Aveţi mai jos două comentarii “nevinovate”:

mihai_vasilescu_taximetrist_1 mihai_vasilescu_taximetrist_2

Fix acest “băeat” taximetrist este motivul pentru care am scris articolul de zilele trecute prin care încercam să mai popularizez şi eu intrarea Uber pe piaţă. Şi tot din cauza lui, îmi doresc să le crească rapid de tot afilierile.

Exact el este motivul pentru care mă urc într-un taxi cât de rar se poate.

Cu tipul ăsta am mers toţi la un moment dat. Este imposibil să nu-l fi întâlnit în vreo maşină galbenă cu autorizaţie de taximetrist pe portieră.

Este cel care a ridicat din umeri când a văzut hârtia ta de 50 de lei: bo$$ e prima cursă pe ziua de azi, nu am să-ţi dau rest şi te-a lăsat să te plimbi pe la trei-patru buticuri până ai reuşit să schimbi.

Este cel care merge vara cu aerul condiţionat închis şi geamurile deschise, ca să facă economie. Păi nu trebuie să plece seara cu ăia 140 de lei?

Este cel care, tot pentru că este cald afară, conduce în şlapi şi este îmbrăcat cu un compleu de “şort şi maiou”. Şortul este musai din fâş.

Este cel care, imediat ce a plecat în cursă, a început să vorbească la telefon cu “fratili lui, Giani”, despre “putoarea aia de Mimi” care se întinde cu toţi “baeţii dân cartier”, numai cu el nu.

Este cel care va depăşi întodeauna o coloană întreagă, iar odată ajuns în faţa se bagă cu tupeu sau te înjură daca nu-l laşi să facă asta.

Este cel pentru care trei oameni, care împart un taxi, sunt nişte săraci.

Este cel care se roagă să se mărească tariful pe kilometru, crezând că se va umple de bani şi că o să se “cace pe noi”, fiind incapabil să-si dea seama că, la cele 10.000 de taxiuri care sunt în Bucureşti acum, o să-si dea în cap unii altora, pentru clienţi.

Este cel care se uita la tine, prin oglinda retrovizoare, cum te chinui să-ţi scoţi bgajele de la el din portbagaj, pentru că afară plouă şi pentru că “mă doare în pulă”.

Ştiţi ce este cel mai trist? Omul ăsta susţine că a terminat o facultate. Ce dovadă mai bună vreţi că sistemul românesc de învăţământ este în moarte clinica?

Acum îl recunoaşteti? Dacă nu, este suficient să vă urcaţi în primul taxi care vă iese în cale?