Domnule fost viitor ministru, propus la Sănătate, sunteţi un tip cu foarte mult „bulan”. Puteţi să mulţumiţi cerului, sau oricărei alte zeităţi în care credeţi, pentru faptul că n-aţi apucat să ocupaţi nici măcar un minut funcţia din Guvern. Vorbesc serios, trăim în ţara unde oamenii condamnă alţi oameni doar pentru faptul că-şi pun sau nu-şi pun poze de profil cu tricolorul Franţei. În ţara unde vrem schimbare, dar să nu se schimbe nimic. În ţara în care „curvă”, „ţăran” şi „boule” sunt apelative la ordinea zilei, iar „pula” este folosit ca semn de punctuație. Ce şanse credeţi că aţi fi avut să vă judece cineva munca după efort şi realizări? Absolut niciuna.

Întotdeauna aţi fi fost evaluat, la mişto, pentru faptul că la un moment dat aţi pozat în chiloţi. Indiferent ce proiecte aţi fi avut, asta ar fi ieşit la suprafaţă, iar şi iar, într-o caterincă eternă pe care noi o punem în tot ce facem, încă de la „Mioriţa” încoace. Partea proastă este că cel mai mult mişto facem de noi înşine. Şi se vede asta, numai dacă vă uitaţi cine a condus ţara în ultimul sfert de veac.

Dar ştiţi care este cu adevarat cel mai mare noroc pe care l-aţi avut? Nici nu va trece prin cap, este? Că nu v-aţi născut femeie, domnule fost viitor ministru. Noi, bărbaţii, nu avem invidii din astea. Uite, pe mine mă lasă rece că aveți „pătrățele” pe abdomen. Ba chiar există şanse să mă motiveze, ca să nu mai bag în mine ca un porc. Însă câte femei din ţara asta ar fi suportat afrontul s-o vadă pe una, care arată mai bine decât ele, pe poziţia de ministru? Hai că trebuie să ştiţi cam cum gândesc reprezentantele sexului frumos, six-pack-ul ăla îmi spune că aţi avut de-a face cu destule dintre ele. Nicio gospodină serioasă nu ar fi suportat una ca asta. V-ar fi desfiinţat, domnule, trust me!

Şi dacă tot nu mă credeţi, este suficient să vă uitaţi la Carmen Iohannis. Am văzut eu „duamne” care aproape o catalogau drept „paraşută” pentru nişte rochii sau fuste cu care dumnealor nu erau de acord.

De-aia zic, sunteţi un norocos şi trebuie să mulţumiţi cerului, domnule Andrei Baciu, fost viitor ministru, că n-aţi apucat să ocupaţi nici macar un minut funcţia de ministru al Sănătăţii.

mihai_vasilescu_ministrul_sanatatii_baciu

sursa foto