Sunt convins că mulți dintre voi ați auzit de Mircea Badea. Poate că nu urmăriți ce debitează pe la tv, dar sigur-sigur știți despre cine vorbesc. Dacă nu, cu atât mai bine, puteţi să ignoraţi restul textului.

Ei bine, ceea ce s-ar putea să nu cunoaşteţi este că personajul mai sus numit este și blogger. Mai precis, are un blog. Şi spun asta pentru că să deţii un blog nu însemnă obligatoriu că eşti şi blogger.

Și eu am în casă un ciocan şi o trusă de scule, dar asta nu mă face automat instalator sau mecanic auto.

Aş fi vrut să mă opresc aici, dar cred că merită să vă şi explic de ce spun asta. Omul se laudă peste tot (pe blog, pe Facebook, probabil şi la tv) că a „rupt” cu blogul, că ce trafic are, că este pe primul loc, că altul ca el nu mai există, că, citez: „şi-a luat netul înapoi”. Ceea ce nu e rău. Doar că aş vrea să-l văd făcând asta fără un trust de media sau o televiziune în spate.

Adică unde e şmecheria? Unde e bloggingul în sine? Să mă iertaţi, dar nu cred că ceea ce prestează Badea pe net se poate numi aşa. Să-ţi faci o pagină de Facebook, în condiţiile în care eşti vedetă tv (deci vor exista nişte sute de mii de oameni care îţi vor da like), cu ajutorul căreia să-ţi promovezi blogul mi se pare similar cu a te întrece cu unii care aleargă, în timp ce tu eşti cu maşina. Pai nu le strigi, când treci pe lângă ei, „hai, bă, fraierilor mai repede”.

Iar când 99% dintre „articolele” de pe blog sunt cu secvenţe din emisiunea unde prestezi, iar restul de 1% texte de câte una-două fraze, mi se pare că are şi mai mult sens ceea ce susţin. Poftim, puteţi să citiţi şi singuri, ca să vedeti că nu vorbesc prostii. Aici.

Dar ştiţi care este partea cea mai mişto? Cu toate astea, sunt zile când şi-o ia rău de tot de la bloggeri. Da, de la oameni care nu fac decât să scrie şi nu se promovează cu ajutorul unui post tv urmărit de câteva sute de mii de oameni în fiecare seară (am numit aici antena3). Uite, lui zoso i se întâmplă frecvent să-l „bată”. Ba, cu infinită „modestie”, trebuie să recunosc că mi s-a întâmplat şi mie. Ceea ce deja seamănă a umilinţă. Zoso ca zoso, da’ să vină unul de pe stradă şi să facă pişu de sus pe ditamai bloggerul vedetă tv? Nţţţ, aşa ceva.

mihai_vasilescu_clasament_t5

Atât. Că e sâmbătă şi soare afară, n-are nimeni chef de stat pe net şi cu atât mai puţin de isprăvile lui Badea.

mihai_vasilescu_mircea_badea

sursa foto