Tot circula pe faceboook desenul asta, de ceva vreme. Si cred ca este motivational. Sau asa ar trebui. Pe genul simbolistic. Dati-mi voie sa ma c*c pe mine de ras. Si revin.

mihai_vasilescu_rino

 

Poate o sa ma intrebati “de ce”? Si chiar daca n-o s-o faceti, eu tot am sa va spun.

Exemplul este foarte prost ales. Poate cel mai prost. S-ar mai fi putut face cu fumatul, dar nu prea aveau cum s-o reprezinte grafic. Ce sa deseneze, un plaman care se imagineaza un horn? Sau invers?

De ce zic ca este cel putin neinspirat? Pentru ca oamenii sunt, din fire, predispusi sa-si calce dezideratele in picioare, la cele dintai greutati intampinate. Dar stiti cum? Zdrente le fac. Nu suntem niste luptatori, ci niste cacaciosi. Eu, cel putin, nu prea i-am intalnit. Poate nu ma invart eu in cercurile potrivite, nu?

Foarte sugestiv este ca afisul de pe perete, cel cu “exemplul”, sta lipit cu banda adeziva. Tocmai pentru ca e ceva provizoriu. La o adica sa-l poti da jos imediat, fara sa ramana gauri in perete. Luptator grasanul posesor de corn pe mufa, nu?

Iar in ceea ce priveste slabitul, ca doar asta simbolizeza desenul, cred ca e cel mai greu de realizat. Pai cate rinocerite din astea am vazut eu, suite cu greu pe cate o banda de alergat, nu am par in cap (bine, oricum nu am, dar este proces reversibil…adica as putea sa-l las sa creasca). Nici una nu a slabit. Credeti ca si-or fi realizat visul? Si as fi curios a cui poza o lipisera pe perete? Oana Roman? Ca asa s-ar explica.

Ah, si inca ceva. Foarte amuzant este ca rinocerul ala viseaza sa devina inorog. Sau unicorn. Cum vreti voi sa-i ziceti. Trec peste faptul ca sunt doua specii diferite. E ca si cum as vrea eu sa devin un ursulet Koala dragalas. Ba chiar cred ca in cazul asta ar exista ceva sanse. Dragalas deja sunt. Mai ramane sa-mi cresca blanita. 🙂

Dar sa-ti alegi sa ajungi ceva ce NU EXISTA???!!! Adica esti condamnat din start. Mai bine nu te mai apuci. Un pic mai fezabil ar fi, sa visezi la inventarea perpetuum-mobile-ului.

Nu conteaza, sunt eu rau. Keep on dreaming!