. 😉

 23. Iti foarte multumesc atunci 🙂 M-ai salvat de doua ori, o data cu comentariul si inca o data cu hipsterul 🙂 Bun si celalalt articol 🙂 Felicitari pentru ambele articole, felicitari pentru blog, imi place umorul fin si in articolele tale gasesc din plin. Inteleg ca pasiunea scoate performanta asta de la tine.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 24. Am râs de m-am spart citind!
  Ai un stil de exprimare in cuvinte scrise de imi închipui ca esti lângă mine si gesticulând!
  Sti ceva? Degeaba atâta strădanie pentru ca majoritatea sunt lesbiene sau autosatisfacatoare! ( da.. Sună nașpa)

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 25. bag plua, nu merită efortul!
  adică nu bag, că nu depun efortul 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 26. Referitor la video…
  “Tufe de venetia”… Haoleeeeu mamaaaa… Te doare mintea! Babaiatule (sper ca se aproba folosirea expresiei ca e faina rau ? ) daca nu stii despre ce e vorba, de ce nu te abtii?? In loc sa te dai inteligent arati de fapt exact contrariul….
  Exact ca in vorba aia.. “daca ar durea prostia…” si are nenumarate variante de sfarsit.. ??

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

 27. Textul asta merita o diseminare antagonica

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 28. Esti absolut CRIMINAL! Nu am mai ras in felul asta de cateva luni! Maxim!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 29. depinde de care parte a ….hipsterelii esti! textul e usor tendentios si aplatizeaza o tendinta anticonsumerista, reducand-o la un tip de superficialitate apetisant-narcisista. Hipstereala e o cautare printr-un blend de genuri (elucubrant-intelectuala) propulsata de o creativitate non-violenta….in cele din urma inspirationala! O lumina ce atrage multe musculite…:)

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

  • @Qentity, “ușor” tendențios? Glumești. Cred că mai tendențios de atât nu se poate. 😉

 30. trist e ca filmuletu e fake 🙁

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @animal00, hmmm, e posibil. S-au mai făcut. Da’ la ăsta n-am găsit dovezi. Ai link, ceva?

  • vezi si prin commenturile de la jewtube. Is doar bucati taiate si puse sa sune asa
   Dar, nu neg existenta oamenilor de gen 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @animal00, mă uit diseară. Chiar vreau să știu. 😉

 31. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 0 Thumb down 14

  • @bibi, corect. La fel cum nu e simplu nici să scrii “să fii” cu un singur “i”. Dar ştii cum e, prostul strigă “proştii”.

 32. Genial.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 33. You had me at “sex intelectual” ! :)) radeam in autobuz ca Guta la bancnotele de 500 de euro la o cantare cu multe dedicatii.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Catalin, mno, bun. Şi-a atins scopul. 😉

  • O sa citesc si restul postarilordar cand ajung acasa, bateria bat-o vina. Ce ti-e si cu tehnologia asta…

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Catalin, atunci diserati-ai facut de lucru. 😉

 34. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 0 Thumb down 7

 35. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 0 Thumb down 7

  • @xyz, iar? Cum adică iar? Eu credeam că sunt singurul virgin care scrie despre aşa ceva. Deci mai sunt şi alţii? 🙁

  • Mihai fii tare ! Sfarsit de abecedar asta, clar se simte amenintat. Cred ca de maine isi pune centura de castitate ca sa fie si mai virgin. Chiar daca fata probabil ii este de ajuns…

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Catalin, zici tu că se simte ameninţat? Eu crezusem că e doar prost. ,)

 36. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 3 Thumb down 11

  • @Mohoi Velinesu, m-ai ghicit la fix. Păi crezi că e usor să stai să răspunzi proștilor care comentează “mama coaie ce viata trista tre sa ai”. Nu e. Și mai e și trist, așa cum bine ai zis.

  • Asta probabil e suparat ca dependenta lui de seminte si bere nu ii permite sa agate nici o hipserita… :)) de carti nu mai zic, probabil are dificultati sa ajunga si la ultima pagina din Libertatea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Catalin, nu, mă, se crede fucker. Din ăla de net. Nu f*te decât de la Monica Belucci in sus. Partea nasoală e când îl prinde mă-sa la calculator.

