M-am gândit la chestia de mai jos într-o dimineață când, în drum spre muncă, a trecut un tip pe lângă mine. Mai precis, ne-am intersectat. Omul era corect îmbrăcat, bine proporționat, poate chiar arătos (chestie de gust, dar sigur nu era vreun Adonis), însă m-a izbit un amănunt: sprâncenele foarte groase, practic făceau corp comun. Se îmbinau pe deasupra nasului si arătau ca dintr-o bucată. Un fel de Mircea Albulescu ușor mai light, ca să zic așa.

Ei bine, dacă aș fi fost femeie, acesta ar fi fost un amănunt care făcea în mod irefutabil diferența. Ca să fiu mai clar, sprâncenele i-ar fi anulat orice șansă de a vedea cum arăt dimineața, nemachiată, după o noapte de sex sălbatic citit Orhan Pamuk la lumina lanternei. Dar cum nu sunt tipă, e posbili să mă înșel. Pentru că bărbații sunt superficiali, slabi și în situații din astea este posibil să reacționeze în mod neașteptat.

De-aia aș fi vrut să vă întreb pe voi, reprezentantele celui mai slab si frumos sex, cam cum stă treaba. Nu, n-am de gând să aflu calitățile celui care v-ar face să realizaţi că fluturii pot tai şi în stomac sau să vă tremure genunchii și să lăsați dâre pe jos ca melcii. Sunt suficient de inteligent ca să le intuiesc și eu pe astea. Alt scenariu aș fi vrut să vă propun.

Ai cunoscut un tip. De la prima fluturare de gene spre el ți-ai dat seama că, dacă ai avea ocazia, i-ai face niște chestii pentru care nu te-ar mântui de păcate niciun sobor de preoți cu tot cu tot cu patriarhul Daniel în frunte. Practic, simți că după o singură noapte cu el ai avea garantată prezența în iad fără alte posibilități de mântuire.

Ei bine, eu aș vrea să aflu care e amănuntul ăla capabil să schimbe tot instant? Ce ar trebui să vedeți la el, ca să vă “întoarceți” cu 180 de grade într-o fracțiune de secundă? Și nu mă luați cu chestii grele, profunde, vreau ceva minor și superficial, dar totodată suficient de puternic ca să vă facă să vă răzgândiți pe loc. Exact cum ziceam eu mai sus depre tipul cu sprâncenele. A propos, am judecat corect? Ar fi contat sprânceana aia dintr-o bucată?

Ce ziceți, vă băgați? Sincer și anonim, că rămâne aici, între noi, nu mai zicem nimănui.

P.S. Ca să nu facem discriminări pe bază de sex, se acceptă şi părerile bărbaţilor despre defectele “căprioarelor” pe care au pus ochii.

mihai_vasilescu_spranene_groase

 

sursa foto