Prieteni, vă provoc la ăl mai tare concurs la care ați participat vreodată: fără cele cuvenite.
Imediat o să înțelegeți tot.
Am ajuns în București ieri după-amiază. Evident, acasă nu aveam nimic din „cele cuvenite” pentru masa de Paști. Prin urmare, am mâncat așa:
Eu, o pizza congelată care zăcea în congelator de pe vremea când nu eram la dietă.
Iar fetele, paste cu sos încropit din niște roșii care, nefiind din grădină de la nen-tu Dragnea, n-au avut nicio problemă să reziste bine-mersi la frigider. Plus usturoi și parmezan, nici astea din ferma din spatele casei.
Practic, singurul lucru comestibil care exista la noi în casă, din seria „celor cuvenite”, sunt cele patru ouă roșii pe care ni le-au dat cei de la hotelul din Sofia unde am dormit sâmbătă noaptea (pe două dintre ele le aveți în poză).
Azi băgam grătar de vită, că e unicul lucru comestibil pe care-l mai avem la congelator. Asta dacă nu-mi înving eu lenea și dau o fugă să iau shaorma. Dar, la cum se prezintă situația, nu cred că mi-o înving, cred că lupta e deja pierdută.
Acum să v-aud pe voi. Să vedem dacă există cineva care să fi făcut Paștele cu mai puține „cuvenite” pe masă.
Deși cred că vă bateți la locul doi, nu văd cum m-ar putea detrona cineva.
Din pacate nu cred ca se poate sa te invinga cineva 🙂 Si tot din pacate la noi a fost extrema cealalta, mancare in exces. Sincer as prefera ca voi, o excursie superba si mai putina mancare , sau oricum un gratar de vita ….
Comentariu beton!25
Campion absolut !
Ne am intors si noi ieri din bulgaria. Acasa aveam oua (crude) si am zis sa le fierb/vopsesc. Nu stiu ce vopsea proasta era aia, dar se lua pe degete rau asa ca dupa ce le am vopsit a trebuit sa le spal si acum avem oua fierte intr-o culoare bej-gri.
Inainte sa plecam am simtit ca nu vom gasi nimic de mancare la intoarcere si am congelat niste sarmale (de post) pe care le primisem si niste snitele. Deci asta am mancat ieri si azi + legume congelate :))
Comentariu beton!19
Drob și ouă roșii. Suficient.
Anul acesta sunt top 5, cu oua vopsite-eu, și sarmale eu preparat carnea și fiert, fiica mea învelit cu varza. Drob de la sora mea, plus încă o bucățică de la o prietena, cozonac de casa de la o prietena, salata beof -fina, friptura și pasca -nașa. Știam ca pe unde o sa vizitez și cine ma va vizita cu siguranță va zice „ia sa guști sa vezi ce bun e!” ca asa s-a întâmplat în fiecare an, și chiar îmi pare rău să fac risipa, gătind și eu nu as fi făcut decât sa pierd timpul și sa irosesc mancarea…cat putem manca în 3 zile? Insa te anunț ca anul trecut am fost mai ceva ca tine, nici măcar alea 4 oua nu le-am făcut, aveam plimbări în program…abia spre sfârșitul săptămânii următoare, pentru ca sotul meu plângea ca nu a mâncat nimic tradițional, m-am indurat și am făcut o friptura mica de miel, am cumpărat niște pateu asemănător la gust cu drobul și o salata a la russe de la market…ca dacă era după mine, săream peste 🙂 😀
0
Se pune dacă joi am fost la UPU și sunt și acum internat? Deci mâncare de spital, despre care nu pot spune că a fost rea sau insuficientă. Intru măcar în top 50?
Comentariu beton!74
Nu. Anul trecut am prins Paștele ortodox & catolic in spital. Am primit ouă, cozonac și drob de la diferite organizații caritabile. Eram la regim complet fără sare ,,,,,
Comentariu beton!16
Multă sănătate!
Doar oua din lemn (alergie la ou)
Dorada cu mamaliga (in loc de sarmale)
Carrot cake fara lapte, ou, gluten in loc de cozonac
Comentariu beton!16
Da, eu nu gatesc, merg in vizite… ca-i pacat de toata munca oamenilor :))
Comentariu beton!101
Tot asa mergea si Robin Hood 😉
Nu tu oua rosii, nu tu drob, nu tu cozonac, nu tu pasca. Te-am luat 🙂
Comentariu beton!18
Și eu.nimic de nimic
Comentariu beton!11
Care loc 2?! Nici nu se aproprie cineva de podium, măcar!
Noi am avut musafiri. De când s-a dus tata, de sărbători îmi place să fie casa plină, să răsune de voci de toate vârstele. Așa că da, au fost de la 3 la 72 de ani. Și a fost și mâncare. Nu cât să rupem ușile la UPU, dar a fost.
Comentariu beton!31
Nimic din „cele cuvenite”.
Drob, pasca si miel nu mancam niciodata.
Am facut sarmale, nu stiu daca se pun, ca astea-s cuvenite mai degraba de Craciun si atat.
Comentariu beton!11
Ieri, pt că sunt un barbar și am fost la dat cu sapa, am inceput ziua cu un bine meritat pahar cu vin pt desert. Pe urmă spre prânz a apărut colegul albionist și am comandat pizza și am stins-o cu un pahar de vin roșu. Ca dulce am luat celebra prăjitură dacică, „canelé”.
