Am primit pe mail porcăria asta de mai jos. Un spam ordinar pe care curiozitatea m-a îndemnat să-l deschid. Şi am rămas cu gura căscată.

mihai_vasilescu_tableta

Frate, cât de disperat trebuie să fii ca să pui botul la aşa ceva? Da, ştiu cât este de greu  sa dai câteva kilograme jos, câtă luptă şi câtă mobilizare îţi trebuie ca să reuşesti. Şi mai ştiu si cum intervine disperarea care te face să iei de bun orice căcat de genul email-ului ăsta. De foame şi din dorinţa să te vezi mai repede slab, eşti dispus să încerci tot felul de rahaturi.

Pe asta se bazează şi jegoşii ăştia. Auzi drăcie, deci iei o tabletă şi, hop, te dezumfli ca un balon. Trei kile, în cinci zile, zboară imediat. Iar dacă vrei să slabeşti mai mult este doar pură matematică. Îţi faci un calcul elementar cu greutatea de care vrei să scapi şi gata. Să fie sase kile? Mai bine nouă. Şii ceva, doişpe, astea sunt, atăt vreau să slăbesc. Perfect, patru pastile d-astea minune şi în cinci zile s-au dus dracului kilogramele. Atât de simplu.

După care urmează ceea ce mie mi s-a părut josnicia maximă. Cea mai aburitoare chestie din tot site-ul ăla. Adică asta:

mihai_vasilescu_tableta2

Este lovitura sub centură pe care i-o poţi aplica unui supra-ponderal, care a mai avut tentative de a slăbi în trecut. Ăla ştie cât este de greu să te menţii după ce ai ajuns la o greutate rezonabilă. Şi atunci vii tu, vânzătorul de căcat sub formă de iluzii şi-i spui: „grasule, cu pastilele astea nu numai că slabeşti cât vrea muşchiu tau acoperit de osânză, dar te menţii la greutatea aia mimin doi ani!”. Pam-pam! Lovitura decisivă.

Păi ştiţi cum sună asta pentru urechile unui grăsan? Vă spune fratele vostru, din postura de fost obez. Sună ca şi cum ţi-ar da dumnezeu personal, in scris, că există viaţa de „dincolo” şi că tu sigur-sigur vei ajunge în rai. Aşa sună.

Vă spun extrem de sincer că, pe vremea când incercam să scap de aproape 120 de kilograme, aş fi cumpărat sărăcia asta fără să clipesc. Cum pula mea să nu dau 69 de lei ca să scap de 12 kile??? Iar preţul este extrem de bine ales. În ideea că nu dai o avere pe pastilele astea şi în momentul când constaţi că nu ai slăbit nici măcar 500 de grame, nu te apuci să-i cauţi să le dai în cap pentru câţiva lei.

Mda, sper din suflet să nu existe cineva dispus să încerce pe pielea lui dacă şi cum funcţionează. Toţi cei care vreţi să slăbiţi, nu vă mai amăgiţi aiurea, în afară de muncă şi voinţă nu există altă metodă. Oricât de mult v-aţi dori, sunt doar iluzii. Dacă ar fi aşa simplu să slabeşti am fi toţi ca traşi prin inel, nu? Şi nu prea suntem.

Iar pramatiile astea, care vând aşa ceva, sper să ajungă toţi să se hrănească numai din pastilele lor minune.