23,812 cititori

Bărbaţii, eterni prunci neînţărcaţi

Guest Post by Ana R.

Înțărcarea unui copil de sex masculin poate varia de la vârsta de 3 luni, până la cea de 77 de ani. Sau până crapă de bătrânețe coana mă-sa. Dacă e una bine întreținută, ai toate șansele să mori tu de nervi înainte de a-și da ea obștescul sfârșit. Habar nu am de ce au tendința mamele băieților să-și țină progeniturile cu nasul între sânii sau fustele lor până la adânci bătrâneți. Chit că izvoarele de lapte au secat de mult, găsesc ele o metodă de alăptare psihologică. Cu ajutorul căreia își leagă, prin fire nevăzute, „copilașul” de propriile fuste.

Iar tendința actuală este ca bărbatul modern să sară din patul de adolescent întârziat din casa părinților, direct în patul nupțial. Așa că își ia cu el, alături de noua femeie din viața lui, și metehnele dobândite la mămica acasă. Care mame, din excesivă protecție, nu își pun băieții să facă mai nimic. “Lasă mamă că și așa o să ai în viață destule greutăți, treburile casnice să le facă nevastă-ta. Ce, eu nu i-am făcut lu’ tac-tu?”. Asta neîmpidicandu-le să-și bodogăne bărbații că sunt leneși și comozi, în timp ce produc noi specimene create după fix același tipar, într-un continuu cerc vicios. Și mai amuzante sunt mamele care-și calcă pe inimă și-și mai dojenesc moștenitorii: “o să te blesteme nevastă-ta aia când te vei însura și o să vadă că nu știi/vrei să faci nimic… să vezi ce o să mă înjure și pe mine”. Dar de pus să-și adune șosetele și chiloții răspândiți prin toată casa, tot nu-i pun.

Îl sună de treizeci de ori pe zi să vadă ce face, chit că fii-su are 38 de ani, și nu precupeţeşte niciun prilej să-i explice cât e de nerecunoscător că nu a sunat și el măcar o dată. Își dă cu părerea legat de orice amănunt al vieții lui. Ce contează că e însurat de douăşcinci de ani și are doi plozi trecuți de majorat, mă-sa încă îl întreabă dacă și-a luat fulărelul. Iar modul cum o consideră pe soție o incapabilă nevrednica să îi slujească prințul este și el de admirat. Începând de la cum îi place odorului cafeaua de dimineață, cum se face papricaşul de pui şi până la culorile lui preferate, totul este explicat în amănunt cu pretenția ca “venetica” să-și ia notițe.

Am o prietenă a cărei soacră i-a explicat că fiul ei bea lapte cu cacao la micul dejun și să facă bine să-și miște fundul sexy în bucătărie să încălzească lăpticul fix la ora 7.00 în fiecare dimineață. Aia s-a uitat la ea ca la un vizitator de pe Marte, i-a explicat că are și fiu-său mâini, deci să facă bine să își încălzească laptele la ce oră dorește mușchiul lui. Va închipuiți cam care este atmosfera de Crăciun, când ăștia toți iau masa în familie? Soacra ar face-o pe noră caltaboși, iar nora i-ar turna lapte fiert în ochi. De fapt, în găvanele ochilor, după ce a lăsat-o pe scorpie fără.

Da, cei mai drăguți sunt bărbații de felul asta. Care abia după ce și-au luat valijoara din casa părintească, iau contact şi cu realitatea vieții. Stupefiați află că în casă există și bucătărie și că (altă chestie care îi lasă cu gurile căscate de uimire) mâncarea nu crește direct în farfurie!!! Tot în categoria atacurilor de ușoară apoplexie se situează și împerecheatul celor 20 de perchi de șosete tocmai scoase din mașina de spălat. Dacă le privești fețele dezorientate, îți dai seama că este unul dintre cele mai complicate lucruri din Univers. Stupoarea continuă când constată că praful nu dispare dacă sufli oricât de tare ai încerca și indiferent cât de mult îți umfi obrajii. Totul culminând cu senzația de scârbă, însoțită de vărsături, care se manifestă la atingerea lavetei de bucătărie. Îți dau impresia că mai degrabă ar luă în mână o bucată de rocă prospăt contaminată radioactiv, decât bucata aia de material textil.

Cam acestea sunt motivele pentru care bărbații ce nu-și găsesc o jumătate, copie fidelă a mamelor lor, ascociaza ideea de căsătorie cu o corvoadă asemănătoare cu cea a lui Sisif. Păi ei au nevoie de sex regulat și de bună calitate, nu de pus mâna pe chestii care l-ar putea răni sau îmbolnăvi. Vă aduceți aminte de vorba aia cu “de ce să cumpăr toată vacă, dacă am laptele pe gratis”? Ei bine, de aia amână momentul căsătoriei până la adânci bătrâneți, ca nu cumva să se rănească muncind în grajd.

mihai_vasilescu_baiatul_mamei

 

sursa foto

189 de păreri la “Bărbaţii, eterni prunci neînţărcaţi

 1. That’s why I’m stil free as a bird.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • @mada, pentru moment. Mai discutam in cativa ani 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Discutam cand vrei tu. Eu specimen din acesta cum ai descris tu nu iau. Sa se insoare cu ma-sa.

   Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 1

  • eventual poate sa o si ….. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • cam așa. dacă am nevoie de copil mi-l fac singură, tu mai stai la soare să te coci sau du-te la mă-ta să te plîngi (scuzați, doamna mă-ta). am refuzat doi. unul știa să gătească mai bine decît mine, m-a umilit cînd a făcut maioneză într-o farfurioară, da mno, cînd te uiți la ei, sînt frumoși, tot ce trebe, dar nu te mai vezi cu ei peste doi ani, mai bine nu-i iei de la bun început.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @mada, exista si exceptii, cam 1 la 100 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @mada: De puturoasa. Ai mai zis pe aici ca lenea e atuul tau principal.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 9

  • @sebidic, merci, esti un dragut. Nu stiu cand am zis, dar trebuie sa fie adevarat daca ai vazut tu. Sa inteleg ca imi urmăresti îndeaproape activitatea? Nice. Sunt un pic lenesa, dar puturoasa e mult spus. Dar nu de asta sunt free.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 10 Thumb down 18

 2. Teoretic lucrurile stau in multe cazuri asa cum le descrii tu aici. Practic, ii poti dresa. Vrei sex? Sa nu aud de ma-ta mai des de o data pe luna! Vrei sex anal? Ma-ta ne viziteaza doar cand vreau eu! Vrei tot tacamul? Cine e ma-ta? Azi asa, maine asa, o sa priceapa si el cum sta treaba.