Comentariu beton!15
Incerc eu! 🙂 Paste facut singura, cu 2 sandwich-uri si o prajitura amarata de la supermarket + o bere, apoi bagat somn de 14 ore sa imi revin dupa un zbor long dintr-o tara in alta. N-am fost cea mai desteapta cand am ales data zborului pentru ca m-a busit un pic lipsa familiei (pe care nu am vazut-o din Decembrie), dar ce sa facem, mergem inainte. Salutari din tomnaticul Buenos Aires (vai, ce imi lipsesc florile de primavara)!
Comentariu beton!54
Noi am petrecut la ski, in Austria, am avut drob, oua de o culoare nedefinita…. iar seara niște ceafa la grătar și mici… cam atât din cele cuvenite. Acum, suntem în drum spre București.
Am facut pasca si oua colorate. Masa principala a zilei a fost la 6.45, la restaurant cu niste prietene si ne-am felicitat reciproc ce gospodine am fost si ce bine am gatit de paste 😛
A, si n-am intors casa pe dos in numele „curateniei de Paste”.
Comentariu beton!14
Nu drob, nu sarmale, oua colorate gata cumparate. Nu stiu daca te-am luat acum, dar oarecum off topic – te-as fi luat la Revelionul din 2015, cand am avut imensul noroc de-a gasi bilet la Concertul de Anul Nou de la Viena. Da, ACEL concert. Reprezentatia de pe 31 decembrie, insa este identica, doar ca nu e transmisa in direct.
Eh, a doua zi pe 1, hai sa vedem la televizor ce-am vazut aseara din sala… 🙂 Eram in camera de hotel si cam stransi cu banii (evenimentul + drumul pana la Viena + cazarea, mno). Luaseram micul dejun pe la 9, iar pe la ora 12 aveam de mancare, in camera, dupa cum urmeaza:
– 2 cheesburgeri reci, luati de la McDonalds cu o zi inainte;
– 4 macarons luate „la bucata”;
– o sampanie ieftina, de aia de supermarket.
Apai daca nici asta nu e stil si opulentza, nu stiu ce mai e 😀
Comentariu beton!34
Noi la plimbare printre vii,( zona Pavia) am luat cu noi , foccacia, slănină, ceapă, un avocado și 3 roșii.Acasa nu aveam nici oua , nici ,drob, nici cozonac…doar o supa crema de broccoli cu praz
Comentariu beton!12
Noi am mancat dimineata la hotel – mic dejun inclus. Iaurt, chifla cu cascaval si muschiulet si un ou fiert neinrosit pentru mine. Am uitat si sa ciocnesc cu juniorul care si-a insusit si el un ou.
Pranz – supa gulas (eu si sotul) si copilul spaghetti cu un sos ciudat de conserva. Clar facut cu rosii de import si nu din gradina restaurantului😁. Ce teapa am luat cu sosul ala.
Pentru seara un pateu cu crema de ciocolata in avion. Acasa nu am mai mancat nimic pentru ca eram prea obosita.
Juniorul si domnul sot au mai mancat seara un sandwich cu sunca de pui.
Azi nici atat. Eu sunt la munca. Aici am avut liber lunea trecuta de Pastele catolic. Deci o zi ca oricare alta cu pachetel de mancare – branza, legume si o felie de paine.
Comentariu beton!12
Carnea de miel e printre favoritele mele, așa ca sunt fericită de Paști cand mănânc și friptură, și ciorbă de miel. In restul timpului e doar la grătar.
Așa că bateți-vă voi pe podium, eu mă duc senină la coada clasamentului.
Comentariu beton!38
Am umblat lelea prin tara…mancare pe la restaurante…seara de paste la cazare…ceva sandwishuri si aia e; ziua 2…grill…costite etc. Fara miel, oua sau ceva specific perioadei🙈🤣…a…ceva wiskane si palinca….🤣
Branza, rosii si 2 ridichii. In congelator aveam doar 2 pungi de urzici..
Comentariu beton!14
Am sarbatorit prima zi de Paste cu cas cu ceapa verde si cozonac boromir care abia a intrat, eram satula de la cele cuvenite vazute pe FB :))
0
Comentariu beton!12
bre, da’ cît vă plătește boromir să mîncați… aua?
Fără miel. Dar fărăăă…
Fac Paștele fără „cele cuvenite”, de ani de zile. Cam de când nu înseamnă nimic pentru mine, din punct de vedere spiritual/religios etc. Acu’ fac Paștele cu vin de Malaga și ceva bere, că abia am ajuns și stau să ne pregătească ăștia de check in. De când cu covizii, se pare că ne-au dresat să intrăm la cazări în jur de trei, dar să ieșim în jur de 11:00. E bine. N-am ouă roșii, dar avem plajă. Ceva mai încolo o ardem pe salată Cesar și probabil tot o friptură. In altă ordine de idei, cine spune că cele cuvenite ni se cuvin?! Over and out.
Comentariu beton!17
Ouă roșii am, drob am. În frigider. Plus o pulpă de miel în congelator. Toate astea sunt acasă iar noi la Istanbul.😁 Se pune?