  • Sau cand ii apar basici in palma… Si cand foloseste cealalta mana se simte vinovat ca o inseala pe aialalta.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Catalin, îl supraestimezi. Nu au cum să-i apară băsici în 30 de secunde.

  • Lovitura dupa lovitura… :)) ma bucur ca am prins internetul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Catalin, dar io. :)))))

 37. Deci textul e genial de comic. Dar pe cat de comic pe atat de real.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @radu, sper că vorbeşti de al meu, nu de al Corinei. :))))

 38. Cinismul s-a fumat, o data cu secolul 20, la fel si cu politica.. we are at the begining of something new.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 39. Mi-a plăcut stilul scriiturii tale, deci pentru asta te felicit. Însă am o precizare de făcut. Fetele astea despre care vorbeşti tu în articol nu-s cu adevărat hipsteriţe, sunt doar nişte wannabe. Pentru ele, contează doar imaginea, doar îmbrăcămintea, părul, machiajul etc. E cam aceeaşi isterie ca şi-atunci când a fost la modă să fii emo. Adevăratele hipsteriţe ar şti cine-s Thatcher, Kennedy, Cameron şi aşa mai departe. Sau, dacă n-ar şti, n-ar răspunde ca proastele: “A, da, da, îmi plac, cântă bine”. Clipul m-a făcut să râd la-nceput, dar apoi mi-am dat seama că de fapt e foarte trist ce se-ntâmplă cu tineretul din ziua de azi. Noroc că nu-s toţi aşa superficiali şi inculţi… adică sper.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • @Cristiana, să ştii că titlul iniţial al articolului a fost “Scurt ghid pentru amatorii de hipsteriţe fane”. Deci, da, ai dreptate.

  • Bine, mă gândeam că tu ştii care-i diferenţa dintre o hipsteriţă adevărată şi una care doar aspiră la statutul ăla. :)) Dar am simţit nevoia totuşi să scriu comentariul ăsta, în caz că cineva nu ştie. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

  • @Critiana, textul este la mișto de la cap la coadă. Sper că lumea și-a dat seama cum stau lucrurile de fapt. 🙂

 40. Foarte bun articolul. M-am distrat maxim 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 41. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 1 Thumb down 8

  • @Claudia, şi eu zic la fel, slab, slab de tot. Nici nu ştiu ce au avut în cap cei 50.000 de oameni care l-au citit. Nebuni.

  • Aww… Esti suparata ca pe tine nu te-a agatat nimeni pana acum ? Stai linistita, o sa ai si tu parte de sex intelectual candva… :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 42. toate ca toate, dar ce ai cu Rodica Ojog-Brasoveanu? chiar scrie ok
  In rest, i-as pofti pe astia la o tura de ecologism clasic(sapa, coasa, d-astea zi-lumina ) . Dupa o saptamana le zboara piticii de pe creier:)

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @kitana, am citit absolut tot ce a scris Ojog-Braşoveanu. Dar, crede-mă, nu f*ţi hipsteriţe cu asta. 😉

 43. Esti mare, dom’ Mihai, sa n-am parte de hipsteritze, daca te mint, na, ca m-am jurat! Akuma, a trebuit sa ma dokumentez oleaka, asa sunt io mai nerabdator, am citit mai intai titlul si hop! la Urban dictionary, ca sa vaz ce e alea hipsteritze. Inutil, dupa ce-am citit mi-am dat seama: pe vremea mea nu se facea diferentiere de sex, se numeau la gramada “snobi”, cu femininul “snoaba”, dar e mai “cool” sa fii in trend, asa ca voi utiliza si eu, ca un hipser ce se respecta, doar expresia moderna. Aceste noi specimene (noi pentru mine, care sunt mai batran decat un pai din fan, nota mea!) se invecineaza, daca nu cumva de inrudesc, cu cocalarii, cu Dorel santieristu, cu astia, nu? Diferentza e ca astia, hipserii sunt culti in kap, citeste, stie englezeste, sau makar se preface, da sa stii, mi se pare exagerat sa te dai incepator in daneza doar asa, ca sa … pui (sa zicem gheara!) pe una bucata fandosita cu stasif, cat despre esperentza…ce sa mai zic, s-ar putea sa fie si surprize, nu zic, cine sunt io sa ma pricep? Fain articol, sa moara capra din cauza trenului daca mint. Halal!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 44. Pingback: mihai vasilescu blog | Cum a fost 2015