  Comentariu beton! Thumb up 46 Thumb down 0

  • @badgirl, :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • …you’re my dream girl ! i neeeeeeed you ! 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @FKT, trust me I’m not. Maybe your worst nightmare. I eat men like you eat popcorn.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • i don’t eat popcorn !

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Neither do I. I’ve just told you that I eat men. So, trust me you don’t wanna be eaten.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • we can eat each other !

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Right! You can start without me. I’ll catch you later.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • al drac’ fiinta ! 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Eu te-am avertizat…

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • La santaj d-asta cum dracu’ sa nu cedezi?Oare orfanii au parte de asa ceva in mod obisnuit?

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • 🙂 Sa-si gaseasca si ei macar o mama adoptiva.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Billy Cristal, sa inghit ce? Un barbat lenes si nesimtit? Nu ai ce sa faci. Poate sa-si arunce toata familia din tren, cu ce-l face asta mai bun? Daca te referi la alt gen de inghitit, iar nu poti face nimic. Inghit doar cand imi face mie placere. Capisci?

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • Eu zic ca parintii trebuie respectati si nu pentru ca ar fi parte din cele zece porunci ci pentru faptul ca ma-ta asa proasta cum o considera jumatatea ta e totusi femeia care a decis sa vii pe lume. Si daca ea asa proasta cum o crezi tu nu-l facea pe pula stramba de sot care-l ai , nu mai aveai tu ce sa comentezi acum. Daca el ar zice : vrei bani pentru nu stiu ce cacat din Mall? Sa n-aud ca vorbesti cu ma-ta la telefon de nu stiu cate ori pe saptamana . Vrei sa-ti dau limbi in pizda o saptamana intreaga ? Ia vezi ca sora ta isi misca curul cam des pe la noi pe banii mei ..Si tot asa . Si nu , indiferent cat de labagiu si papa lapte ar fi un barbat nu consider ca trebuie sa-si injoseasca parintii doar pentru ca vine o muista si-i pune conditii. Chiar in halul asta au ajuns barbatii ? Pentru o pizda si un cur la bataie sa-ti iei mama de mot?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 33 Thumb down 32

  • Cineva se simte cu musca pe caciula :)))) Si are si niscaiva frustrari la bord.

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 6

  • @G, :))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Zise soacra ?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Dacă bărbatul e aşa în fustele mă-sii, apăi nici nu prea e bărbat.
   Şi dacă-i vorba de respect, cred că mamele ar trebui şi ele să-şi respecte băieţii, adică să nu-i trateze şi crească ca pe nişte handicapaţi.
   Iar familiile de origine şi alte neamuri eu oricum sunt de părere că ar trebui să vină doar invitaţi, cât mai răruţ, la zile de mare sărbătoare…Nu mi se pare că-ţi înjoseşti părinţii dacă ai viaţa ta şi nu vrei ca ei să fie toată ziua-bună ziua pe la tine pe-acasă.
   Dar dacă tu vezi relaţia dintre un bărbat şi o femeie ca pe una intre un labagiu şi o muistă, aici nu prea am replică 🙁
   P.S. Sunt mamă de 2 băieţi şi sper ca niciunul să nu fie aşa.

   Comentariu beton! Thumb up 35 Thumb down 0

  • @Corina, te oboseşti de pomană. Alexandra a venit, a zis şi a plecat. Ca orice posesor respectabil de adevăr absolut.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • De asta muncesc pentru banii mei, sa nu isi permita un bou cu pretentii de barbat sa faca figuri la mine. Daca nu ai avea una de 1 Leu cu ce ai mai tine o femeie langa tine?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Am vrut sa injur si sa spun ca nu e nicidecum ce scrii tu pe aici. Dupa care mi-am adus aminte ca am cativa prieteni care sunt in situatii de genul acesta. Insurati sau in relatii stabile si ti-o servesc “ma duc la mama sa mananc”, “vine mama la noi sa ne ajute la curatenie”, “asta mi-a cumparat-o maica-mea” etc. Fuck no!

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • @sponge bob, despre ei am scris si eu. Evident ca sunt si exceptii, numai ca sunt cam rare.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Eu cred ca suntem mai multi cei mother free.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @sponge bob, multi sunt in stadiul de negare. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 4. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 7 Thumb down 18

  • @JT, intr-o seara cand n-a vrut sa-ti calce camasa i-ai spus sa plece la ma-sa si a doua zi ai divortat? Wow!!! Esti un tip matur. As putea sa te cunosc? Ma lasi macar sa te ating?

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 3

  • @JT, eu aici nu militez pentru “sa faca ei tot si noi sa ne facem unghiile”, dar macar sa stie despre ce e vorba. Tu stii sa iti calci camasa? Contribui si tu la activitatile casnice? Ce faceai tu pentru a compensa calcatul? Daca faci si tu ceva in casa atunci “fosta” era cam comoda si merita lasata, daca stai numai la televizor si nu ai idee unde e aspiratorul atunci normal ca se simtea ca menajera.

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 0

  • Dar tu ce problema ai in a ti le face singur? Esti infirm? Daca nu-ti poti misca mainile, te inteleg. Esti sanatos? Suferi cu ceva? Cum adica “nu voia sa calce camasi”?

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 3

  • are sigur maini acum pt handjob!;)

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 2

  • @JT, prietene esti un tampit.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • JT cred ca ai vrut sa spui ca tu duceai tot greul gospodariei iar ea nici macar o camasa nu vroia sa-ti calce!:)))

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • Asa cum ai descris situatia pare ca esti un dobitoc sinistru. Sa te desparti de cineva (sotie, prietena) pe motiv ca nu calca camasi, nu pare gestul cuiva care gandeste normal. Dar poate ca nu ai reusit sa spui tot ce te-a facut sa recurgi la acest gest. Sa inteleg ca tu ofereai foarte multe si ea nu era in stare nici sa calce o amarata de camasa?

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • Si ai gasit pe cineva sa ti le calce? Iti imperecheaza si sosetele?

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 8 Thumb down 20

  • Deci, am avut dreptate, chiar esti un tampit. Un labagiu cu gura mare. Felicitari “fostei”, probabil a fost cel mai bun lucru care i se putea intampla. Sa scape de un labagiu cu pretentii.