Comentariu beton!20
Da!!! Eu!! Locuiesc in Grecia si in ultima clipa am vazut ca mi expira buletinul( pe 23 aprilie).Long story short…am plecat marti din Grecia si m am intors sambata seara.Singurul lucru ” din cele cuvenite” au fost niste oua spalacite( mai mult roz decat rosu ) facute de barbata miu si fiica mea de 5 ani!!!🤣
Comentariu beton!14
N-am avut absolut nimic din cele cuvenite. Prin frigiderul meu zac sushi, ciuperci, niște brânză, niște legume, vreo două beri…
Tocmai am terminat de mâncat o omletă întreruptă de o ieșire scurtă în oraș, cu treabă.
Urmează o tură pe biclă și când mă întorc, ori termin sushi-ul ăla, ori fac repejor o sălățică și pregătesc lucrurile pentru o nouă săptămână de lucru.
Cozonac și ouă am mâncat în vizită.
Comentariu beton!13
Cred ca si eu tot spre coada clasamentului ma duc chiar daca m-am straduit sa le pregatesc asa, mai rasfirate, in timp. Adicatelea am vopsit de dragul copiilor (finuti, in vizita) 4 oua joi, sambata am facut o ciorba si drob (luase sotul ied) si astazi friptura.
poate, daca era concursul asta anul trecut, aveam oarecari sanse la podium, pentru ca atunci eram prin strainataturi si in duminica aceea m-am (si i-am) amuzat pe colegii turci fierband 2 oua in fierbatorul electric, oua pe care le-am vopsit apoi cu vopsea adusa (prevazatoare) in bagaj.
Dintre „cele cuvenite” am avut pe masă un aranjament cu iepurași și niște ouă colorate (da nemâncabile, că a trecut vopseaua prin coajă și nu consum albuș nealb) . În rest am avut doar „din cele necuvenite” ….da au fost bune
Ouă și vițel cu legume caramelizate la cuptor 🤷 Noi să fim sănătoși, am lucrat până vineri seară, nici pâine nu am mai găsit 😁
Ieri am făcut paste cu dovlecei. Azi am dat o fugă până la Auchan, nu mai aveam vin. Și am luat și niște sushi, plus plăcintă cu brânză. Bun rău.
Comentariu beton!12
Am facut o zi de Paste ,acum vreo 10 ani ,farà nimic nici macar o coaja de paine ..Abia ajunsa in oras ( in afara tarii) frigiderul gol ,am refuzat politicos invitatia la pranzul intr- o familie de prieteni. Cu gandul ca ies sa- mi cumpar ceva orice si stau linistita toata ziua .Am ramas nemancata in ziua de Paste ,era totul inchis.Am invatat sa accept invitatiile 😂
Comentariu beton!19
N-am făcut nimic, n-am cumpărat nimic. Eram în vacanță într-un castel bavarez mai pe la marginea cu Austria. Aducea mai degrabă a internat. Deci găteam și m-am dus să iau ceva din cameră și surpriză maximă, două ciocolățici și un ou roșu vopsit cu frunză de pătrunjel pe pragul ușii. Cred că lăsate de personalul de curățenie, or fi ginit numele meu Blaga. Nu știu de ce dar trezește sentimente duioase printre slavi când îl aud/citesc.
Comentariu beton!14
La mine doar jumătate de cozonac dintre cele cuvenite 🙂
Eu sunt mereu fara cele cuvenite. Nu inteleg isteria care ii loveste pe unii oameni de alearga, cumpara, fac mancare cat pentru o armata, vai, dar nu se poate sa nu fie etc… asa ca ma detasez de ea. De toate sarbatorile caut sa am liniste, nu excese culinare.
Aveam de vreo 3 zile ciorbă de perişoare (n-am avut smântâna în casă, deci fără).
Şi sâmbătă am avut un mare chef si am prestat un quiche cu bacon, cârnați si altele 🙂
Si duminică seara am făcut paste cu ton din conservă 🙂
am ajuns sâmbătă dimineață pe la 4 acasă (vacanțele de paști se fac ÎNAINTE de paști). pe la 14 ne-a trezit curierul să ne aducă pasca, cozonacul și ouăle comandate cu o săptămână înainte. tot pe la ora aia am scos bucata de carne din congelator, bucată care s-a băgat ieri la cuptor și din care s-a mâncat și azi. și gata!
dar anul trecut am făcut foamea în sfântă zi de paști în napoli (cred că am povestit asta pe aici)
Mai oameni buni, nu vreau sa fiu eu Gica contra, dar ce e cu trendu asta tot mai des întâlnit de a te lauda (mai ales femeile) cu faptul ca tu NU ai făcut nimic, NU ai făcut curățenie de Paști sau de Crăciun, NU ai stat prin bucătărie etc? Acum sa nu săriți, nu sunt vreo gospodina ofuscata, dar parca e tristut asa. Eu am crescut intr-o casa plina cu neamuri multe, mâncare multă, copii mulți, gălăgie, purcel, cățel, tot tacamu. Apoi m-am făcut om mare și am avut un serviciu pe care l-am urat din tot sufletul pt ca lucram aproape toate sărbătorile și muream de ciuda pe cei care stăteau acasă. Pur și simplu plângeam la propriu și tânjeam după atmosfera din copilarie, sa fiu acasă. Acum din fericire am alt serviciu și toate sărbătorile acasă ca tot omu. Ceea ce vreau sa rezum este ca dacă în timpul anului sunt o putoare, în preajma sărbătorilor rup. Pur și simplu îmi place la nebunie forfota și agitația aia specifica, sa fac de toate chiar dacă nu mâncăm tot, sa ne adunam cu toții la masa, sa depanam amintiri…
Comentariu beton!41
Cumva, e mai important să nu fii putoare tot restul anului. Nu știu, zic și eu, că sărbătorile țin o săptămână în total, adunate. Restul anului mai are încă 51. Exact asta e ideea: poți face curat oricând, nu doar pentru că vin Paștele sau Crăciunul.
