Am fost să duc fetele la țară, la bunic-su, iar acolo am făcut „greșeala” să intru în grădină. Băbăieți, prieteni, am mâncat zmeură direct din tufă (da, exact, nespălată, dar ce oroare) de mi-a năvălit toată copilăria la loc în cap. Jur că n-aveam mai mult de doișpe ani când făcusem asta ultima oară.
După ce m-am umflat de zmeură de m-am făcut cât un țâfoi, când să plec, am dat cu ochii de răsadurile cu roșii. Roșii d-alea cu gust de roșii, da? Și m-am apucat să culeg, tot io cu mânuțele astea două care nu mai știu decât să bată în tastatură. Rezultatul îl aveți în poză.
Treaba e că nici asta nu mai făcusem de pe vremea când îl mințeam pe taică-meu că nu pot să merg cu el la țară, să-l ajut la cules, că am teză la matematică. De parcă a învățat cineva vreodată pentru teza la matematică, dăăă. Și-a fost bine, boșilor, a fost atât de bine.
Nfine, ce voiam să vă spun e că imediat voi fi în drum spre piață să-mi iau brânză și pâine d-aia caldă cu coajă crocantă și miez aburind. Poate și niște parizer. Cu alte cuvinte, vă mai caut io, dacă e.
🤤🤤🤤🤤🤤
Mda, musai să-mi iau șalupă, că-mi curg balele mai ceva ca Amazonu’ la izvoare. 🤤
Pită caldă, brânză, roșii din grădină, parizer. Dieta săracului. Asta e. 🤣🤣🤣
Comentariu beton!33
Sau măcar o barcă pneumatică, să ai ceva acolo. :)))))))
O clonă de Titanic, mai degrabă. 🤣🤣🤣
@JT, da’ tu n-ai servici?😜
Mă rog, serviciu
@Anel: io-s la serviciu acum. Azi am o zi mai lejeră. 😎
După ce că sunt direct din tufa și șterse de tricou, mai sunt și încălzite de soare, sa iasă aroma mai bine 🤦. De vreo 2 zile numai articole cu mâncăruri ne aduci, parca știai că sunt la regim 😁
Comentariu beton!17
N-a fost cu intenție, așa s-a nimerit. 😛
Salut. Parca erai la cura. Cati kilometrii ai mai mers pe zi?. Nu mai pomeni de parizer ca imi ploua in gura (si restul pe care le-ai mai pomenit). Parizerul este o chestie misto tare. Dupa mine nu e exista mancare de saraci sau de bogati. Doar mancare care iti place sau nu.
Comentariu beton!31
Mi-am bărtut joc de cură în ultimele trei săptămâni. Mă reapucasem de duminică, dar pentru roșiile astea ce nu fac eu? Asta e partea frumoasă când nu faci cură că te obligă cinvea, o poți lăsa pentru motive d-astea întemeiate. 😀 Lasă că mă pot reapuca serios și-n septembrie. Kilometri (vezi că e cu un singur „i”) încă fac zilnic câte 16, peste o oră o iau din loc la plimbarea de azi.
scuze cu doi de i a scapat tastatura
Ba, există! Că pe unele nu și le permit decât bogații. Dar tot aia de săraci e mai gustoasă!
Pai da roșiile nici nu îngrașă, deci merg la dieta. Eu le mâncam unde le gaseam
Paine pe vatra cu untura si rosii din alea sunt o delicatesa pentru mine, untura si rosii din din acelea lsbfiecare concediu imi aduc, cu mine ☺️
Sa ai pofta 🙂
Mie imi plac mult jumarile dar am colesterolul mare. Si cea mai tare mancare pentru care as renunta la multe : oua prajite cu cartofi prajiti si salata de rosii cu ceapa. Dar nu am voie cartofi prajiti pentru ca am diabet. Prajitura favorita este Pavlova
@Sorin: colesterolul mare nu ține de grăsimile ingerate, ci de zahărul ingerat.
http://www.webmd.com/cholesterol-management/sugar-and-cholesterol#:~:text=When%20you%20eat%20too%20much,role%20in%20your%20cholesterol%20health.
Sport, dietă și scapi de obezitate, implicit diabetul tip 2. 😉
Pita cu unsoare si cu porodici e delicatese suprema pentru mine @Sorine ☺️
@JT, am dat vreo 15 kg jos fara nici un fel de dieta sau sport, doar am redus portiile, probabil ca daca as vrea sa merg mai jos de aici ar fi necesar dieta si sport, deocamdata ma simt bine si sunt multumit ca am ajuns inapoi la greutatea de acu 13-15 ani fara eforturi prea mari, la mine a fost mai mult baiu de la hăizaș :)))
@Keepcalm: hăizașu’-i buba-ntotdeauna. Ăla tre’ rezolvat.
