Ia fiţi atenţi aici ce mi-a ajuns ieri în news feed:

O invenţie românească: MAŞINA CARE POATE MERGE 5000 KM CU 3 LITRI DE APĂ

Ăsta era doar titlul. Cum naiba să nu dai click pe aşa ceva? Unu, că sunt român şi eram mândru că o asemenea drăcovenie a fost inventată de un compatriot. Şi, doi, cine naiba n-ar vrea să facă turul europei cu şapte-opt litri de apă. Mai eram doar curios dacă e plată sau carbogazoasă, ca să ştiu ce cumpăr. Ar fi fost sub demnitatea mea să pun de la chiuvetă. Plus că poate lasă depuneri şi se strică dracului motorul.

După care m-am lămurit că doar fraierii şi săracii alimentează motorul ăsta revoluţionar cu apă.

Orice lichid care conține hidrogen poate fi folosit drept combustibil pentru motor. Dispozitivul funcționează cu oțet și cola, chiar și cu urină.

Nu vreau să ştiu împrejurările în care „inventatorul” nostru s-a apucat să se pişe în rezervor. Ar fi prea mult pentru mine. Da’ o întrebare de meltean, tot am pentru el: dom’ inginer, cu prosecco merge, dom’le? Se înfige mai bine la demaraj dacă-i bagi nişte aperol şpriţ? Sau ceva acolo pentru şmecheri, că altfel cu apă să ştii că nu faci mare brânză. Râd cocalarii de tine şi cu fundul. Măcar niste bere de import sau ceva.

Mă întreb cui naiba foloseşte genul ăsta de articole? Pentru că la o simpla căutare pe google am găsit că „invenţia” asta este in mare vogă înca de prin 2009. Evident, la fel de aberantă ştirea şi pe atunci, dar între timp mi se pare că a crescut numărul de kilometri pe care-i poate parcurge maşina.

În ritmul ăsta, peste alţi şase-şapte ani, cu cei trei litri de apă o să şi zboare şi o să parcurgă de două ori distanţa Pământ-Lună. Ca să nu mai vorbim unde se va putea ajunge cu urină, care pare un combustibil cu cifra octanică superioară. Mi-e şi frică să mă gândesc. Paractic o să te pişi o singură dată in rezervor şi o să-ţi ajungă pentru toată viaţa. Huzur şi bunăstare, nenică.

P.S. Mă gândesc cu groază cât „combustibil” prăpădesc la duş si mă ia cu frisoane. Ca să nu mai zic cât irosesc dimineaţa, când merg la budă. Cred că nu sunt deloc ecologist.

mihai_vasilescu_gheorghe_bordeianu

sursa foto