să știi că eu am cerut, când am avut ocazia, să muncesc de sărbători. de regulă, eu fug de muncă și de locul în care muncesc cât de tare pot, dar munca de sărbători e fără șefi care să te bată la cap, cu probleme și responsabilități reduse la minimum și chiar cu recunoștință din partea colegilor, cu bani (mai) mulți și cu zile libere exact în perioadele mai ieftine și mai neaglomerate, turistic vorbind. iar cu rudele (cu care mă înțeleg) și cu prietenii pot să mă văd și să fac ospăț când vreau eu și mă simt bine, nu după o dată din calendar!
Comentariu beton!16
Eu nu ma laud ca n-am facut nimic. Nu mi-e omul acasa, ca altfel as fi facut, cred, ceva. Spun „cred” fiindca aici la mine-n targ Pastele a fost pe 9, deci nu am liber azi si nici in atmosfera specifica nu (mai) sunt.
Curatenie fac in fiecare weekend, sambata am facut ca de obicei. Nu vad de ce-as intoarce casa pe dos, cand nu e nevoie.
Comentariu beton!12
E foarte simplu. Ție îți place forfota și agitația, altora nu. Ani de zile femeile se prefăceau că le place această alergătură și punere la punct, pentru că „așa se face”. Acum au învățat să spună nu și să facă strict ce le convine, fără să le mai pese în mod deosebit de gura lumii. Asta nu înseamnă că „trendul” e valabil pentru toți. Ție îți place, foarte bine, alteia nu, iarăși bine. Face fiecare ce și cât poate, fără a băga bățul prin gard 🙂
Comentariu beton!33
Georgiana, si pe cei care povestesc ce au pregatit ii certi ca “se lauda” sau cuvantul peiorativ e rezervat celor care au alte preferinte decat tine? Daca tie iti place agitatia asta e musai sa ne placa tuturor? Daca nu intram toti in competitia asta ti se strica tie sarbatoarea?
Nu știu dacă e vorba despre puturoșenie, cât mai degrabă despre energia disponibilă. Sărbătorile pot fi un factor motivațional pentru mulți, de unde și energia extra. Mai contează și relația cu familia. Când e una cât de cât ok, omenii se adună cu drag. Dacă nu, distanța este, într-adevăr, mai sănătoasă.
Tradițiile sunt importante și ii respect pe cei care le țin, chiar dacă eu nu le simt. Nu tradițiile sunt problema, ci lipsa de echilibru și incapacitatea de a ne accepta limitările.
Comentariu beton!20
Mie imi plac sarbatorile. Mai ales traditiile. Dar cum traiesc in alta tara si am o familie mixa, m-am adaptat la conditiile care sunt.
Curatenie de Paste sau Craciun nu fac din simplul motiv ca oricum fac curat curatenie cu regularitate. Deci doar daca am musafiri mai fac ordine de ochiul soacrei in ziua cu pricina. Oricum murdar nu e.
De gatit, gatesc doar ce se mananca. Rudele sotului sunt cam sclifosite si nu toti strainii vor sa incerce mancaruri traditionale din alta tara.
Anul asta am sarbatorit Pastele saptamana trecuta. Am avut la masa 3 invitati (prea multe neamuri apropiate nu are domnul sot) si am inrosit oua si am facut un strudel de mere. In rest am avut pe masa cateva feluri de branza, mezeluri si legume proaspete. Ne-am simtit bine si fara miel sau drob (pe care oricum nu le-ar fi mancat). Salata de beuf nu fac pentru ca rudele sotului nu sunt fani maioneza iar mie mi se pare multa munca doar sa gatesc pentru mine si sot.
De Pastele ortodox am fost in vacanta. Altfel cred ca as fi inrosit niste oua.
Comentariu beton!19
Nu e nicio lauda, e pur si simplu felul in care fiecare alege sa faca sarbatorile. Mai mult, cred ca tine de felul in care fiecare intelege „traditiile”, pentru ca nu peste tot e la fel.
Eu am crescut intr-o familie in care mancarurile traditionale de Pasti erau: jambon de casa cu sfecla si hrean, muschi de porc afumat, carnati (tot de porc), supa de pui, friptura de curcan, salate cu multe verdeturi si cremsnit de casa. Nicaieri miel, drob, cozonac. De ce? Pentru ca ai mei nu mancau asa ceva.
Eu nu fac vreo curatenie speciala pentru ca fac cate putin in fiecare zi, deci nu e nevoie sa dau toata mobila la o parte doar pentru ca vin sarbatorile.