 45. Pingback: Recomandarile Zilei #101 | Podul Minciunilor

 46. Tre să-mi iau biclă?

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 47. Hai ma las-o dracu, am crezut ca sunt io taran prost si chiar ii priveam cu admiratie pe acesti oameni care pentru mine erau foarte interesanti pentru ca poarta haine ciudate(pentru mine, ca io-s de la sat), au atitudine nonsalanta si care ma privesc ca pe un pigmeu cand intru si eu intr-un bar/cafenea ca daca n-am bani, ma imbrac de la chinezi si umblu cu paru pieptanat asa intr-o parte, asezat cum s-ar spune. Ce bine, inseamna ca toti suntem la fel de prosti, doar ca unii mimeaza inteligenta si faptul ca sunt interesanti :)))

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

 48. Cu “Versetele satanice” și “Sufocare” cre’ că nu mai au aier. :)))))))))))

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 49. Mihai, nu trebuia să citesc articolul tău la ora asta, că am râs până mi s-au răsculat endorfinele, şi-acum nu mai am chef de dormit, aşa că o să te ţin de vorbă. 🙂 Apropo, am văzut şi vreo doi-trei hipsteraşi pe-acolo şi mă întrebam dacă la bărbaţi e valabilă aceeaşi strategie. Deci… Pegas am, coşuleţ cu floricele de câmp pentru atârnat la ghidon am, rochiţă vintage am, eşarfă am, pălăriuţă am, ochelari de soare “ochi de muscă” am şi posed chiar şi un Murakami în original. De unde ştiu că e Murakami? Are poza pe coperta IV… Ce zici, am vreo şansă? :)))

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @opantazi, să știi că nu cred că faci mare brânză cu ele. Pe ei ced că trebuie să-i impresionezi altfel. 🙂

 50. :))) e fix cum zici tu in text, am prietene asa. Sau fost prietene ca nu ne-am mai vazut demult.

  In rest, sarea de Himalaya e aia de milioane de ani dar care expira in cateva luni sau zile, depinde cum nimeresti

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Reao, păi şi câteva milioane de ani tot trec la un moment dat. :)))))

 51. pai merg si imi pun direct cv-ul, diploma de licenta, de bac + cursuri postuniversitare. merge asa? apoi pun o intreb discreta, de genu, cine vrea sa vada picturile moderne din mansarda unde locuiesc ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Breev, abia cu picturile s-ar putea să ai o şansă. 😉

  • pai daca nici la hipsterite nu ajuta diplomele, iti dai seama ca deja sunt intr-o criza existentiala profunda. sunt un fel de basescu fara servicii si butoane.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Breev, dacă aveai diplomă de traducător din mayaşă, poate. 🙂

 52. ma dau batut. beau mai bine o bere si astept sa ma contacteze ele. nu am timp de toate fetele proaste.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 53. S-a notat, Mihai!??? Meniul tre să-l notez ☺☺☺☺☺

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 54. Aveti grija ce va doriti. In general hipsteritele sunt “au naturel”, acolo jos.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @Andrei, pfff… ești amator. Confunzi hipsterițele cu feministele.

 55. https://m.youtube.com/watch?v=mdS28mXVO6A. Contrar parerii, se pare ca exista un dj john major ? (Si nu, nu am treaba cu hipsterii, muzica hipstereasca sau orice altceva care are legatura cu acest trend)

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @Lali, hai să fim serioși. Ai văzut tot video-ul?

