Zilele trecute am scris doua articole, care mie mi-au placut foarte mult (sunt un modest incurabil, stiu). Se pare ca si voua, pentru ca ati fost multi cei care le-ati citit si au existat si niscaiva reactii. Dar, la fiecare din ele am primit cate un comentariu pe care l-am pus deoparte. Si o sa va explic de ce.

La postul cu muscatura sarpelui, o cititoare mi-a scris asa:

mihai_vasilescu_comentariu2

Cand l-am citit, am ramas putin surprins, pentru ca eu chiar credeam ca articolul e misto si gata. Pai cum adica, daca mie-mi place, trebuie sa fie universal valabil, nu? Dupa care mi-am dat seama ca sunt in eroare. Pur si simplu nu voi putea multumi niciodata pe toata lumea. Acelasi articol pentru unii poate sa fie bun si pentru altii o porcarie fara margini. Asa ca eu nu am de ce sa ma enervez sau sa ma simt prost. Fara indoiala una dintre urmatoarele postari o sa ii placa Claudiei Cristina, dar nu va fi pe placul altora. Eu nu pot decat sa-i multumesc pentru modul cum si-a exprimat opinia si sa o indemn sa mai citeasca pe aici. Pana la urma o sa apara din nou ceva scris pe gustul ei, ca altfel nu ar fi fost cititoarea mea.

Buuun, dar la cel despre vulpea Ministrului Pricopie, am primit ceea ce vedeti mai jos:

mihai_vasilescu_comentariu

Daca ma deranjeaza ceva cu adevarat, este acest gen de comentariu-repros. Mi se pare de cacat, de la cap la coada. Mi-a dat prin cap sa verific mail-ul si ip-ul celei care l-a pus. Ca sa stiu si eu cam de pe unde este cea care ma contesta asa de rau. Ip-ul este din Austria. De unde am tras concluzia ca dumneaei locuieste acolo. Da stiu, sunt sanse sa fi fost doar in vacanta, dar ceva imi spune mie ca nu e asa. Ar mai putea lucra la o firma din tara, care are serverele in Austria. Nu stiu de ce, dar nu cred nici varianta asta. Adresa de mail (cu un nume usor nemtesc) imi sugereaza ca doamna (sau domnisoara) e rezident austriac.

Ei bine, e usor sa faci pe lupul moralist cand tu ai intins-o din tara asta. Te uiti cu scarba de la distanta si iti dai cu parerea ca „ce limbaj vulgar folosesti” si ca „asa nu vom realiza nimic”. Da, coaie (stiu esti femeie, dar asa vorbesc eu), ai mare dreptate. Da’ nu mai bine te intorci tu pe plaiurile natale sa-ti zdrobesti nitel creierii pe aici, ca sa fii complet avizata cand vorbesti? Ca noi de 25 de ani ne chinuim cu „vulpistii” si ai dracului nu numai ca nu se dau dusi, dar parca se inmultesc.

Iar si mai mult ma scoate din minti chestia cu „vulgaritati pe care le poate citi orice copil”. Uite, ca sa ne intelegem, daca fiu-tau/fie-ta sta pe net toata ziua si intra pe site-uri de care tu nu ai habar, nu e vina mea. Ci a ta. Din cate stiam eu educatia nu se face pe internet. Numai ca, daca a ajuns in punctul asta, crede-ma eu sunt mic copil pe langa nenumaratele optiuni pe care le are? Vrei sa-ti dau niste linkuri cu chestii explicite? Si nu cu vorbe scrise. Ceva imagni hard-core, numai bune pentru initierea aluia mic in kama-sutra cu strigaturi. Femeie, nu suport asta cu „vorbesti urat si exista sanse sa citeasca si copiii”. Ma doare in pula, intelegi? Nu este vina mea! Da’ alora de la televiziuni nu le faci scandal ca dau filme cu futai? Ca poate pune ala mic mana pe telecomanda si vede. Ia arde-le tu o reclamatie. Aaa, ce-ai zis, la televizor ai tu grija sa se uite doar la ce e pentru varsta lui? Ghici ce, acelasi principiu se aplica si pentru internet. Dar nu, tu vii si ma futi pe mine la cap cu modul in care trebuie sa fiu eu un exemplu pentru ai mici. Ei bine, uite ca nu sunt. Pune mana si fa ceva, sa nu cumva sa intre sa vada scris pe aici „pula”.

Am si un pont pentru tine. De la o anumita varsta, fiu-tau/fie-ta, pentru care tu bagi mana in foc ca habar nu are termeni din astia pe care-i folosesc eu, s-ar putea sa ma considere complet depasit. O sa vezi. Are de unde sa invete, fara sa intre pe blogul meu.

Ca sa inchei, mi se pare mult mai onest sa-mi spui „fraiere, nu-mi place cum si ce scrii”. Asta pot sa accept. Si chiar sa respect. Restul basinilor sunt doar in creierul tau.

Auf Wiedersehen!