Mancare nu are sens sa fac prea multa pentru ca pur si simplu nu mancam atat si nu vrem sa risipim. Am facut niste sarmale de curcan/vita pentru ca ne plac foarte mult.
Din moment ce stau sa impachetez o oala de sarmale nu se poate spune ca is o putoare care n-are chef sa faca nimic pentru sarbatori. Pe de alta parte, sarmale fac cam o data pe luna pentru ca (in caz ca nu s-a inteles pana acum) ne plac.
Comentariu beton!12
Acu mi s-a facut pofta de sarmale. Ma duc sa improvizez o sarbatoare.
@ Georgiana, eu nu m-am laudat. Casa mi-e curata tot anul. Iar acum e chiar o situatie speciala, de asta n-am avut timp de bucatareli samd. In plus, cand esti la ananghie forfota, neamurile, prietenii se cam duc pe apa sambetei…
Bucura-te de momentele astea si incearca sa nu mai judeci!
In fond, fiecare face ce poate iar Pastele nu-i despre curatenie si haleala.
Noi nu cred că te batem 😁
De Paștele catolic am avut drob, ouă și cozonac (iar lunea pește), de cel ortodox iar ouă, cozonac și șuncă. Miel nema.
Ieri am mâncat cotlet de 🐷 cu cartofi prăjiți, iar azi prestăm crenvurști cu orez. Semi-tradițional așa 😉
Cremwurști cu orez? Hmmmm…🤔
Noi am mancat hamburger cu cartofi prajiti la terasa…un hamburger cuvenit cum s-ar spune. Si am baut un latte cuvenit…
Cât pe ce să te depășim 🙂 Din „cele cuvenite” am avut un cozonac, dar si ala primit de la muncă. In rest nimic cuvenit, poate dacă erau copiii acasă vopseam câteva ouă, dar ei fiind la bunici am profitat să stăm liniștiți.
Păi dacă te-ai dat de gol cu oo roșii, atunci cred că te bați matale pe locul 2. 🙂
Noi am mâncat cozonac de la Lidl-ul din Novi Sad, pate care era de fapt niste carne dubioasă, plus ceva gen Almette, cu denumire in sârbă, că ne-am prins prea târziu că și în Serbia se sărbătorește Pastele și că toate sunt închise duminică. Apoi ne-am plimbat printr-o rezervație naturală de lângă graniță, Carska Bara, și am mâncat biscuiți cu gem de măceșe, uitat într-o traista. Dar am fost împreună și am stat întinși pe un ponton, uitându-ne la cer și la păsările ce treceau netulburate pe deasupra. Cel mai liniștit si neobișnuit Paște de până acum.
Comentariu beton!24
Eu! Bat de la distanta pe toata lumea! Si asta pentru ca anul asta am reusit sa fiu SINGUR acasa de Paste (copilul isi termina stagiul de student la Londra, iar sotia este intr-o deplasare de serviciu de cateva saptamani la sediul firmei mama)! Sunt doar eu si „Satanel” (pisica 😈).
Asa ca am facut exact ce am avut chef. Am tras cate o repriza de mers prin parc zilnic (nu mult, doar 8 Km si un pic), m-am uitat la tot felul de seriale (binging, nu?) care mai de care mai necrestinesti 😉, am mancat ce am vrut. N-a fost si nu exista vreun produs specific de Paste prin casa. Ca n-am vrut! In particular, nu ma omor dupa nici unul dintre produsele traditionale de sezon. Poate cozonacul, dar pe asta il cumpar pentru ca imi place si pot sa-l iau proaspat de obicei (am o brutarie aproape care face si cozonaci printre altele 🙂 .
Meniul meu zilnic a fost si este simplu (si repetitiv): fulgi de ovaz cu lapte, fructe (MULTE! Banana, portocale, mere – echivalentul a cel putin un kilogram pe zi – pofticios, de!), legume, paine cu unt, branza, cascaval, ceva feliute de Jamon (bine, e de fapt echivalentul 🙂 ), migdale,caju, etc (crude si in general nu mai mult de 50-60 de grame – mananc de plictiseala, mama mea de nesatul! 😈), inghetata (ma dau in vant dupa caramel sarat), legume… Si cam asta e tot. Ba nu! Am uitat apa si cafeaua (neaparat multa si NEAGRA!).
Si sa nu uit, bomboana de pe coliva: ieri mi-am luat si un cozonac proaspat si… am rezolvat jumatate in 24 de ore 😈.
Sa vad cine bate asa regim „descreierat”.
Sa va mai spun ca ieri (duminica adica) am bagat si o repriza de curatenie prin casa (adica l-am pus pe Roborock la treaba) plus ca am spalat si tot ce am gasit prin casa si prin cosul de rufe (ca de data asta nu era nimeni sa imi dea block). Daca vedeti vreun fulger mare care cade prin Bucuresti, iar nu m-a nimerit barbosu’!
In rest, fiecare cu ale lui. Sper ca nu v-au picat greu mancarurile, traditionale sau nu. Fiecare pre limba (si pe cheful) lui! 🙂
Comentariu beton!20
Ieri am băgat și eu roborock ul și am făcut un pic de curățenie, credeam că îs singura nebuna, vezi că se împarte fulgerul, nu îl iei tu pe tot
Ei, or mai fi și alții ca noi pe lume! 😎
Una dintre chestiile pe care le detest cel mai tare este expresia „Sa facem curat de Paște/Crăciun!”. Pentru că vine la pachet și cu „Trebuie spălate geamurile!” – și da, eu sunt ăla care trebuie sa o facă, neapărat înainte de „eveniment”… Și eu tare am chef sa o fac deloc sau… In ziua de sărbătoare când „nu se muncește”.
