Voi ați observat că în momentul în care avem bănuiala că s-au cam consumat bateriile din telecomanda televizorului, primul lucru pe care-l facem e să începem să apăsăm mai tare pe butoane?

Pentru că, nu-i așa, dacă apeși mai tare, bateriile se sperie „aoleu, ăsta nu știe de glumă” și se screm să mai scoată din interior niște rezerve nebănuite de curent continuu.

Iar dacă nu reușești să le impresionezi suficient de mult apăsând mai puternic, următoarea mișcare vine absolut logic, în deplină concordanță cu principiile fizicii: scoți căpăcelul de pe spatele telecomenzii și aplici una dintre cele două metode recomandate de oamenii de știință.

Te duci pe varianta recomandată de cercetătorii britanici care susțin că este suficient să rotești un pic bateriile în locașurile lor.

Dacă nici așa nu reușești s-o faci să meargă, mai ai la îndemână ceea ce oamenii de știință numesc „Marele Schimb Energetic”, principiu descoperit spre finalul secolului 20 de fizicienii de la Columbia University: freci bateriile în palme de câteva ori, după care le muți una în locul celeilalte.

Râdem și glumim, prieteni, dar în nouă cazuri din zece, după  „Marele Schimb Energetic” telecomanda aia începe să meargă din nou. Și nu doar că merge așa cât să mai schimbi canalele de trei ori, uneori se întâmplă să meargă câte două-trei săptămâni, până când îți amintești să cumperi baterii noi.

Iar ăsta, prieteni, chiar este unul dintre marile mistere ale omenirii.

sursa foto: freepik.com