L.E. Doamna autoare a hotărât două chestii. Prima, că ne mai dă dumneai o carte pentru acest concurs ad-hoc. Deci avem doua premii. Buuuuun. Şi a doua: cele doua comentarii câştigătoare sunt cele lăsate de Karla si Radu Cristi. Pe care-i rog sa-mi trimită adresele şi tot ce mai trebuie ca sa le pot trimite cărţile (folosiţi email-ul din Contact). 

Rar de tot mi se întâmplă să râd singur, ca prostu’, când citesc ceva. Adică da, de multe ori mă amuz, dar sa pufnesc în răs tare şi sonor, mi se întâmplă rar spre deloc. Ei bine, am păţit-o de cel puţin trei ori în timp ce citeam „Adela spune„. M-am trezit izbucnind în râs (a se citi „fornăind”), total necontrolat. Mă şi speriam naiba, când îmi auzeam grohăiturile.

Acu’ eu ma gândesc că dacă citiţi la mine pe blog, e clar că vă place tipul acesta de umor. Prin urmare vă sfătuiesc, cu cele mai bune intenţii, să luaţi cartea. Este cam pe acelaşi gen, numai că mai tare. Vă promit că o să râdeţi cu ea în mână, indiferent că sunteţi gagici sexoase sau masculi feroce. Pentru că este genul acela de chestie scrisă de o femeie, aparent pentru femei, dar pe care o citesc barbaţii şi se tavalesc pe jos de râs. În schimb, daca aţi ajuns aici accidental şi simţul umorului este o treabă complet necunoscută vouă, despre care doar aţi auzit (vag) că există pe undeva, n-o luaţi. Pierdeţi timpul de pomană. Puneţi mâna şi citiţi ceva serios, despre puterea vindecatoare a găndului sau despre cum poate fi salvată planeta. Lasaţi-ne pe noi aştia, fraierii, să „ne râdem” ca proştii.

Uite, am furat unul dintre fragmentele care m-a făcut sa sughit de râs, ca să vă lămuriţi. Ia fiţi atenţi cum e asta:

„Apropo de dieta paleolitică, au și bărbații dieta lor. Se numește dieta simplă. Se ține cu bere, grătare și cartofi prăjiți. De ce simplă? Păi, în primul rând, e simplu de ținut. Apoi, e simplu de făcut și și mai simplu de mâncat. Cred cu tărie că grătarul a fost inventat de bărbați pentru că nu poți găti mai simplu de atât o halcă de carne. Și cartofii prăjiți tot de ei au fost inventați. Și asta doar pentru că nu pot mânca sushi de porc și salată de cartofi cruzi. Nu de alta, dar ar muri intoxicați.
Așa că, dacă l-ai prins înșelându-te și vrei să te răzbuni, nu, nu îi zgâria mașina, nu îi tăia cauciucurile, nu îi dezactiva Tinder-ul, nu șterge geamurile cu pagini rupte din colecția lui de reviste Playboy. Pur și simplu du-l la un restaurant de fițe cu mâncare complicată. Va tremura și va transpira în fața farfuriei ca un condamnat la moarte în fața plutonului de execuție. Nici domnul agent secret 007 în persoană n-ar fi rezistat torturilor dacă, în loc să-l bată, să-l electrocuteze și să-l bage cu capul în apă l-ar fi băgat cu capul în farfuria cu parfait de somon cu fricassee de mazăre și l-ar fi pleznit peste față cu o tartă cu egrefin. Il și văd târât de subțiori către un restaurant de multe stele, țipând ca din gură de șarpe și cerșind îndurare. Nuu, nuu, vă rog, aveți milă, nu mai vreau porumbel glasat cu sos de castane pe pat de sparanghel în abur!
La cuptor, nu în abur, îl corectează gardianul”.

Va jur că am râs din nou şi acum când am scris articolul. Mai şparlisem o bucată de text, da’ m-am gandit că ce e prea mult strica. Deci, voi faceţi cum vreţi, da’ eu zic că pierdeţi nişte porţii zdravene de râs, dacă n-o citiţi.

Ah, ca să nu existe dubii, n-am niciun parteneriat cu Adela sau cu vreo editură, acest post nu este publicitate plătita. Am decis eu să-l scriu, pentru că am citit, m-am distrat, mi-a plăcut şi mi-am zis că nu se face sa ţin doar pentru mine.

Ca să vă arăt cât îmi sunteţi de dragi, m-am gândit la ceva pentru voi. Cel mai funny comentariu de la acest articol primeşte drept premiu cartea, cu dedicaţie specială de la autoare. Nu conteaza pe ce subiect vă aberaţi. Puteţi doar să aveţi o replică haioasă, sau puteţi să povestiţi cum vi s-a căcat câinele în liftul plin cu paramedici, care tocmai o resuscitaseră pe vecina de la doi, e treaba voastră. O să las la latitudinea Adelei să-l aleagă pe cel care i-a plăcut cel mai mult. Câştigătorului i-o trimit eu, absolut moca, în orice colţ al lumii ar locui.

Acu’ hai să vă zic de unde puteţi s-o luaţi. În toate librăriile Cărtureşti şi Nemira, în toate locaţiile Librăria Bastilia, la Bookstory Librărie Independentă din Cluj, la Librăria Mihai Eminescu din Bucureşti, în toate locaţiile Compania Naţională de Librării şi în Braşov, la Librăria St. O. Iosif. O puteţi comanda şi pe net pe elefant.ro, cartureşti.ro (cei care comandaţi din străinătate, pe astea două o puteţi face) şi pe site-ul editurii tandem-media.ro.

mihai_vasilescu_adela_spune