Dacă tot n-am plecat pe nicăieri, am fost sâmbătă seară să văd mult lăudatul film „Boss”.

Atât pot să vă spun: practic, am mâncat cei mai scumpi nachos din această viață.

Filmul are 126 de minute, am rezistat în sală fix 66. După 66 de minute, m-am ridicat și-am ieșit, pentru că efectiv n-am mai putut să duc „drama” de pe ecran.

Iar eu, să ne înțelegem, nu sunt genul care iese din sala de cinematograf, mi s-a mai întâmplat o singură dată. În rest, am stat și-am răbdat stoic, indiferent cât de mult nu-mi plăcea ce vedeam. Uite că de data asta mi-am zis că mai salvez măcar o oră din viață dacă ies din sală.

Iar asta s-a întâmplat în condițiile în care, așa cum am mai zis de nenumărate ori, sunt fan film românesc și abia așteptam „Boss”, că eram extrem de curios să văd din nou ceva făcut de Bogdan Mirică (pentru mine, „Câini”, tot al lui, este unul dintre cele mai bune filme văzute vreodată).

Dar stați că povestea nu se termină aici. De data asta n-am fost singur să-l văd, am reușit s-o conving și pe Mara să vină cu mine, în ciuda reținerilor ei vizavi de filmele românești.

Când i-am șoptit „hai să mergem”, s-a ridicat în picioare de parcă era în blockstart la cursa de 100 metri plat. În timp ce ieșeam, s-a întors spre mine:

– Am crezut că nu mai zici odata.

După ce-am fost la budă, am mai văzut încă doi cetățeni ieșind din sala unde fuseserăm și noi. Încă doi care, probabil, au considerat că nu merită să-și facă așa ceva într-o seară de sâmbătă. Sunt curios dacă restul au rezistat până la final. Ah, am uitat să menționez: eram maximum 15 oameni în sala aia.

Mda, știu, acum aștept să vină criticii de film să-mi explice că suntem niște superficiali care nu înțeleg cum e cu cea de-a șaptea artă.

Om fi, dar, ce să vezi, când din cinșpe oameni prezenți în sală îți pleacă patru în timp ce filmul rulează, dacă faci o extrapolare, poate o să afli cum stai cu adevărat.

Vedeți? Cam ăsta este motivul pentru care mă duc la filme pe banii mei și nu onorez nicio invitație la lansări oficiale sau la avanpremiere: ca să pot spune exact ce cred despre filmele respective.

Altfel, sfatul meu e să mergeți să-l vedeți, nu să vă luați după mine. O să vă rog să remarcați că n-am scris nicăieri că este un film prost, nu cred că sunt în măsură să zic despre un film că este prost, nu am pregătirea necesară pentru asta. Pot să spun doar dacă mi-a plăcut sau nu. Ceea ce, după cum vedeți, tocmai am făcut.

Apropo, l-a mai văzut cineva de pe aici? Că sunt extrem de curios să aflu și de la alți oameni cum li s-a părut.