Ca să fiu și mai exact, unde arunci bradul dacă stai în Sectorul 1?

Pentru că azi era ziua în care ne-am hotărât să strângem bradul, în mod logic a venit și întrebarea firească: ce facem cu el, unde îl aruncăm?

Că dacă stai la bloc, e simplu, te duci și-l lași lângă ghenă, dar cum procedezi dacă stai la casă? Dacă vorbesc prostii cu lăsatul bradului la ghenă, nu săriți de cur în sus, că n-am scos-o din capul meu, astea sunt informațiile pe care le-am găsit pe net.

Cu aceste întrebări în minte, dar plin de spirit civic și avânt gospodăresc desăvârșit, am pus mâna pe telefon și-am sunat la primăria de care aparținem, respectiv cea a Sectorului 1. Da, da, eu personal am făcut asta, deși de obicei deleg astfel de responsabilități minore. Știți, în casa asta, eu sunt cu ideile, nu cu execuția lor. 😊

Revenind, ziceam c-am sunat la 021 319 1013, acesta fiind numărul de telefon pe care mi l-a comunicat google ca fiind cel de la Primăria Sector 1. Ce-i drept, este.

Am sunat, mi-a răspuns o femeie, am dat bună ziua civilizat, după care am întrebat simplu:

– Doamnă, unde pot arunca bradul dacă locuiesc la casă?

Ce nu știam eu în acel moment era că urmează să mai pun de trei ori aceeași întrebare. Pentru că de tot atâtea ori mi s-a dat legătura în altă parte, probabil nu reușeau să găsească din prima departamentul „brazi”.

Dar, pentru că victoria este a celor puternici, am rezistat, prieteni, am stat în telefon până mi-au făcut legătura cu colega care urma să-mi spună cum se procedează cu brazii.  Și mi-a spus:

– Nu știu. Sunați dumneavoastră la Romprest, să vă spună ei.

Când am întrebat de ce ar trebui să aflu eu de la Romprest, că nu prea e treaba mea și că dacă e să arunc bradul pe stradă, la întâmplare, nu Romprest mă amendează, s-a produs o extorsiune a unui degajament și s-a întrerupt convorbirea. Nu, nu glumesc și nu exagerez, nu pe nervii mei. Am martori, Mara era de față la toate astea.

Cum nu mai duceam psihic să trec încă o dată prin trei redirecționări telefonice ca să ajung la departamentul „brazi” al Primăriei Sectorului 1, ce să și fac? Am sunat direct la Romprest (ăsta e numărul de telefon: 021 306 7000).

Am trecut și aici prin două redirecționări, dar până la urmă am ajuns la o doamna care știa despre ce vorbește. Mi-a cerut datele de contact și adresa, după care mi-a zis că-mi face programare pentru sâmbătă. Tot ce am de făcut e să scot sâmbătă dimineață bradul la poartă. Asta e tot.

Am zis să las aici toată povestea, că e posibil să mai ajute și pe alții. Măcar să nu mai sune degeaba la Primărie, că oamenii ăia au treburi mai importante, nu stau ei să afle unde pot arunca brazii pârliții de contribuabili. Că, na, nu e ca și cum tocmai a trecut Crăciunul si câteva milioane de oameni au aceeași problemă. Forza Clotilde!

P.S. Sunteți mulți pe aici care locuiți prin alte țări, la voi cum se procedează cu brazii?

sursa foto: freepik.com