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 4

  • Revin si eu ca sa-mi corectez afirmatia initiala. Nu numai ca esti un dobitoc sinistru, dar ai si o p..a mica.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 3

  • @Cruella, imi pare rau dar nu-ti dau dreptate. Nu ai cum sa fii labagiu cand ai o puta asa de mica incat n-o gasesti nici daca o cauti prin pipait. Auto-satisfacerea este o arta care nu e la idemana oricarui manactor de mici.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • @JT, fetele te-au taxat strict pentru ce ai scris, nu ne-ai dat alte argumente. Exista si femei care nu sunt in stare sa faca nimic si din principiu nu vor, pentru ca ele asociaza orice munca casnica cu o forma de exploatare. Si ele au stat la mama acasa exact ca si barbatii despre care am scris, fara sa stie unde este fierul de calcat si cum se intrebuinteaza.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • 🙂 🙂 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Lasa-le, astea de comenteaza pe aici sunt “pisi”, maritate cu mertzanu, nu cu barbatii lor. Ele nu stiu ce inseamna sa imparti treburile casnice, ci vor exact ce se intelege: in timp ce tu iti calci camasile, ele isi fac unghiile. Apoi, ca sa nu-si murdareasca mainile, trebuie sa cureti tu cartofii. Ca deh, ele sunt emancipate!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 16

  • @florin, dupa vorbe pari un alt labagiu de succes. Eu nu sunt maritata si cu atat mai putin as face-o pentru un “mertan”. In schimb tu pari genul de tip care isi lasa pe masa cheile de la masina, cu speranta ca odata si odata o sa pice vreo gasculita. Dar nu prea pica, nu?

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 5

  • @Rossana, specia asta se numeste voyeurist. Si sunt aia care se masturbeaza in public sau se freaca de tine prin tramvaie.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 3

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 2 Thumb down 17

  • @JT si florin, va potriviti. Nu ati vrea sa va spalati camasile reciproc? Pasiuni comune văd că aveti, amorul de unul singur.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 3

  • In orice relatie trebuie sa existe un echilbru. Dupa cum bine intreba cineva mai devreme, tu ce ofereai in relatia asta? Nu poti sa ai pretentia sa ti se calce camasile, doar asa pentru ca existi. Nu ma grabesc sa te judec, dar acesta nu poate fi un motiv de divort. Problemele trebuie sa fi fost mult mai mari, iar calcatul camasilor doar picatura care a umplut paharul. Daca tu erai exemplar in relatie si ea refuza sa se implice, doar pentru ca nu vroia, da, sunt de partea ta.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @ Daniela: Merci. Nu am fost casatoriti, e vorba de o relatie care a durat cateva luni. Si in dimineata cu pricina am rugat-o sa ma ajute ca ma grabesc sa ajung la serviciu. Ea ramanea acasa, nu pleca nicaieri. Si nu a vrut sa ma ajute. Si oricat de stupid pare, nu am reusit sa depasim momentul in discutiile ulterioare. Poate nu asta a fost motivul despartirii, dar de acolo a plecat cearta. Si mie mi s-a parut exagerat, asta-i tot.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

  • Dar daca te uitai tu in sifonier de cu seara si vedeai ca n-ai camasa norocoasa curata , pica cerul?!

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 3

  • @JT, la exemplul dat ai perfecta dreptate. Daca de obicei le calci singur si ea nu a vrut sa iti calce in situatia aia, atunci sa te bucuri ca ai scapat. Dar ce argument ti-a dat de nu a vrut?

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @JT, deci v-ati despartit pentru ca n-a vrut sa-ti calce o camasa intr-o dimineata? Omule, nu pari foarte sanatos la cap. Iar faptul ca nu ati putut depasi momentul in discutiile ulterioare ma pune serios pe ganduri. Ori vorbesti balarii pe aici, ca sa te afli in treaba, ori ai nevoie de un consult. Si acum sunt serioasa, dupa cum vezi am renuntat sa te mai fac labagiu.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 6

  • @JT, aaa… pai ce-ai facut? Tratezi cu dusmanul. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Ana R.: Argumentul a fost ca vrea sa mai doarma.
   @Cruella: Da, de acolo a pornit totul. Dar decizia sa ne despartim am luat-o dupa o discutie civilizata unde fiecare a spus ce vrea de la celalalt. Si nu ne-am mai gasit puncte comune. Deci, te intreb: de ce eu sa merg la un consult si nu ea? Daca tie iti place un tip, ii calci o camasa? Sau dai replica cu menajera si apoi dispari?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @JT, m-am straduit sa fiu impartiala dar daca tu ai vrut sa o trezesti sa iti calce tie camasa atunci problema a fost la tine. Nu puteai sa o rogi seara precedenta sa o calce? Sau sa te imbraci cu altceva? Eu calc toate camasile sotului meu dar nu s-a intamplat sa ma trezeasca vreodata ca sa ii calc lui ceva.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • @JT, te citez: “Eu m-am despartit de fosta pe motiv ca nu voia sa calce camasi. 🙂 Pe bune! M-a intrebat daca imi caut o menajera ca altfel nu intelege care-i faza cu calcatul. Deci chiar asa, sa duci nebunia asta pana in panzele albe? Adica, exclus sa fac ceva pentru tine de teama ca devin menajera?” Asta suna intr-un fel, “discutia civilizata” pe care o mentionezi ulterior, suna intr-un cu totul alt fel. Nu vezi nicio neconcordanta? Dupa care iar o iei de la inceput cu contradictiile. Ma intrebi ce fac daca ma roaga un tip care-mi place sa-i calc o camasa ? Ii arunc replica cu menajera si dispar? Pai asa stau lucrurile? Ea ti-a aruncat asta si a disparut? Atunci “discutia civilizata” unde mai este? Ca sa nu mai spun ca nimic nu mai coincide cu “eu m-am despartit de fosta”. Daca ea ti-a aruncat replica si a disparut, eu deduc ca “fosta” s-a despartit de tine. Ceea ce iar suna altfel. Prietene, chiar pari bipolar. Revin si iti spun, mergi la un control!

