Probabil am rămas cu sechele după cele două evenimente majore recente înregistrate pe planeta Pământ, am numit aici pandemia și războiul. Zic „sechele” în sensul ca acum pot să dau unfriend și block mult mai ușor și mai rapid decât înainte. Și, cel mai important, fără să-mi mai ucid vreun neuron certându-mă pe interneți.

Așadar, iată pentru ce pot să dau unfriend în secunda doi, fără să am nici măcar o tresărire de pleoapă:

➡️ Dau unfriend pentru postări care conțin exclusiv cu poze cu tine

Dacă am constatat că tot ce-mi apare în feed, de la tine, sunt poze care te înfățișează în diferite ipostaze, îți dau unfriend. Chiar ieri am făcut asta, i-am dat unfriend, fără niciun regret, unei tipe pe care o aveam de multă vreme în listă. Motivul? Nu posta decât poze cu ea.

Bănene, înțeleg că ești frumoasă, dar ce-i prea mult e prea mult. Da, o să mă întrebați de ce nu i-am dat doar unfollow, iar eu o să vă răspund ca nu cred în unfollow. Dacă nu mai vreau pe cineva, îmi doresc să dispară cu totul din viața mea, fie ea și în variantă virtuală.

Rabd până pe la a patra postare în care apari doar tu, după care îți intru pe profil să văd dacă nu cumva postezi și altceva, dar nu-mi apare mie. Dacă pe profil constat că nu, nu postezi decât poze cu tine, unfriend. N-am cum să țin în lista pe cineva care nu e în stare să producă decât fotografii cu propria-i persoană. Nu zic că ar fi ceva rău, zic doar că mai mult ca sigur nu ne potrivim.

➡️ Dau unfriend de zilele de naștere

Pe sistemul consacrat și brevetat cu foarte multă vreme în urmă: îți dau unfriend de ziua ta. Ce, nu înțelegi cum vine asta? Uite așa vine. Dacă mă anunță Facebook că azi este ziua de naștere a lui X, iar numele lui X nu-mi spune absolut nimic, e semn că n-am interacționat vreodată pe această platformă. Sau că am interacționat nesemnificativ dacă nu-mi aduc aminte de numele lui. Prin urmare îi dau unfriend fără nici cea mai mică urmă de regret.

➡️ Dau unfriend pentru postări furate

Dap, dacă am citit postarea ta și la altcineva, verific cine a scris-o primul și-i dau unfriend celui care a furat-o. Uneori nici nu mai e nevoie să verific, știu din start că tu n-ai fi putut s-o scrii.

Excepție fac doar pentru glumele alea pe care le fură și le copiază toată lumea, de ajungi să vezi aceeași glumă de sute de ori în aceeași zi. Nu de alta, dar m-ar durea mâna de la câte unfrienduri ar trebui să dau.

➡️ Dau unfriend când te văd aberând pe la alții

Îmi petrec destule ore pe zi în această platformă, prin urmare, că vreau sau nu, îmi ajung în fața ochilor o mulțime de postări și comentariile aferente. Dacă te văd comentând ceva ce nu-mi place, îți dau unfriend chiar dacă nu era un comentariu la vreo postare de-ale mele. Profilactic așa, că e mai bine să previi decât să tratezi.

Iar că regulă generală, dacă te văd postând chestii care contravin credințelor mele și principiilor după care trăiesc, îți dau unfriend. În niciun caz nu mă mai apuc să fac ce-aș fi făcut cu niște ani in urmă, adică să intru într-o discuție în contradictoriu cu tine, treabă care ar fi dus aproape întotdeauna la ceartă, dar fără niciun rezultat. Prefer să ne scutesc pe amândoi de un consum nervos inutil și să-ți dau unfriend.

Mno, cam astea ar fi. Voi pentru ce mai dați unfriend?