Vă eram dator cu ce-am făcut până la urmă, cum am rezolvat cu parcarea. Uite, asta am făcut:

Parcarea subterană de la hotel nu are intrarea pusă în stradă, trebuie să ieși de pe carosabil ca să ajungi la ea. A trebuit să specific asta ca să înțelegeți că nu încurci traficul dacă oprești în fața ei.

Prin urmare am pus mașina exact la bariera automată care permite accesul și-am stat acolo, în mașină, așteptând să iasă cineva. Ieșirea nu se făcea pe la aceeași barieră unde așteptam eu, evident.

Și nu, nu glumesc. Partea extrem de amuzantă este că s-a făcut coadă la așteptat, în spatele meu s-au mai plasat trei mașini, una cu numere de Polonia, două cu numere de Spania, care așteptau exact același lucru. Nici ei nu blocau circulația.

Se pare c-am procedat corect, sau la limita legii, pentru c-a trecut mașina poliției măcar de trei ori pe lângă tot grupul de patru mașini și nu ne-au zis absolut nimic. S-au uitat spre noi, am avut eye contact cu polițiștii, dar nu ne-au zis nimic. Dar, repet, niciuna dintre mașinile care așteptau nu staționa pe carosabil, șoferii erau toți prezenți, era evident ce așteptăm.

Până la urmă, ce puteau să ne zică? Doar știau exact și ei cum se prezenta ieri situația parcărilor din Madrid. Ok, ne ziceau să plecăm, dar să ne ducem UNDE? Mă rog, teoretic nu era treaba lor că nu găsim noi locuri de parcare, dar probabil că preferau să ne știe acolo, așteptând, decât bănănăind pe străzi și încurcând circulația și prin alte părți.

Aproape două ore am stat acolo așteptând (acum înțelegeți de unde foamea aia groaznică?). Când am văzut că apare prima mașină care iese din parcare și s-a făcut indicatorul electronic din poză din roșu și „ocupado”, în verde și „libre” am auzit îngerii cântând. Și toate astea pentru modicul preț de 24 de euro pe zi.

Când am ieșit din parcare, tot patru mașini așteptau la coadă, că între timp mai oprise un spaniol să aștepte. M-am întrebat de ce doar patru, după care mi-am dat singur răspunsul: exact patru încăpeau în zona aia din fața parcării, fără ca vreuna dintre ele să iasă pe carosabil și fără să blocheze ieșirea din parcare, altfel probabil că se făcea coadă ca la benzinăriile din Franța.