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 3

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 5 Thumb down 13

  • @fetelor, ce aveti ma cu omul? A zis si el n-a dat cu parul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @sponge bob, nici noi n-am dat cu parul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @JT Care ar fi problema daca ti-ai impacheta tu sosetele? Tu pe ale tale si dansa pe ale ei. Sau le poti impacheta tu si pe ale ei, ca nu-i mare lucru.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Pai… Spor la împachetat șosete, de ce pui pe altul să o facă?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • JT. Depinde in ce relatie erai cu fosta. Asta unu la mana . Doi la mana , poate fata avea alte abilitati , nu toata lumea poate calca ca la Nufarul. Maica mea , Dumnezeu s-o odihneasca ii calca tatalui meu si ciorapii. Fuck off! Da-i dracu de ciorapi , ca numa pe aia nu stateam sa-i calc. Si mai conteaza si ora la care ai rugat-o . Daca era 5 dimineata atunci era normal sa te trimita la origini cu camasile tale cu tot 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 3

  • Păi nu-i nici o problemă cu împachetatul şosetelor, tocmai de-aia, poate s-o facă oricine, nu necesită vreun simţ special pe care bărbaţii nu-l posedă 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • daca nu i nici o problema…la impachetatul sosetelor./ calcatul camasilor..de ce nu le faci tu?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 5. :)))Ana ma limitez doar la a ma amuza copios, frumos articol!Fiica-mea stie deja:n-are habar sa prajeasca un ou, sa ridice capacul la wc si sa-si puna rufele murdare in cos clar nu-i bun de partener de convietuire!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • @iulia, macar sa doreasca sa invete, sa vezi interesul si asumarea vietii in 2.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 6. @JT, esti bipolar? Tu te uiti ce scrii? Gandesti vreun pic? Prima data ne anunti pe un ton de big boss cum te-ai despartit tu de “fosta”. Asta pentru oricine pe lumea asta inseamna ca ai divortat de fosta nevasta. Dupa care vii si te scuzi pe un ton plangacios ca era de fapt o relatie care a durat “cateva luni”. In urmatorul comentariu o sa ne spui cum ti-ai cerut tu scuze. Si uite asa coaiele mari se transorma in niste zaruri. Ar trebui sa-mi fie mila de tine, dar nu am cum. “Nu am reusit sa depasim momentul in discutiile ulterioare”…Eu traduc asta cu “i-am scos ochii ca n-a vrut sa-mi calce o camasa”. Asdar cea mai rea specie “labagiul sacaitor”. Ma duc sa ma spal pe dinti ca m-a luat greata.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 2

  • Da, este un tip “curajos”, dar cu camasile necalcate. Nici cu sosetele nu a zis daca reuseste sa le imperecheze. Pare barbatul ideal. Nu imi doream copii dar acum simt o dorinta enorma ca el sa fie tatal urmasilor mei. Dar stai, asta presupune niste efort. O fi in stare sa-l faca?

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Rossana: Tocmai ca am vazut ca a creat confuzie primul meu comentariu si am vrut sa clarific ca nu vorbesc de divort. Nu te mai agita ca un pepsi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • precis in discutia aia civilizata a avut loc si mamica,la capitolul ochi scosi,gen “mamica imi calca camasile,lapticul era servit nici rece,nici cald,pantofii lustruiti-tu,,,,,,,,,,”-tu nu esti in stare de nimic!

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • Nu-mi aduce aminte de flacaul acesta. Abia reusisem sa uit de el si de camasile lui calcate.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • 1. În primul rând, tot respectul pentru @Ana R..
   Frumos și corect articol.
   2. @Rossana, Cruella, fetelor, voi sunteți motivul pentru care rasa umană o să se ducă pe pulă! A divorța nu este echivalentul cu a te despărți. Și dacă voi sunteți amazoane, bravo vouă, așa cum uni sunt (sau cel puțin așa se consideră ei) stăpâni de sclave. Noutăți pentru voi: atât amoazoanele cât și sclavagismul clasic au dispărut.
   3. Relația de mariaj, o relație de ajutor reciproc. Nu e rușine nici ca bărbatul să ajute la buătărie, să facă curățenie, să calce o cămașe, etc., nici ca femeia să schimbe o butelie, un bec, să repare o priză, etc.
   Într-o familie este necesar ca ambii să-și aducă contribuția, iar orgoliile de genul eu nu calc că îs bărbat/ piți nu au nici un rost.
   4. @JT, ai cam dat cu bățul în baltă. Fii consecvent băiete, căci te contrazici singur. Eu unul nu aș fi trezit iubita să-mi calce cămașa. Dar dacă, în situația în care ea era deja trează și stătea pe Blog 🙂 iar eu mă grăbeam, nu se oferea ea să mă ajute aș fi avut o discuție serioasă cu dumneaei. Cum nu mi se pare normal nici ca eu să stau acasă și când vine iubita/nevasta de la serviciu să se apuce de cratiță, în timp ce u frec menta la rece.
   5. Încă odată, tot respectul @Ana R..

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 1

 7. Super articolul si comentariile. Vroiam doar sa spun ce mult conteaza de ce parte a baricadei esti. Ca si proaspătă mămică de băiat, ma gandesc groaza la momentul cand o sa se mute de acasa cu o ”pitipoanca” iar eu o sa raman ca o leoaica in cusca acasa fara băiatu’ lu’ mama. .. lol si cand te gândesti ca si eu am fost la un moment dat ”pitipoanca” (vorba vine)

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • @dannysmommy, si eu am un baiat, eu am zis ca trebuie sa fie in stare sa faca orice intr-o casa. Dar trebuie sa recunosc ca in postura de soacra nu stiu cum voi fi. 🙂 Fiu-miu isi pune la 4 ani rufele la spalat si isi face ordine in avioane si trenulete, un inceput promitator.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 8. *parte, stupid phone

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 9. Ana, nu ma asteptam sa scrii acest articol, credeam ca zici si tu asa…
  Mi-a placut articolul, ai atins multe dintre lucrurile importante.
  Multi dintre noi, femei+barbati, luam lucrurile asa cum se dau, fara sa le mai gandim prea mult, fara sa intrebam daca ni se pare normal, daca noua ne-ar placea. Cred ca JT a fost sincer dezamagit cand zdreanta aia de femeie nu a vrut sa se trezeasca si sa ii calce camasa. Nu cred ca incerca el sa fie basinos in vreun fel, cred ca asa i se parea normal.