  • După ce am citit textul tău, am rămas cu impresia ca aceste “hipsterite” sunt niște tipe cool și inteligente. Dupa ce am văzut video.. mi-am schimbat total părerea..ele doar PAR sau vor SA PARA cool și inteligente.
   1. Toate vor sa para cool susținând ca au auzit și chiar le place muzica acelor “DJ” inventați, ca altfel na, își strica imaginea de hipsterite autentice
   2. Cum mama ma-sii sa fii atât de citită, dar sa nu fi auzit NICIODATĂ de JF Kennedy, Nixon, Margaret Thatcher, Winston Churchill, David Cameron etc wtf

   Ca forma fără fond.

   Bun articolul. Chiar au toate șansele băieții sa obțină un blowjob doar prefăcându-se ca sunt ca ele, pantru ca practic e suficient asta ca sa facă parte din gașcă :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @Otilia, să știi că titlul inițial al articolului era “scurt hid pentru amatorii de hipsterițe fake”. Și cu asta cred că aș fi spus mai multe. 😉

  • stiam video-ul asta de mai mult timp. nu ma intelege gresit, nu te contrazic, sunt de rasul curcilor. doar ca idee ziceam ca aparent exista un dj cu asemenea nume. asa ca una dintre hipsterite, in privinta lui, are o scuza :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 56. Eu nici nu stiu exact ce s hipsteritele …acum c am citit mi am dat seama ca s un fel de ceva ce ar vrea sa fie dar nu sunt

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 57. Pe a doua intervievata, aia blonda cu nasul mare, n-as fi futut-o. Si iti spun asta cu mana pe “inima”. Poate daca ma intorc in timp, in vremea studentiei, dupa o betie… :))).

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Elena, ăăă… nu erai în publicul ţintă al întrebării, dar e bine de ştiut. 😀

  • @Mihai, data viitoare pune o steluta. Ca m-am simtit vizata si daca mai raspund la d’astea imi pierd din farmec :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Elena, hmm… n-aș zice. 😛

 58. N-am nici o sansa sa devin hipsterita. Ma duc sa dorm…

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @DOINA, deja? E încă devreme. 🙂

  • tu scrie mai mult si nu mai baga de-astea vechi. eu dorm si cand ma trezesc sa fie scrise deja cateva articole. hai, baga! nu ma mai aburi cu de-astea vechi 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @DOINA, da’ ce, dacă-s mai vechi nu-s bune? 😛

  • ba da, dar le-am citit!!! ce e asa de greu de inteles??? pa. dorm.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 59. Ma intreb de unde atata frustrare si refuz. Hipsterimea romaneasca cred ca are si fructe bune ce nu se rezuma la ridiculul si superficilitatea cu care cineva trateaza un subiect legat de un simplu act sexual. Cred ca din pacate in Romania este singurul criteriu ramas pentru a te feri de specimene penibile, sperand ca baiatul cu bicicleta ce si citeste nu e ca toti ceilalti.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 4

  • @NaNa, iar eu mă întreb cât de trist este să nu poți prinde o glumă.

 60. E valabila si viceversa?Ca de e ar trebui sa iau notite sa invat termenii de conversatie.Deja i-am uitat.Nu ca m-as lua acum de agatat hipsteri ca eu is stilul smuls si nu cred ca as fi agreata,dar macar sa ma ridic cumva la nivelul conversational in cazul in care aterizez intamplator intr-o astfel de adunare si n-am chef sa tac inteligent.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 61. Ba textul e genial, mai pisicutto (prima care a comentat)! Mi-a placut asa mult incat nu mai vream sa se termine, ca un roman bun (gen “Eleganta ariciului” de Muriel Barbery). Si am ras cu lacrimi, pe infundate, sa nu trezesc pruncii. Te-ai documentat serios, Mihai! 🙂
  PS: Pe mine video-ul nu ma da pe spate, rad rar de prostia oamenilor. Dar misto-ul facut de tine, ma repet, este genial! Cand o sa mai am o zi proasta o sa recitesc textul.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 62. Tipule, marfa rau textu, da cu clipu ne-ai dat gata, mai bine ziceai de la inceput ca a fi hipster cam trebuie sa fii dobitoc si e de ajuns (a nu se generaliza, dar clipu reflecta dobitocimea multora :))) ) bine ca ai gasit si pe cineva care sa aiba si habar de ce intrebi tu acolo. Salutari!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 63. brruo ! caroseria merita ….dar dupa blow si restul ..la pauza de tigare..dintre coitusuri.ce te faci ‘oaie cu retarda hipioata ?…ca deschide pliscul si elucubreaza , printre resturile din shaormă spalate cu poşircă ..macar un strop de cultura generala sa aiba…un strop , fie-ti milă trai-ti-ar..acolo de clasa a VI a..ca sa treaca timpul placut pina la Reinvierea râmei.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 64. Frumos, sensibil, şi la obiect! Metoda ( cercetare şi atac) este clasică şi se poate aplica şi la hipioate, ezoteriste, emoiste, maneliste! Este clar şi simplu că o persoană artificială încadrată voluntar într-o mişcare (ideologică) nonconformistă, se v-a lăsa ademenită de un fals ca şi ea.
  După eliberarea seminală în țintă sau cu ajutorul ei vor apărea problemele: necesitatea unei excursii pe variantă, băuta de după variantă, masturbarea din zori… Şi asta e începutul: afli când te trezeşti că era minoră, că are hiv, că e la urgențe în urma celor două fumuri de iarbă de la tine şi …..

