Saracii austriecii astia, nu degeaba se spune despre ei ca sunt canadienii nemtilor. Tantalai rau, bă băiatule. Dupa ce le-am halit lebedele de pe unde s-a putut, acum le papa curvele noastre si toate economiile.

Eram serile trecute cu un prieten pe la mine, cand a inceput stirea asta pe pro. Ne-am tavalit amandoi pe jos de atata ras.

Deci nenea ăsta, Wolfgang, dupa ce a divortat, in buna traditie a barbatilor, a inceput sa ia cluburile de streaptease din Austria la rand. Pana aici nimic rau. Ba chiar, recomandabil. Doar ca, intr-unul dintre ele, pe cand se uita la o dansatoare, a simtit cum inima ii este iremediabil strapunsa de-o sageata din arcul lui Cupidon.

Scheiße! Cu miocardul rapus de atata gratie si gingasie, cum nu mai vazuse de cand mama lui austriaca il fatase (as fi vrut sa scriu „nascuse”, dar la cat este de bou, sunt convins ca a venit pe lume intr-o cireada), s-a apropiat de ea si a vrut sa-i impartaseasca sentimentele lui sincere. Femeia visurilor lui (o romanca, evident) l-a masurat de sus pana jos si i-a soptit dragastos: marcă 1000 de euro, ca altfel nu ma uit nici cu curu’ la tine.

Ei se pare ca replica asta, care ar fi descurajat pe oricine, mai rau l-a întărâtat. In urechile lui de austriac, chestia asta a sunat ca un „ich liebe dich” ceva mai lung. Prin urmare, treij’ de zile mai tarziu, o cerea de nevasta pe demoazela. Nu s-a lasat intimidat nici macar de faptul ca orice intalnire cu ea se solda cu o gaura de minim 700 de euroi in economiile personale. Fleacuri, cand traiesti o asa poveste de iubire, mai conteaza banii?

Asta a noastra, dansatoarea, dupa ce si-a facut plinul, a cam taiat-o inapoi in tara. Pai ce sa mai caute printre strainii aia haini? Mai ales ca amorezul cel dobitoc se pare ca decartase, in total, undeva pe la 120.000 de euro. Asa ca a venit fata acasă, sa se marite (pe bune de data asta) si sa-si deschida un biznis ceva, ca nu mai tine cu curvasaria. E o doamna.

Iar acum nen-tu Wolfgang a venit dupa ea in Romania, cica sa-i ceara socoteala. Doua lucruri are sa-i reproseze. Unu, ca de ce i-a mancat banii si nu s-a maritat cu el? Si doi, de ce a injurat-o pe ma-sa? Bă, eu vorbesc serios. Uitati-va la stire, pentru ca este mai tare ca orice serial de comedie. Ala tocmai a pus cruce la un purcoi de bani si sta sa se planga ca „a vorbit urat de mama”. Caterinca maxima. Razi de te prapadesti.

mihai_vasilescu_wofgang1

Eu as da orice sa fiu de faţă cand o sa bata la aia la usa si o sa-i deschida barba-su, ca sa aud cu urechile mele cum o sa vobeasca din nou cineva urat de doamna ma-sa. Pentru ca va dati seama ca singurul raspuns probabil, plauzibil si posibil este: mars mă in mortii ma-tii de aici, pana nu te calc in picioare, cu bani tai cu tot. Si cam la atat se va reduce toata operatiunea de recuperare a „cascavalului”, intreprinsa de vajnicul urmas al lui Mozart. Eventual si la un sut in fund. Luat, nu dat.

No, eu va zic cinstit ca daca pateam ceva asemanator, imi faceam o groapa mare, ma bagam acolo si nu mai ieseam niciodata. Iar daca totusi mai apaream in lume, in niciun caz nu pomeneam cuiva vreodata despre tarasenia asta. Daca sunt prost, mi le duc singur, nu e cazul sa mai rada si ceilalti de mine. Ti-ai gasit. Omul s-a dus la politie, si-a luat avocat, i-a dat mail-uri lu’ Angela Merkel si spera sa-l intalneasca si pe Iohannis. Diliu rau, va zic. Rade toata lumea, peste tot, dar el o tine pe-a lui. Incearca sa se faca de cacat in cat mai multe parti, ca de rezolvat, il rezolva dracu’.

O singura intrebare am si eu dupa toata chestia asta. Pentru ca nu mi-e foarte clar (in stire nu zice nimeni) si pentru ca mai cunosc cazuri relativ asemanatoare, as vrea sa stiu si eu o treaba: de suta aia si douazeci de mii de euro, macar a futut-o? Nu de alta, dar pot sa pun pariu ca raspunsul este negativ. Si stiu ce vorbesc.

Cam asta a fost, s-a lansat o noua rasă de bovine. Dupa Bălţata Româneasca, vine tare din urma Boul Wolfgang. Rasa austriaca pura. A nu se lăsa la prăsit!

mihai_vasilescu_wofgang2