  Adevarul este ca societatea pune femeia pe locul doi, societatea (condusa de barbati) vrea ca femeia sa fie menajera, sa stea acasa sa faca curat, sa aiba grija de copii. Religia la fel. Cand mi-am botezat fiul (mare greseala) erau si fete in biserica, asteptand sa fie botezate, dar nu s-a apucat popa de ele pana nu a terminat baietii. Cat de aiurea vi se pare asta?

  Nu este anormal ca noi, asazisii barbati, sa vrem menajere si bagaboante acasa. Sa zicem ca e natura noastra umana. Anormal este ca voi, femeile, sa acceptati asta, desi inima va zice ca faceti ceva anormal. Greseala si anormalitatea se perpetueaza de la generatie la generatie, dar tot de la mama pleaca (asa va taiati voi creanga) pentru ca mama se ocupa de educatie, tatal fiind prea ocupat sa bea beri in fata televizorului. De aici io concluzionez ca solutia vine tot de la femeie: mamele sa isi invete baietii sa isi faca treaba, sa isi spele, sa isi calce (mie nu mi-a calcat niciodata sotia vreo camasa, dar nici nu o ard corporatist ca sa fie nevoie) si sa isi invete si fetele ca rolul lor nu este sa fie sclave. Apoi, copiii ar trebui mutati din casa OBLIGATORIU la varsta de 18 ani, responsabilizati, doar experientele ne invata, nu vorbele.

  Mi-a facut placere sa vad ca femeile de aici sunt puternice, nu sclave. Daca mai multe femei s-ar trezi la realitate si nu ar mai accepta orandiurea sclavagista, viata ar fi mult mai buna pentru toti.
  Am scris acest mesaj pe parcursul a cateva ore, imi pare rau daca nu e logica si am sarit de la idee la alta

  Comentariu beton! Thumb up 41 Thumb down 0

  • @Preduca George, ba e atat de logic ca m-am gandit de doua ori daca sa-l aprob sau nu. Uite asa se strica piata, de la d-astia ca tine. 🙂 🙂 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

  • @Preduca George, multumesc. Eu ma straduiesc sa imi educ fiul in acest spirit. Si eu cred ca suntem egali in orice situatie si daca eu calc camasile sotului el face o curatenie desavarsita :).

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • De ce nu pot sa-ti dau like de 10 ori?!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 10. Acum o sa vrei sa fim si f.u.t.u.t.i, apoi sa ramanem gravizi!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

  • @Florin S., i-am zis si eu ca exagereaza. 🙂 🙂 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Florin S. nuuuuu, asta chiar nu vreau. Pai voi aveti probleme cu imperecheatul sosetelor si crezi ca sunteti capabili sa alaptati la 3 ore? 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

  • Lasa ca stiu destule care si-au intarcat plozii ca sa-si pastreze tzatzele tari!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Florin S, cunosti tu numai mamele nepotrivite 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • Nu vreau, dar futut esti deja, constant, doar ca nu realizezi. Stiu ca este deranjant sa auzi asta, dar incearca sa negi puternic si poate nu te mai deranjeaza. Avem niste mecanisme de autoaparare fenomenale…

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Aici cam ai dreptate, zau ;))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 11. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 1 Thumb down 8

  • @Mihai, sincer, nu văd cum se potriveste aceasta cugetare “filosofică” in contextul acesta. Dar na, e părerea ta.
   Problema e alta, vezi ca ai mâncat un articol. Mai precis pe cel al “pulii”. Stii, in cazul descris de tine, se cam scrie cu doi “i”. Tocmai pentru că este articulat.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 12. ati inteles mesaju restu e can can

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 6

 13. Ana, este postarea mea preferata dintre toate cele scrise de tine. Ironic, tot ce descrii tu, pentru mine au fost lectii si sfaturi primite de la tata, nu doar de la mama :D. “Iti iei barbat, nu copil, vrei copil, il faci!”
  George, excelent ai punctat si tu problema, atat de WOW, ca nu-mi vine a crede ca esti barbat :).

  Iar la ce a urmat dupa postare, ma abtin… cred ca s-a comentat tot ce trebuia!

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @Scorpya Cristina, multumesc mult! Ma bucur ca ti-a placut. Si mie mi-a placut la nebunie comentariul lui George, pertinent si nepartinitor. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @sebidic, voiam sa zic ca sunt mai degraba o persoana de sex masculin decat un barbat. Stiu ce ar trebui sa fac ca barbat, stiu ca as putea sa o fac, dar nu prea o fac. Ba mi-e lene, ba n-am chef, ba una, ba alta…cert este ca, la sfarsitul zilei, multe lucruri sunt nefacute. Nu conteaza ca poate fac mai multe decat altii, conteaza ca fac MULT mai putin decat as putea. Eu stiu si simt asta si acest “gol” ma impiedica sa ma consider “barbat” deocamdata.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Esti generoasa, dar e mult spus “barbat”, nu m-as arunca sa zic una ca asta.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @Preduca George: Cum adica ”e mult spus “barbat” ????

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 14. Treaba nu e chiar asa… Maica-mea m-a crizat o gramada de timp sa pun mana sa gatesc, sa calc si sa spal…si la mana, nu cu masina, pe principiul ca : “Mai mama, o sa vina vremea sa te muti, sa vrei sa stai singur, si crezi tu ca gasesti o fraiera care sa vina a ti le faca? Si apoi, daca nu iti place ce-ti gateste ea, ce faci? Ca doar nu te insori cu banca sa mananci numai in oras! Pui mana si faci tu!” Si cam asta am facut. Si fac si acum, pentru ca am cu sotia un pact, Acela de a ne imparti treburile casnice. Si, evident, daca tot vrem sa se termine mai repede “corvoada”, cel mai bine e sa ne ajutam de tehnologie…Frate, o statie de calcat si o masina de spalat buna fac minuni in orice relatie. La fel si un aspirator bun! Si stiti de ce? Pentru ca economisesc timp…Timpul ala petrecut cu partenerul/partenera. Asta e parerea mea. Si da, sunt din ala care spune ca barbatul duce gunoiul. Ca nu ne cade nicio tresa de pe umar. Si sincer, e fun sa faci curat si consoarta sa gaseasca in casa curatenie, mai ales cand ea lucreaza pana tarziu si nu ca vrea, dar trebuie…. Insa, in primul rand, daca avem cap, trebuie sa avem si intelegere. Iar la faza cu camasa….eu sunt un castor, imi fac provizii, asa ca…de ce s-o mai trezesc? Le calca ea cand are timp si daca-i musai…le calc eu. 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 0

  • @Mihai Stanila, mama ta e geniala, nevasta e norocoasa iar tu estu un erou. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

  • Lasa-ma ca m-a luat durerea de cap. Sunt pe aici cativa barbati la care le-as da 100 de like-uri daca s-ar putea. Adevarata vorba din batrani : un barbat crescut de o regina isi va trata sotia ca pe o printesa! Tot respectul pentru dansele .

