Mă gândeam la o chestie zilele trecute, pe când vuia toată presa pe motiv că Ion Cristoiu va fi propunerea pentru președinție a pesedeului.

Deși propunerea asta pare la nivel de banc prost, fie vorba între noi, suntem poporul capabil să-l aleagă pe mogulul din Găgești. Măcar ca un umil omagiu pentru cel care a adus în viețile noastre găina care a născut pui vii, și tot am fi în stare s-o facem.

Nfine, revenind, dincolo de ipoteza asta amuzantă cu „maestrul” Cristoiu președinte, faza e că eu nu văd vreun potențial candidat care s-ar putea bate, cu șanse reale, cu candidatul al cărui nume nici măcar nu vreau să-l scriu aici (dar știm cu toții despre cine e vorba). Și nu fac mișto, am stat să mă gândesc dacă există vreun nume cât de cât de luat în seamă, dar n-am reușit să găsesc unul.

Lumea vorbește despre Ciucu sau Drulă ca fiind niște posibili candidați cu șanse reale, dar părerea mea sinceră este că au șanse doar aici, în bula noastră. În trista realitate înconjurătoare, vor avea tot atâtea șanse câte are porcul de Ignat.

Uite, vă propun un experiment. Te urci în mașină, ieși din orașul în care stai, mai mergi o vreme, după care te oprești în primul sat care-ți iese în drum. Cauți cârciuma satului, intri, dai frumos „bună ziua”, după care-i întrebi p-ăia de acolo dacă au auzit de Drulă sau Ciucu. Ce ziceți, riști să pleci bătut de-acolo sau nu? Zic ăia c-ai venit să faci mișto de ei? Zic. Dar să știți că eu voi face acest experiment, nu acum, ci când se apropie alegerile. Promit.

Acestea fiind zise, două întrebări am azi pentru voi. Prima: cu cine ați vota dacă ar fi alegerile pentru președinție duminica viitoare (propuneți voi persoanele, că eu n-am de unde)? Și a doua: dincolo de opțiunea voastră, cine credeți cu adevărat că le va câștiga?

De fapt, știți ceva, dacă tot ne jucăm de-a alegerile, ia spuneți-mi și ce-ați vota pentru cele parlamentare. Nu de alta, dar și aici cred că s-ar putea să avem o surpriză gravă de tot, pe bază de partid al cărui nume nu vreau să-l scriu.