Nu mai există echipe mici, valorile s-au nivelat, o să fie un meci greu etc. Numai lăbăreli de genul ăsta declară cei implicaţi în conducerea fotbalului românesc, de fiecare dată când se apropie un meci cu vreo „forţă” a fotbalului gen Feroe, Liechtenstein sau Luxembourg. Adică oamenii încercă să-si fabrice nişte alibiuri proaste, pentru cazul nefericit în care ne facem de căcat pe teren. Pe genul eu v-am spus, dar nu m-aţi crezut.

Tata Puiu (pentru cine nu ştie, acesta este selecţionerul echipei naţionale a României, pe numele lui, Anghel Iordănescu) a dat una şi mai tare. Cică să nu mai comparăm echipa din prezent a celor din Feroe cu cele de pe vremuri, care erau formate din amatori. Pentru că acum au fotbalisti profesionişti care joacă prin campionatele altor ţari. Mda, fix aşa. Nu ştiu cum să vă spun, ca să nu vă umfle râsul, dar capitanul echipei de profesionişti despre care vorbim nu a putut veni la meciul cu România pentru că nu şi-a putut lua liber de la muncă.

Voi înţelegeţi ce zic eu aici? Deci cum?

-Şefu’, duminică puteti să-mi daţi liber? Are naţionala meci in România şi…

-Duminica asta care vine???

-Da, şefu’. Mergem peste ei să…

-Exclus, bă băiatule! Duminică se întorc vasele cu peşte. Seara vin şi balenierele. Avem treabă ca la balamuc. Ce cai vezi pe pereţi visezi tu aici cu fotbalul tău?

-Dar, şefu’…

-Niciun „dar”, ai impresia că o să descarc eu tot peştele ăla? Lasă că mai jucaţi cu ei în toamnă şi atunci o sa te pot învoi trei-patru ore.

Eu aşa îmi imaginez că a avut loc scena „cererii de concediu” a căpitanului de echipă feroez, care va absenta de pe teren diseară.

Hai să nu ne mai căcăm pe noi, orice echipă serioasă îi zăpăceşte pe ăştia cu bătaia, chiar dacă scoli jucătorii la trei dimineaţa şi-i bagi pe teren. Ai dracu’ nemţi, pentru ei de ce nu s-a nivelat valoarea echipelor, ha? Deci hai să lăsăm porcăriile astea spuse „la alibi” şi să-i batem pe pescari mai rau ca paza de coastă când îi prinde la braconaj. Că doar de-aia au venit până aici şi o ştiu şi ei foarte bine. Iar dacă nu reuşim, să recunoaştem că suntem proşti şi să ne apucam de ping-pong şi badminton. Sau de agricultură.

mihai_vasilescu_feroeP.S. Nu ştiu cine-a dat-o pe asta, dar din punctul meu de vedere este cea mai tare declaraţie referitoare la „marele” meci cu Feroe: mai bine se juca la Constanţa şi câştigam cu 3-0. Păi când vedeau ăia marea, dădeau fuga le pescuit, nu se mai prezentau la meci. 

Foto by Flickr