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 0

 15. mi-a placut mult articolul iar de comentarii ce sa mai zic…am murit de ras felicitari la toata lumea din cate imi dau seama s-au platit toate politile pe aici.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @daniela, eh, s-au mai harjonit si ei, nu s-a platit nicio polita. Asa le place lor, sa nu fie monoton. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @daniela, sunt discutii constructive, barbatii invata ca nu e bine sa trezesti o femeie sa iti calce camasa, alte persoane se bucura de emanciparea femeilor, toate partile beligerante au de castigat :), iar eu ma inspir din comentarii pentru postarile viitoare

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 16. Ce dimineata frumoasa cu asa articol si comenatrii!
  Tot ce pot sa adaug e: daca parintii ambelor parti locuiesc la peste 150km, e perfect.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

 17. @grupanul, ma bucur sa iti fac dimineata mai frumoasa alaturi de cei ce au comentat. Este varianta ideala pentru ambele parti 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 18. Da articole cu Mihaela Radulescu nai?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @dadatroll, ei bine cu Mihaela mi-a scapat. Cu regret te informez ca “nam”. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @dadatrol, nici eu “nam” 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Vai de gramatica ta, coană!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Florin S., cred ca e un “con”. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 1 Thumb down 11

  • Ai k e-sti proasta de da-i in gropii…

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Florin S., nu auzi dom’le ca nu e de sex feminin. E un “el”. 😉

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • Can primu rand ca eu nu sunt proasta cas prost. Sin al doilea rand ca nus nici prost dam vrut sa zic ca nus femee.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 5

  • Tu te-ai ratacit pe aici?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @dadatroll: Cred că trebuia să începi cu punctul doi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 19. Eu nu pricep impartirea asta pe sexe. Prietena mea a reparat chiuveta intr-o zi ptr ca asa a vrut ea. Eu m-am apucat si am calcat o zi intreaga haine ptr ca asa am vrut, si am calcat ascultand Jethro Tull, m-a relaxat. Ce concluzii sa trag din treaba asta? De ce trebuie sa tragem concluzii in urma unor lucruri atat de neimportante. Asta conteaza intr-o relatie?
  Cat despre baiatul lui mamica…trebuie sa-ti lipseasca ceva la cap sa accepti asemenea specimen in viata ta. Un asemenea barbat are multe probleme de rezolvat, la psiholog, nu cred ca “este normal DAR asa e el, vrea sa i se calce camasa”, ma lasi, este imatur si educat gresit. Lasa-l naiba si cauta unul care functioneaza corect.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • @Mihai, pai asta era si ideea, ca ei exista. Cred ca de-asta a si scris Ana R. articolul. Cat despre impartirea pe sexe, nu cred ca a propovaduit-o cineva pe aici. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Mihai, si eu am exact aceeasi opinie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Mihai: Prietena ta e o motociclista lesbiana?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 4

  • Si la noi in familie sotul meu face foarte multe treburi care sunt alocate sexului slab si frumos. Si nu i se pare ca aia e treaba de barbat sau aia de femeie. Saptamanal spala baia ( ma refer la dus , cada , faianta , wc ) , calca camasi si multe altele. Si eu calc , dar sa ma scoale la 7 dimineata ca vrea camasa nu stiu care ….asa ceva nu face. Si daca s-ar gandi vreodata s-o faca cu siguranta ca l-as trimite sa caute fierul de calcat… N-am nimic impotriva catorva camasi , dar gandeste-te nenicule cu o seara inainte ce vrei sa pui maine si poimaine pe tine. Ca nu sunt eu obligata sa ma dau jos din pat la 7 ca sa-ti calc tie afurisita de camasa. Ca nici eu nu-l scol sambata la 7 sa-mi faca pantofii cu crema .

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 20. Pingback: mihai vasilescu blog | Prinţesele-piţi şi flautul fermecat

 21. Pingback: mihai vasilescu blog | Arunc-o pe mă-ta din creier!

 22. Am trait langa o asemenea persoana. Vesnic nemultumit,reprosuri zilnice ca nu sunt ca scumpa lui mama. Ar fi multe de spus despre asemenea progenituri dar este inutil,nu ies din ale lor..

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Madalina, imi pare rau ca ai cunoscut un astfel de barbat. Poate pe urmatorul il gasesti gata intarcat 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 23. Pingback: mihai vasilescu blog | 8 Ianuarie

 24. Al meu calca , baga la spalat, gateste , sorteaza hainele gata uscate , face si piata . Nu coase , nu face mereu prajiturisi nu se uita la telenovele 🙂
  Sa nu uitam de jobul full time.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Alexandra D, aşa-i trebuie. :)))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 25. Nu prea am ce comenta, caci sunt unicul fiu al mamei mele iar fi-miu e unicul copil al nevest-mii.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @valny, bine că nu eşti unicul fiu al nevestei tale. :))))

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

 26. Subscriu! Singura solutie viabila: luati in casatorie un orfan! 🙂 sau stati singure, sunteti mai linistite!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @angela, păi şi nu ţi-e milă de un biet orfan?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 27. Suratelor, un ochi mi-a ras si celalalt a plans dupa citirea unor comentarii. In gospodarie nu ar trebui sa fie ca si in pat? Égalité. 😛

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 28. Frateee, ce-mi plac mie femeile astea(eu tot sex feminin am)!
  Sunt măritată de 3 ani.Ce crezi?Mama m-a crescut cum zic fetele astea pe aici, sa nu fac nimic, sa învăț și sa ma răsfăț.Mai am și două mastere…Ma dau mare știu.
  Ce ma relaxează cel mai tare este baia mea curata și covoarele mele aspirate luna…făcute de mine.Și inima mi-o umple când bărbatul meu ma laudă că fac chestii prin casă, mâncare, prăjiturele și fripturica.
  Ca dacă ii faci și te porți frumos, face și el.Acolo puțin, încet, încet face.Azi un praf, mâine o baita la copil.Dar dacă vii cu gura mare, te lingi pe bot.
  Și nu, nu sunt casnica.Lucrez în multinațională,îmi fac unghiile la salon și ma relaxez făcând curățenie.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

 29. Cel mai bun articol de până acum ( părerea mea ).
  Există un film pe această temă, (o comedie franţuzească, spumoasă) pe care l-am vazut şi revăzut cu mare plăcere. Se numeşte Tanguy. Puiul mamei, care nu se lasă plecat din casa părintească, deşi între timp devenise profesor…Părinţii pun la cale tot felul de şicane pentru a-l determina să plece. Vă recomand cu entuziasm să-l vedeţi.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Este si varianta americana, ” Cum sa dai afara un burlac in 10 zile” sau cam asa ceva….