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 65. Băbăieți, da’ și fete, pentru 100% diversity, lăsând obiectivul sexualicesc a lu’ articolul foarte la o parte, recunosc că am râs, cu poftă, pentru că am recunoscut secvențele.
  Adevărul este că eu, împreună cu alți old da’ not obsolete prieteni, ne mai distrăm, punând domnițe aidoma la încercare. Sigur că ne (cam) oprim când verighetele dar mai ales cota de ridicol absurd ne spun să ne oprim.
  Rezultatul conversațiior însă arată ca atunci când USS Abraham Lincoln dă de o barcă cu somalezi. So, în esență, invariabil trist…
  Girls, be MORE!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 66. Chestia e ca daca hipsterista e desteapta iar tu ai fost un golan toata viata, o sa te simta de la intrare in club, terasa sau unde vrei tu golanul s-o agati, o sa te simta dupa tonul vocii, oridnea cuvintelor, mers, gesturi, chiar si fata aia de semi/cult pe care vrei s-o afisezi. Daca o pacalesti, inseamna ca ori esti prea bun actor si trebuia sa dai la ATF, ori fata-i praf sau doar vrea sa si-o traga cu un ”golan” sa incerce si ea altceva.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 67. De obicei nu citesc bloguri am dat click din nimereala si nu m-am mai putut opri din citit ? toacla ? de decenii nu am mai auzit expresia ? de prin ce zona a tarii vi ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 68. Ba si eu il ascult pe Nixon si Churchill sub dus, foarte inspirationali astia, de J. F. Kennedy nici nu mai zic, David Cameron si restu… Nu-mi vine sa cred in ce tara am ajuns sa traiesc, macar astia o sa moara fericiti in prostia lor

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 69. Doamne! Cat pot fi de imbecili unii dintre tinerii Romaniei de azi.Lovitura de stat din 1989,a distrus nu doar economia ci si creierele unora.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 70. Clipul este inaccesibil, s-ar mai putea reposta ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 71. Mda…n-am inteles niciodată cum impacă hipserițele (inainte se numeau studente/fete sărace, care epatează), ezoterismul cu sex-ul pervers, bă da’ pervers (Veronica Avluv, Dana Vespoli si Lisa Ann ar fi invidioase). Cum fac frate de sar asa brusc de la ” apusul de soare, vazut de pe-o colina plina de fecale, de la caței si…alte animale, la lupta crăncenă cu ștromeleagul învârtoșat, strâns cu ură-n maini, scuipat, supt si adulat ?
  In fine, n-am fost niciodată simpatizant al genului, pe langă faptul ca sunt sărace in toate cele, mai sunt si pline de BTS–uri, care in demențeala lor, cred că le-au fost date ca o binecuvântare de „Eternul Infinit” pt a se purifica spiritual (nu pt ca au supt de la toti nespălații si le-au tăvălit toți cocalarii).

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.