Că așa sunt eu! Putoare! 😈😈😈
Te batem fara mila 😆
Ieri am mincat la prinz burgers, eu cu o bere linga, fie-mea cu un ceai de menta.
Aseara nu am mai mincat (eu) iar ea o banana si portocale plus ceai de menta amindoua.
Deci am tinut si post, daca bagi de seama matale 🙂
Cred că intru in cursa, noi am avut ciorba de curcan și mazăre cu pulpe de pui. Doar un cozonac și un mic platou de prăjiturele, ambele de la cofetărie, amintesc la noi de sărbători, plus un ou de ciocolata. In rest: felii de cotlet de porc cu sos de vin, cu cartofi și broccoli la cuptor și un sos de iaurt cu usturoi. Azi am mai mancat o salata verde cu telemea și am pus la cuptor pentru mâine o bucată de cotlet care a stat la marinat de sâmbătă. Peste vreo 2 ore bag la cuptor o pâine că am rămas fără…
Meniu de Paște pentru 4 persoane.
Am înroșit 10 ouă. Toate au fost sparte la micul dejun.
La prânz : porc picant chinezesc cu orez.
Seara: din aluat de cozonac am făcut 4 rulouri umplute cu brânză sărată, stafide, ciocolată, nuci.
Nu prea țin cont de masa tradiționala cu cele cuvenite.
De Crăciun am mâncat mici, piept de pui și ciuperci la grătar.
Eu în ziua de Paști am mâncat o banană, pe la 10 seara.
Că atunci mi-a trecut durerea de stomac după micul dejun cu 2 porții de salată boeuf, 2 felii de drob, 2 porții pască, 2 eclere, 2 felii cozonac, 2 ouă etc.
Comentariu beton!18
Noi am avut o viroza super nasoala Pastele asta asa ca am facut doar 10 oua rosii si o friptura la slow cooker. Am mai avut prin casa niste branzeturi, iaurturi, salata si niste mezeluri. Suntem bine merci.
2 feliute de drob de amestec, un ou rosu, 2 cepe verzi so o felie de cozonac.
In graba mea joi seara, am luat piept de curcan de la raionul „curcan” dintr-un hypermarket. Acasa, am constatat ca era piept de pui. Mai mult, am luat drob de miel care, tot acasa am constatat ca avea 51% miel, restul, organe de porc!
Asta a fost!
Cred că mai am fix două porții de ciorbă de fasole verde și o jumatate de tavă de pizza.
Drept desert am făcut aseară, pentru azi, cremă de zahăr ars dintr-un litru de lapte și 10 ouă (le aveam prin frigider și simțeam că ocupă spațiul degeaba).
Deci, da, am petrecut fix pascal. 🤣🤣🤣
Pai de ce e mai important sa nu fi putoare în restul anului?:)) eu una prefer ca măcar de sărbători sa fac ceva ieșit din zona de confort (ma refer la mâncare și curățenie generala ca de dat cu aspiratoru dau de 3 ori pe saptamana).
Decât o ciorbă de gulii și un iaurt ușor expirat, atât s-a întâmplat de sfintele sărbători.
Eu am făcut supă de pui cu găluște, că mi-a fost pofta. Din legumele fierte am făcut salată de boeuf pe care am decorat-o cu 5 fire de ardei copt (copt săptămâna trecută pe barbecue), cred că mai era bun, nimeni nu s-a plans de diaree. Și pui fript cu piure. Prăjitură am făcut una „Craciunita”, așa se numește, se face la Crăciun, dar din aia am avut poftă, plus că am făcut prima oară. A ieșit ca în amintirile mele.
Ouă am vopsit, pentru că am invitat un cuplu de vecini, francezi, cu copilul de vârsta lui fiu-meu și i-am pus sa ciocnească ouă cu noi, și să zică Hristos a înviat. Ea a câștigat și ce bine, că e din asta la care nu ii place sa piardă. Le-a plăcut mâncarea, mai ales găluștele 😁.
Am vopsit ouăle sâmbătă, cu coji de ceapa și am cules frunze din parc să le decorăm, in ideea că să îl învăț pe fiu-meu obiceiurile românești. Pe dracu, n-a vrut să participe, lua ouăle în mână, era să le spargă, nu voia să aleagă frunzele, pe scurt, a fost un dezastru. Până la urmă am țipat la el și l-am pedepsit 😅 și după aia l-am iertat și l-am pupat, că n-are decât 3 ani săracu…. Or mai fi ele paște 😅
Intorsi în România pe 16.04, in jur de ora 2 dimineata.
Masa de Paste a constat in: 4 oua fierte ne-rosii, pateu pe pâine, rosii, branza, masline- dimineața, iar pranz/seara cativa tortelini din Lidl rămași de dinainte de plecare si Bami Goreng congelat (tot Lidl), luat special stiind ca la intoarcere nu o sa am de mancare).