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Silvia Duma, ăla cu Matthew McConaughey, nu?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Daca are importanta cine spala sau calca, relatia nu cred ca are un viitor prea stralucitor

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @iulia, uită-te în jur. Mereu are importanţă cine spală şi cine calcă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 30. Moderni? Pfa, ce aiureală! Cu posibilitatea să mă înjure lumea, inclusiv posesorul blogului (scuze) am de zis atât. Bărbații, sexul tare, ăia cu vână, înțelepciune și libertate deplină au fost mereu, MEREU, ăi cocoloșiți-poate și de aici chestia cu „merit totul” și dacă nu mă credeți iaca așa unu exemplu: Bunicul meu are 70 și ceva de ani, a început să spele vase și SĂ-ȘI PUNĂ SINGUR mâncare în farfurie abea acum 2 ani când s-a dus bunica mea. Da, da, nici atât nu făcea, nu-și punea mâncarea că era treaba muierii și nu erau singurul cuplu de pe uliță în astă situație. No, eu, te contrazic Ana, eu sincer cred că abea au început bărbații să se dezlipească de fustele mamelor. Bine cred că se datorează și faptului că femeia nu mai e strict caznică și nu mai stă atât în fundu plodului că se plictisește altfel. :D. Da, da sunt o feministă agresivă (în somn). În rest, mulțumesc pentru porția de râs.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Ana Maria, io mă abţin. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Ana Maria Francesca Dorobantu, bine ca ai ras. Banuiesc faptul ca bunica ta era casnica iar bunicul nu statea pe canapea la Maruta, ci muncea si el. Asa era impartirea activitatilor atunci. Astazi barbatii nu mai sparg lemne sau repara gardul, nu mai sapa gradina, nu mai ara pamantul si nici nu merg la vanatoare in padure.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 31. Nu ne înjurăm, că suntem respectuoși unii cu ceilalți, dar parcă nu mi-ar plăcea să stau doi pași în spatele bărbatului după ce i-am pus mâncarea în farfurie și să aștept noi ordine. Și pariez că nici ție.
  Cam cum se făcea pe vremea bunicii mele. Ne uităm și noi înainte, înapoi doar pentru a învață din greșeli.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • lectorarumana, asta încercam să zic, că nu s-a început cocoloșeala masculilor de ieri, de azi ci că, cum zicea Ana, acei 1 la 100 care calcă, spală sau împart pur și simplu treburile sau, măcar, se lasă înduplecați de „dacă vrei să te măriți cu mă-ta ști drumu spre casă” sunt trendul modern 😛 iar cocoloșeala bărbatului e cel mai vechi obicei matern.
   Mihai Vasilescu, mulțumesc de abținere :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 32. Sa inteleg ca i-ai cunoscut-o pe soacra-mea si pe barbata-miu :))))

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 33. Nu stiu ce sa zic, adevarul e undeva la mijloc, unii nu stiu sa fiarba nici apa singuri. Cred totusi ca astia mai tineri sunt mai descurcareti, in sensul ca poate nu au fost asa cocolositi. Eu am cunoscut un caz-un unchi de-al meu care statea cu fiul si cu nora, nu isi lasa odrasla nici sa puna ceva in priza, lasa tata, ca il pune ea (nora)! Altminteri fiul era un inginer destoinic – la serviciu. Acasa era total nefolositor.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @gabi, nu vreau sa ma gandesc ce urari ii facea nora unchiului tau. Garantat il adora!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Cand a murit mosu Grigore, adica unchiul de care am facut vorbire, nora mi-a zis (in secret) ca e una din cele mai fericite zile din viata ei.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @gabi, :))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 34. @Ana Maria, eu cunosc din ce în ce mai des bărbați care ajută în casă, își călca cămășile și chiloții și mai dau și cu aspiratorul. Pe mine mă scutește de corvoadă cumpărăturilor și de gătit. Și curată farfuriile și bucătăria mai abitir ca mine. 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • No știu ce zici, da eu cunosc de ambele baricade. Al meu spre exemplu, acum 4 ani începea să se dezbrace la ușa de la intrare pân la dormitor rămânea în indispensabili și bocanci. Nu făcea mai nimic prin casă până într-o zi. Acum e cu împărțitu treburilor deși, să fiu onestă el face mai mult. Să fiu mai exactă dacă mă vede pe lângă rafturile de cărți cu cârpa în mână, aspiratoru sau chestii care solicită ceva efort mă trimite una două pe canapea și face el :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @lectorarumana, ai intalnit tu exceptia care confirma regula. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 35. Ce de-a touche-uri! Mi-a plăcut articolul, îmi place stilul Anei. Mi-am stors creierul pentru o părere, nic, nada. Ştii ce, eu n-am nimic cu nimeni, asta-i! Să trăiască toţi pruncii!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 36. Sara buna,si eu sunt o norocoasa ca multe din voi ce ati scris mai sus,al meu sot face de toate poate si din cauza ca eu sunt departe de casa cu lunile,dar si cand sunt acasa ma ajuta mult,ca sa nu mai zic ca si pe fiica-mea de 6 ani a educat-o bine si nu o fi o piti in viitor,isi duce hainutele la spalat,isi face curat la jucarii,impatureste hainele,deci si barbatii pot daca vor.cat despre soacra cu cat e mai departe cu atat mai bine,kilometrii multi conteaza!!!!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @lori, aha, deci si tu crezi ca o soacra e cu atat mai buna cu cat sta mai departe de tine.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • da si o zic din experienta!!!!!!!!!!!!!o seara faina!!!!!!!!!!!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @lori, o seara frumoasa si tie!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 37. @Mihai,superb articolul,acum conștientizez și eu de ce prefer femeile clasice în detrimentul “bãrbaților moderni”!!! :))))
  @Ana R, mulțumesc din suflet pentru postarea asta!!!! Nevastã-mea și soacrã-mea au fost total de acord cu tine,iar eu,ca sã le contrazic,le-am gãtit în seara asta si le-am promis cã le “învãț” cum se calcã hainele ……lor:))
  Datoritã ție,nu mai am ce cãuta în bucãtãrie,decât când se va înfunda chiuveta,iar fierul de cãlcat a dispãrut instantaneu din apartament:))
  În rest,hai sã fim serioși,o afirmatie de genul “existã și excepții,cam 1% ” chiar nu se poate face,pentru cã nu ai cunoscut tu toți bãrbatii de pe planetã și nici nu cred cã ai avut 100 de iubiți,ca sã poți spune cã 99% au fost bãrbați moderni.
  Felicitãri pentru articol,chiar mi-a facut seara frumoasã.Sper sã te mai gãzduiascã Mihai.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 38. Pe sotul meu il scuz ca nu stie sa faca nimic, pentru ca nici ma-sa nu stie :))) Deci ,nu a avut ce sa-l invete . Dar nici nu este pretentios , daca nu are camasa calcata ,ia un tricou necalcat :))) .BTW @ Ana R. ca deobicei articolul superb .

