După cum am promis, am stat să număr de mână voturile voastre. Și când zic „de mână” e purul adevăr, că mi-am instalat un click counter pe telefon. N-aveam altă rezolvare, c-au fost aproape 500 de comentarii. Oricât am căutat să găsesc o soluție care să-mi extragă automat doar „da-urile” și „nu-urile”, n-am reușit. Prin urmare, mi-am instalat un clicker și le-am luat vitejește la numărat.

Rezultatele sunt următoarele:

👉 Da: 230

👉 Nu: 205

Ceea ce înseamnă c-ați decis, într-un mod complet democratic, că vreți dislike-urile înapoi. Perfect, pentru că și eu le vreau.

N-o să le reintroduc azi, e bine de știut că vi le doriți, dar o să le pun la loc un pic mai încolo, fără să vă anunț când, pe neașteptate.

În plus, în momentul în care le voi reintroduce, mă voi asigura că nu vor mai putea fi ascunse așa de ușor comentariile. Da, se vor putea ascunde, dar doar când vor primi un număr de dislike-uri atât de mare, încât e clar că respectivul a zis o prostie cât casa. Nu va mai fi ca înainte când orice ciocoflender cu acces la un VPN putea să bage comentariile în hide cu câteva mânuțe roșii.

O să încerc și o scurtă explicație pentru cei 205 oameni care au votat că nu le vor înapoi. Băi, nu e normal să nu le avem. Dacă tot există un sistem de rating al comentariilor, e ilogic să poți da doar like. Nu trăim într-o bulă în care doar ne aprobăm unii pe ceilalți.

Vă spun foarte sincer că în cele câteva zile de când nu le mai avem, au existat câteva situații în care mi-am dorit foarte tare să le fi avut. Pe scurt, ori scot de tot sistemul de rating, ori avem la dispoziție și like-uri și dislike-uri.

Da, eu înțeleg argumentul vostru cum că dacă cineva nu e de acord cu ce-a zis altcineva, să pună mâna să explice de ce. Dar există situații în care nu ai ce să explici, există situații în care este atât de evident că respectivul a spus o tâmpenie, că nu mai are niciun rost să-i argumentezi de ce. Moment în care, dacă ai dislike-ul la îndemână, l-ai apăsat și ți-ai văzut de treabă.

Pe scurt, există multe situații în care dislike-urile pot avea rol de „două palme după ceafă, ca să-ți revii la realitate”. De-aia eu cred că e sănătos să le avem.

Uite, am și eu o curiozitate care e posibil să ne ajute: există pe aici oameni care au comentat zilele astea doar pentru că n-aveam dislike-urile active? Lipsa lor a fost un argument pro comentat? Sau ați fi comentat oricum, pentru că vă interesa subiectul respectiv?

sursa foto: freepik.com