Si cand zic „humanum” ma refer la sexul tare. Pentru ca nu cred ca exista pe lumea asta fiinta mai lenesa ca masculul speciei umane, adica barbatul. Iar daca se mai si inhaiteaza cate doi-trei, sa locuiasca impreuna sau sa petreaca in comun o perioada de timp mai lunga, apare spritul de competitie negativ. Adica, desi nedeclarat, vor face concurs pe tema „care dintre noi este putoarea cea mai mare”.

Am citit articolul Adelei, am ras bine de tot si apoi mi-am dat seama ca nu este prea departe de adevar. Prin urmare m-am hotarat sa va povestesc un pic, cam care era situatia cand eu si Prietenul I am locuit o perioada impreuna. Trebuie sa mentionez ca eram muuuult mai tineri, ca sa avem si noi o scuza. Si apoi sa-i rog pe cei mai sensibilosi sa nu citeasca articolul. Mai ales daca tocmai au mancat.

Asadar, eu si al meu amic am locuit vreo cateva luni sub acelasi acoperis, intr-o garsoniera. Bă baieti, nu va puteti imagina cam ce se poate intampla cand doi tipi nu au chef decat sa se distreze si in rest poate sa se aleaga praful. Stati ca va zic eu acum. Aveti idee care este rezultatul intr-un loc unde nimeni niciodata nu da cu aspiratorul sau nu intreprinde vreo activitate care are ca scop curatenia? Daca nu aveti, pot sa va spun eu ca la un moment dat o sa te afli in imposibilitatea de a te mai descalta. Practic nu mai ai cum, din cauza mizeriei si prafului adunate. Asa ca trebuie sa tii tot timpul la indemana o pereche de pantofi/adidasi (slapii nu fac fata, au talpa prea subtire) ca sa poti sa te dai jos din pat sa mergi la baie, de exemplu.

Sau, cineva de pe aici are cunostinta despre ce se intampla cand lasi cateva luni pe o masa, resturile de la un pepene, plus jumatatea ramasa intreaga? E un experiment interesant. Se plastifica, devine un tot unitar, pe care nu mai poti sa-l iei de acolo decat cu un spaclu. Iar cum noi nu aveam o asemena unealta, a ramas nemiscat pana ne-am indurat si am aruncat masa cu totul. Era efortul prea mare, nu mai merita sa te apuci s-o cureti.

Va mai propun o experienta. Incingeti ulei in tigaie si puneti la facut doua oua ochiuri. Cand sunt aproape gata, in loc sa le mancati, plecati de acasa la o chestie intervenita pe neasteptate. Lasati ouale neatinse in tigaie macar 45 de zile. A facut cineva asta? Sa ridice mana. Eram sigur. Sa stiti ca ouale devin translucide pana proape de transparenta totala. Si nu vorbesc numai de albus. Galbenusul poate fi folosit pe post de ochelari de soare, asa de bine se vede prin el. E interesant, va spun.

Acum am o intrebare pentru toata lumea. Stiti ce se intampla cu vreo zece perechi de sosete si chiloti (murdare, evident) lasate intr-o punga de plastic din iunie pana in august? Ha? Cineva are idee? Bine ma, va spun eu. Fac viermi. Dar partea misto este ca nu observi pana nu te hotarasti in cele din urma sa le pui la spalat. Le pui intr-un vas cu apa si cand sa bagi mana printre ele, observi masa de viermi colcaind. Ti se face asa de sila incat, scarbit, lasi totul acolo, nu mai speli nimic si doar speri sa moara viermii aia inecati. Ei bine, nu mor.

O sa inchei cu un sfat: sa nu lasati niciodata un sac de cartofi, plin doar pe jumatate, pe balconul unde se aduna gugustiuci sau porumbei. Nu stiu daca este dovedit stiintific, dar mie imi este foarte clar ca pasarile astea considera legumele cu pricina un mediu extrem de propice pentru procreere. Si nu asta ar fi foarte nasol, ca ma doare pe mine fix in dos ca fac amor gugustiucii pe barabulele mele. Dar ai dracu’, tot acolo isi clocesc ouale si-si aduc pe lume urmasii. Habar nu aveti ce urati si agresivi sunt puii de gugustiuc. Unul dintre monstrii aia mici a sarit sa ma muste de mana si altul sa-mi scoata ochii. Pana nu le-am dat niste dosuri de laba si nu i-am dus la ghena, nu s-au potolit. Se dadeau la om, dom’le, creaturile alea hidoase.

mihai_vasilescu_lene

P.S. Da, da, stiu ca in poza e o tipa. Da’, in primul rand, ca era prea misto poza si nu m-am indurat sa n-o pun aici. Si in al doilea rand, pentru ca pe undeva exista un porc de barbat lenes, care o lasa pe asta sa zaca asa degeaba. Daca intelegeti ce vreau sa spun. 😉