Mâine, vineri, 20 noiembrie, este Black Friday la Emag. Adică, ştiţi voi, cel pe care îl aşteaptă o jumătate de Românie încă de anul trecut. Iar cealaltă se preface că n-are treabă cu chestia asta, dar tot îşi mai comandă câte ceva pe şestache.

Bun, hai să vă lămuresc de ce l-au pus mâine, că lumea se aştepta să fie pe 27 noiembrie. Păi primul motiv ar fi că pe 27 e ziua mea şi n-au vrut să-mi strice zen-ul cu chestii d-astea mercantile. Evident, n-au recunoscut şi au dat-o pe-aia cu: „dacă-l făceam atunci, se suprapunea cu sărbătoarea de 1 Decembrie, ar fi urmat patru zile libere şi nu găseam pe nimeni acasă să le livrăm produsele comandate”. Mda, pare logic, dar eu ştiu că tot ziua mea este motivul principal.

Altă întrebare pe care o cam pune lumea este: „la ce oră se dă startul?”. Ei, să vezi şmecherie, n-au vrut să spună. Aşa că aveţi două opţiuni: daţi cu degetul în tasta „F5” până se toceşte sau vă instalaţi pe telefon aplicaţia de mobil. Doar cei care o au instalată vor primi notificare exact în momentul în care începe. Aşa că, dacă vreţi să nu vă treziţi la patru dimineaţa şi să beţi cafele tot dând „refresh”, eu zic s-o instalaţi. O găsiţi şi pentru android şi pentru iOS.

Nu stau eu să vă spun ce să vă cumpăraţi, am o bănuială că ştiţi şi singuri. Dar, ca fapt divers, vă mai zic cam cum stă Emag-ul cu stocurile la produsele care s-au dovedit a fi cele mai cerute în anii anteriori. Abundenţă, frate, ia uitaţi-vă aici:

17.000 televizoare; 60.000 smartphone-uri; 15.000 laptop-uri; 10.000 frigidere; 20.000 jocuri şi jucării; 25.000 parfumuri, de la 50 de producători; 2500 scaune şi canapele; 8000 anvelope; 23.000 scutece (bă, eşti nebun???); 3000 lopeţi de zăpadă (or fi ştiind ei ceva ce noi nu ştim, afară sunt 20 de grade); 5000 saltele (aha, acum înţeleg de unde nevoia asta mare de scutece); 3000 seturi oale şi tigăi (treaba lor, or să se înghesuie pensionarii pe fibra optică de-o să se facă nod); 15.000 cărţi (optimişti incurabili).

Mno, eu cam atât am avut de zis. Baftă la cumpărături online, dacă aţi ochit ceva mişto!

P.S. Era să uit! Ne-au zis oamenii că au pregătit un produs surpriză, dar nici picaţi cu ceară n-au vrut să ne spună şi care e ăla. Nu ştiu dacă-mi cumpăr ceva anul ăsta, că n-am buget pentru ce-mi doresc eu, dar să mor dacă nu intru măcar să vad care naiba e produsul surpriză!

mihai_vasilescu_start