Deci, nimic pascal!
Azi am prestat ciorba de perișoare, șnițele cu piure și o tarta cu ciocolata.
am avut ceva din cele cuvenite, nu prea multe, mai puțin ciorba de miel. Pt că fiică-mea, venită în vizită, a poftit ciorbă de salată verde. Așa că astă ciorbă o făcui. Vai, ce bine ne-a căzut tuturor după „cele cuvenite”, balsam! Ce oripilate au fost rudele când le-am povestit nu vă spun. 🙂 Dar pun pariu că au bălit și poftit toți! 🙂
și-mi mai amintesc când am fost la Timișoara, acum 10 ani, cu fiică-mea, pt. o evaluare cu un profesor pt admitere la medicină, iar ăla avea timp doar în duminica Paștelui. Așa că ne-am trezit, la micul dejun, doar noi două, singure în tot hotelul și am ciocnit două farfurii cu ouă ochiuri. Una dintre amintirile foarte dragi mie! Și, iată, acum, domnișoara doctor pe cardiologie intervențională poftește de Paște ciorbă de salată!
Comentariu beton!16
Fără ouă roșii, fără cozonac, sarmale, miel.
Cartofi cu steak de cangur și sos de fructe de pădure. Asta am gătit ieri
Am făcut Paștele în Paris cu croissante, Paris Brest, eclere și alte nebunii. Ca capitolul mâncare nu dulciuri am avut fie branza Brie sau alte sortimente cu clasica baghetă fie seara clatite sărate😁 Plecam mâine spre Iași
0
După cum am zis pe Facebook, cereale cu lapte. Atât am avut energie sa-mi fac. Azi fiind liberă, îmi fac o zama de fasole boabe ca mi-i dor. Deci cum eram cu clasamentul? 😂😂😂
Frigiderul…plin cu de toate…eu eram cu gandul la o șaorma de vita….
Ce este grătarul de vită?
@Shoric: sărbătoare-n sine, dacă-i făcut bine. 🤪
A, am crezut că e un fel de salată de beouf făcută cu ceafă de porc 🙂
Pfuuu, si eu credeam ca e ceva in neregula cu mine. Drobul nu imi place, carne de oaie nici atat, cozonacul imi sta in gat, iar pasca… groaznic desert. Am incercat sa fac oua colorate, e singura operatiune in debandada asta culinara care imi place. Am ciocanit oua (cu mine) mancat, apoi noaptea am regretat, cu buda in brate. Ce am gatit totusi de Paste?: varza scazuta cu afumatura (de porc) si clatite :-}
Eu UN ou roșu primit. Te-am luat? 😁
Atât am mâncat din cele cuvenite, am primit vreo 8,cred. În rest, din cele cuvenite nu prea am avut.
Aaa, și un mic 😁 micu mic.
Am plecat la Bologna la 6 dimineata in duminica Pastelui. Mi-am luat cu mine o pasca mica cu smantana, pentru ca mi-a venit pofta, nu c-ar fi musai. Azi tocmai am facut un food tur, ce sa vezi, salbaticii astia n-au stiut de oua inrosite, drob etc, asa ca m-am multumit cu niste mortadela, prosciuto, lasagne, gelato, ce ne-au dat si ei saracii.
Totusi fosta mea gazda e catolica, asa ca am petrecut traditional, cu de toate mai putin miel si cozonac, acu o saptamana.
„Pot pentru ca să” fiu o țâră off topic? – relatându-vă nu despre bucatele cuvenite au ba pe masa de Paște, ci pentru cum s-a ales prafu’ de toată „scenografia” mea, elaborată cu grijă. In preambul vă sfătuiesc să nu vă mai strofocați cu ordinea și curățenia de Paște, in caz că vă așteptați copiii și nepoții. Nu contează, nu observă, nu prețuiesc chestia asta. In primele 5 minute casa va arăta ca după taifun. Apoi – nici vorbă de stat la masă în mod tradițional, împreună. Fiecare smucește ușa frigiderului și ciugulește ceva când îi e foame. Iar ciocnitul ouălor l-am bifat in timp ce unul incălța copilul și era gata să iasă pe ușă, celălalt era ocupat cu făcutul bagajelor. Așa am petrecut noi la masă de Paște. Se pune? Intru in concurs 😂?
Acu’ vreo mulți ani eram la chinezi cu jobul, se nimerise să fie Paștele ortodox în ziua aia în care clientul descoperise ceva probleme mari cu instalările pe care le făcuserăm. La orele 23 restauram bazele de date de prin niște backup-uri uitate pe un HDD extern USB 2.0 care mergea cu viteză de floppy disk, Dumnezeu știe de ce.
Până și clientului i se făcuse milă, așa că ne-au adus ceva de mâncare: tăieței de orez cu legume și niște apă plată. Am terminat pe la 2:00, am „înviat” toate plăcile din rack-uri și ne-am dus înapoi la hotel cu un taxi chemat de client, că nu mai era niciunul pe stradă la ora aia, iar metroul se închidea (cu gratii!) la ora 23:00.
Eu nu am făcut nimic de Paște…oua roșii și sarmale…atât…a fost lenea mare….