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @dede cati, bine că nu e pretențios! Merci!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 39. Supeeeeerb!!! Am râs îngrozită?ai uitat wc-ul? sau e subiect tabu??????

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • PS: “La casa lui, omul isi pune chiloții-n cui!”… Eu nu calc fiindca soțul mi-a zis”cand voi dori ceva sa-mi calci, iti spun”?, “împachetarile” le facem care apucă sa strângă rufele de pe sârmă, schimbat copilul, care e cu copilul? iar piața e “specialitatea” lui, nu ma bag el face piata cum ii place?. Deci, soțul meu e de milioane?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 40. Așadară mă mut io cu tipul. Mișto rău omul, eram capabilă (încă îs) să fac multe chestii pentru dânsul. D-alea pe care nici pentru mine nu le fac. Cum ar fi ciorba de fasole cu ciolan.
  Deci mă-nham la muncă și fac ciorba. Mă, bună. Dar bună rău, ca norocul începătorului.
  Vine omul, îi pun în față farfuria cu un aer triumfător, ăla bagă lingura-n zamă, o vântură speriat și ridică spre mine niște ochi mari și nedumeriți:
  – Da-ngroșala, măpui?
  – Ce-groșală, măpui? fac io, sfârșită …
  – Aia de-o face mama …

  Știu că am gura spurcată, dar așa vorbe de porc nu-mi amintesc să fi zis până atunci.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 41. Ptiuuuuuu….clar n-o să mă mărit niciodată. Prefer o bombă atomica decât asta, după ce am citit aici. Cât de proaste puteți fi, ființelor?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • suficient de. nush cum se face dar intr-un moment cert al vietii ne ia dumnezeu mintile si ne prostim. brusc. si definitiv.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Sabina, sper să mor măcar cu un minut înainte, prefer decât să trec prin asta. Până acum aveam o bănuială că-s outsider, acum mă bucur că sunt și în sfârșit am certitudinea că decizia mea de-a ignora total semnalele emise de masculi e corectă și că e la fel de corect sa-ți iei ce-ți trebuie din viață și să-ți vezi de cheful tău și de treaba ta.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • eheee… cu toate speram sa murim cu minutul ala inainte. dar stii ce? ceasu’ ala bezmetic ne pacaleste rau de tot. si cand sa zicem: “iote momentul muririi mele”, ce crezi… deja e trecut momentul.
   plus ca viata fara semnale de masculi e trista. da trista raaaau de tot…

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Sabina, lasă, cu tristețea mă descurc. Cu un debil legat de gleznă mi-ar fi mai greu. Și nu vorbesc din cărți, la cununia civilă am spus “nu” și toți mi-au sărit în cap. Am fost cât pe ce sa mă mărit cu un dobitoc de-ăsta, ai mei n-au vorbit cu mine 3 luni. Nici o problemă, am fost foarte ok și tot ei au venit la mine.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Pe bune?!
   Ai așteptat să te întrebe ofițerul stării civile: Cetățene Blibliblea..iei în căsătorie pe … Nea caisă?
   Ai avut o revelație si ai zis Nu?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Blibliblea, atât de proaste, încât să mai avem umor! ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 42. Daaa. La 98% dintre ei “mamica” rules. 1,9% o omoarã pe “mamica”. Și, probabil, restul reușesc să rupă pisica.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @simona, și procentul pare destul de bunicel.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 43. Hahahaaaaa, foaaarte tare. Am ras cu lacrimi pentru ca e atat de real. Si m-am gandit, cum doamne a scris fratemeleu Mihai asa ceva?! Si pe urma am realizat ca e scris de o femeie 🙂 si ca e text vechi de 2 ani. Teapa de 2 ori pentru ca nu sunt atenta. E ca si in Caragiale, textul va fi actual si peste 100 de ani.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Doina Gradea, chiar și peste 1000 de ani! ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 44. Ana, mă văd nevoit să le compătimesc pe bietele femei care au ales cei mai neputincioși masculi, dar a fost alegerea lor. Probabil din cauza că nici un bărbat nu se mai însoară decât exact când găsește femeia perfectă. Cea care arată atât de bine încât ești fericit să o vezi când ajungi acasă, unde ea te așteaptă cu masa, cu casa curată și toate în ordine, e fresh și sexy chiar dacă și ea are job și are și minim un hobby. Și orice discuție e plăcută, chiar dacă e despre lucruri neplăcute. E perechea ta, imaginea ta, așa cum eu sunt imaginea ei. Am văzut un comentariu al unei femei care a refuzat sa se căsătorească în ultimul moment. Da, asta e ceva ce trebuie sa învățați să faceți. Să fiți sigure că alegeți corect. Altfel voi veți plânge. Pentru că voi aveți anumite așteptări la care nu știți să renunțați atunci când descoperiți că nu ați evaluat corect. Noi ne adaptăm și salut femeile care, la rândul lor, fac același lucru. Asta chiar aduce armonie și stabilitate în cuplu.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Leev, suntem aceste super cameleoance în relația de cuplu! Ne adaptăm la mediu, ceva de speriat! ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.