Ca să dau impresia că pe acest blog domneşte democraţia (aiurea), am publicat textul Anei R., fără să-i spun că nu suntem de aceeaşi părere. Dar pentru că ea este la Munchen, în miezul evenimentelor, a ţinut să-şi spună părerea, după ce primele grupuri de refugiaţi au ajuns acolo. O aveţi mai jos.

mihai_vasilescu_munchen_refugiati

Gata, e oficial, vine sfârșitul lumii! Au năvălit hoardele necredincioase în Germania. Ce cometă, ce invazie extraterestră, ăștia sunt mai răi și decât ciuma.

E clar că toți, dar absolut toți, au venit cu planul să ne decapiteze și să transforme Germania în țară musulmană. În special bebelușii aia cu priviri nevinovate și mamele lor plângăcioase, care sigur țin bombele lângă punga de lapte praf. Deci, e limpede, o mare putere mondială dirijează din umbră armata pregătită pentru ocuparea Europei. Nu suntem noi foarte lămuriți dacă este o conspirație a arabilor sau a rușilor, dar ce mai contează? Sigur, sigur are la bază un plan malefic. Că doar cine mai fuge de acasă când la ferastra-i explodează proiectilele ca floricelele? Clar, e un plan de invazie.

Mai, oameni buni, am luat-o toți razna cu teoriile astea ce dezbină umanitatea? De ce  se uită toţi la madam Merkel de parcă a lovit-o strechea și nu pricep cum de acceptă Germania valul ăsta uriaș de refugiaţi?

Am înțeles că și nea Base s-a răsculat tot, că România să nu cumva să accepte imigranți, altfel e nașpa rău. Parcă toată lumea are un mare lapsus și uită câte milioane de români sunt împrăștiați prin Europa. Și asta fără ca acasă să fie vreo bombardea cu fitil aprins. Păi dacă românașii fără loc de muncă rămâneau pe capul lui nea Base ce le dădea să mănânce?

Am fost în vacanță în țară și am constatat că în satul bunicilor nu a mai rămas aproape nimeni apt de muncă. Lemn nu se mai poate nici fura și nici exploata legal. Infrastructură nu au, deci investitorii fug că potârnichile când aud că sunt niște zeci de kilometri până la o autostradă. Agricultură, cucu. Vite nu mai cresc pentru că nu e rentabil decât la nivel macro. Ce le rămânea oamenilor ălora? Au umplut Europa și muncesc care cum pot. Să îi considerăm și pe ei imigranți invadatori?

În orășul unde locuiesc avem o „frumoasă” comunitate de minoritari rromi care parazitează cu succes poporul German. Când i-am întrebat ce lucrează mi-au explicat că nu muncesc. De ce să muncească legal, atâta timp cât ar câștiga doar cu 200 de euro mai mult decât primesc acum ajutor de la stat? Pare logic pentru niște mari admiratori ai muncii. Cu ce sunt mai răi sirienii ăia decât „indienii” mei de acasă? Doar pentru că sunt musulmani?  Păi câți dintre colorații noștri nu sunt hoți profesioniști? Asta însemnă că toți românii se ocupă cu furatul? La fel și cu emigranţii. Dacă sunt printre ei și nebuni de legat, dispuși să ucidă fără să clipească, presupune să le iei și ultima speranța unor copii nevinovați? Îi condamnăm pe toți la suferință numai pentru că pot reprezenta un eventual pericol cândva?

Tot ce uităm noi în această nouă cruciadă creştina este urma de umanitate educata și impusă prin legi în urma ultimelor războaie mondiale.

M-am întrebat ce gândește madam Merkel de acceptă să vina în München 2800 de sirieni într-o zi. Apoi mi-am întrebat şi prietenii nemți de ce s-au înghesuit ieri la gară cu dulciuri și hrană pentru refugiaţi? Mi-a fost ruşine după ce mi-au răspuns. Rușine pentru faptul că a existat un moment în care i-am privit pe noii veniţi că pe o eventuală nouă povară pe umerii orașului. Vreţi să ştiţi ce mi-au zis? Mi-au spus că ei au o istorie în spate, pe care trebuie s-o conştientizeze în fiecare zi a vieții lor. Nu au voie să uite unde s-a ajuns atunci când o nație s-a considerat superioară alteia.

Aici, la Munchen, poliția a fost nevoită să facă apel public să nu se mai vina cu ajutoare la gară, pentru că nu mai este necesar. A adus lumea inclusiv baloane și jucării, pampers sau lapte praf. Oamenii obișnuiţi au reacționat într-un mod fantastic și asta fără să îi îndemne cineva. Primarul a declarat că este mândru de reacția comunității.

Și să nu credeți că mor nemții de bucurie să vadă străini. Nici poveste! Mai mult, toți sunt conștienți că ulterior, pe măsură ce trece timpul, s-ar putea să apară şi problemele.

Dar germanii au învățat pe pielea lor ce înseamnă să fii pedepsit pentru greșelile altora. Încă plătesc urmele războiului și în ziua de azi. Și nu mai vor să repete greșeala. Au priceput că ura și frica nu ajută, dar educația o poate face. De aia se dau peste cap să integreze toți străinii. Și în marea majoritate a cazurilor reuşesc. Poate nu izbutesc perfect cu cei ce abia vin, dar copiii lor sunt extrem de bine absorbiți și acceptați de sistem. Să nu uităm că nemții nu sunt chiar campioni la natalitate, țara încă are nevoie de forță de muncă.

Sunt curioasă ce noi schimbări legislative va aduce valul de sirieni. Pentru că ele cu siguranță vor exista. Dar Germania a demonstrat că știe să facă planul pe mai mulți ani, faţă de restul Europei. Până acum se pare că îi iese.

sursa foto