0
Se și câștigă ceva la concursul ăsta sau ne înscriem degeaba? 🤭
Pentru noi, nici nu a fost Paște. Bine, pentru mine oricum nu era, dar de dragul consortului pregăteam „cele cuvenite”.Anul ăsta, am pregătit cele cuvenite pentru înmormântarea soacră-mii, care a plecat spre veșnicele plaiuri ale vânătorii chiar în vinerea mare. Apucasem doar să vopsesc ouăle, deci până azi abia am reușit să mâncăm ceva, orice. Noroc cu vecinele care ne-au adus pască și drob, altfel n-am fi simțit nimic tradițional la măsea.
Absolut nimic nu am pregătit. Soțul a vrut fasole cu ciolan. A mica făcea greva foamei asa ca a mâncat inghetata și mango. Seara prietena mea si-a trimis sotul sa aducă 4 oua roșii și vreo 4 brioșe. A fost cel mai oribil Paște din viata noastră. Speram cu toții sa nu mai avem parte de unul asa urat. În joia mare am primit vesti proaste so eram toți dărâmați. As fi preferat sa gătesc ca apucata
pe mine ma scarbeste cand vad pe cineva ca musca dintr-un ou fiert. Nu stiu de unde imi vine starea asta. In rest, nu am treaba cu restul mancarurilor pascale. Ai mei luasera niste rate si un iepure. Credeam ca nu mancam miel, dar vineri mama tot nu s-a abtinut sa cumpere miel. Dar a iesit bine facut
Paște petrecut în Hurghanda, Egipt fără nimic din cele „cuvenite ” pe masă.
Au compensat din plin marea, nisipul și vremea superbă.
P.S. Aici până vineri.
Nu stiu de ce vi se pare interesant sa va laudati cu foamea facuta de Pasti! Hai sa respectam traditiile romanesti ca de aia suntem romani si nu turci, greci, italieni si ate neamuri. Eu am vopsit in Joia mare oua ( vreo 25: rosii, albastre si verzi- am vrut galbene ca sa fie tricolorul dar nu am vazut bine culoarea care era verde), cozonac facut in Vinerea mare, tort, icre, salata a la russe, sarmale ( prima data cand fac de Paste ele fiind in definitia Craciunului, dar mai aveam varza murata si era pacat sa o arunc), drob, ciorba si friptura de curcan ( sotul nu mananca miel), bors de friptura de miel. Plus ca ieri am acceptat invitatia fratelui meu de a merge la ei la masa. Asta nu inseaman ca am ajuns la UPU. Totul se mananca cu masura.
Așa și?
Drept e ca e mult mai interesant sa-i judeci pe cei care nu fac fix ca tine. Imperfectii astia care-si permit sa traiasca prin alte tari sau pur si simplu sa se plimbe, in ambitie, tohma’ ca sa nu respecte minunatele traditii despre imbuibare si bagat telefonul in oala. Caci, ce rost are sa sucesti cele 200 de sarmale daca nu le pui pe FB?
Serios acum, voi, românii perfecti si plini de respect pt traditii, gospodine desavarsite care-si curata mormolocii si paianjenii doar de sarbatori, postitori smeriti care-ati respectat intru totul cerintele asprului post al Pastilor, voi, singurii indreptatiti sa primeasca Lumina, va simtiti mai bine dupa ce ne faceti noua, imperfectilor, morala?
Nu stiu cine se lauda aici, cei/cele care poate ar fi facut una alta, dar uite ca uneori nu se poate sau voi, cei care simtiti nevoia sa va etalati „respectul pentru traditii” prin continutul frigiderului…
Mie imi place sa cred ca Hristos a inviat pentru noi, toti.
La polul opus sunt. Mie îmi place drobul pe care îl mănânc cu placere și în alte zile din an. Mănânc și oua roșii fierte cu coji de ceapa pentru o tenta vișinie și cu gălbenușul încă puțin moale. De friptura de miel cu mămăliguță și mujdei … delicioasa! Pe toate le-a făcut mama, pentru ca sâmbăta mare mi-a petrecut-o în curtea ei în poziții de yoga punând arpagic și răsaduri de ardei iuți.
pateu de ficat cu branza telemea se pune?!
Sincera sa fiu, anul asta am incercat sa fie simplu, prea se arunca mancare. Traditionala salata de boeuf, cozonac si pasca, friptura si o ciorba de perisoare.
Cum nu ma pasioneaza deloc sarbatorile religioase, cu ocazia acestui Paste nu am mancat nici un ou (de nici un fel, nici prajit, nici omleta, nici macar fiert), mi-am facut intr-una din zile niste nachos cu jalapenos, o reteta proprie, pe care i-am mancat cu maxim entuziasm, am mai mancat intr-una din zile niste somon la cuptor cu brocoli al dente cu putin unt si niste branza de capra cu ridichi si ceapa, basca niste afine de pe la Kaufland (dar au fost foarte bune, crocante) si niste ananas. Si am primit niste cozonac cu nuca (cam o jumate) dar pe care, din cauza de prezenta de ceva rom prin el, l-am desemnat sa stea intr-un colt pana il voi arunca cel mai probabil, intrucat nu-mi place. Deci, sunt la acelasi nivel cu tine, tu ai primit ouale inrosite de la bulgari, eu o bucata de cozonac. Si cam atat din mancarurile tipice de paste.
Nimic de nici unele! Am fost în Cuba 😊
0