Ce poftă de salată de roșii cu ceapă verde și castraveți mi-ai făcut!
Abia aștept să ajung acasă să îmi fac o salată.. 🙂
Pofta buna, Mihai! 🙃 Sună tare bine. Și arată ✌️
@JT, da’ tu n-ai serviciu?😜
@Anel: am, am. Dar postatu’ acilișea e „full time job”. 🤣🤣🤣
Super! Cu oleaca de branza merge treaba unsa mai ales daca ai si slanina la indemana (no pun intended) 😀
Parizerul e in frigider (doar nu credeai ca nu ma duc dis-de-dimineata sa cumpar parizer, nu?), rosiile le-am cules aseara (da, stiu, is naspa rau), cartofi se egzista, branza d-aia faina de oaie, de la tara, de asemenea – disar e dezmat! Sa traiesti cu ideile tale faine si sa ai pofta! Poate arunci s-o poza, ceva… 😛
Comentariu beton!16
Domnul păstrează semințe de pe un an pe altul sper! Să se facă și în viitor. Poate și vinzi din ele. Doritori vor fi. Să-ți fie de bine. Și lasă parizerul. Că îngrașă. De fapt dieta ta e ca sexul cu Cate Blanchet: virtuală! 😀
Comentariu beton!27
Cre’ca ție nu-ți e bine….🤤
Dimineață am fost la piață, am cumpărat brânză din aia bună, de oaie, cică de la sibieni (am un nene de la care cumpăr). Am o tanti de la Vărsătura de la care iau roșii cu gust de roșii și ouă proaspete de la găini crescute în curte ( n-or fi bio, dar sunt mai bune decât cele din magazin). Și mi-am făcut pofta : cartofi prăjiți, aurii și crocanți, ouă ochiuri, brânză rasă peste tot, salată de roșii. Cu pâine caldă de la cuptorul unui turc de pe Regală, îmi amintește de pâinea mamei coaptă în cuptorul de pământ din curte, când eram mic copil, una dintre puținele mele amintiri de când trăiam la țară. Acu’ stau cu burta-n sus și îmi fac siesta. Doamne, ce bine e! Câteodată ne trebuie puțin pentru a fi fericiți (mulțumiți).
Comentariu beton!24
Si eu, si eu am mancat vara asta zmeura direct din tufa. Este fructul meu preferat si visez la o gradina inconjurata pe toate partile de tufe de zmeur.
Am mancat mai devreme salata de rosii de la mama (cu cel mai gust de rosii) cu telemea.
Chiar, zmeura e de saraci sau nu?
@MDM: La prețul de €15,92 kilu’, zmeura nu-i chiar de săraci. 🤣🤣🤣
ca să citez un clasic în viață, care-ți place mult, „mai dă-te și-n …; am crezut că (aici, pe blog n.m) vorbim, nu că ne batem joc…”
după ce că azi-noapte, între 22,30 și 01,30 am băut un butoi de apă pe motiv de postare serală, amu’ tre’ să-mi mai curgă balele încă 4-5 ore, pînă la veliko tîrnovo…
NU TE SALUT!
bună ziua!
Comentariu beton!35
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Aideplm, am râs cu grohăituri. 😁😁😁😁😁😁😁😁😁
🤣🤣🤣🤣
Ca sa fie treaba completa,poate cumperi niste „ciusca” bulgareasca…! Stiu pe cineva amator..
Anul sta este primul an in care avem rosii de la noi din gradina. Si chiar au gust. Spre surprinderea mea.
Asa ca tocmai l-am anuntat pe sot ca trebuie sa cumparam branza de la turci si sa faca paine ca sa fie calda 🙂
Cum, Mihai, tu speli zmeura? Și murele? Când le culegi cu mânuțele tale? Să știi că le strici gustul!
Păi tocmai am zis nu, n-am spălat nimic.
Da, dar ai zis-o de parcă de obicei le speli!
Cum adică „de obicei”? C-am zis și că ultima oară am cules acum peste 30 de ani. :))))))))))))
Scuze dacă am înțeles greșit, când am zis „de obicei” mă refeream la cele cumpărate din piață.
Păi p-alea chiar le spăl, cu toate riscurile implicate. N-am idee pe unde au stat, cine a pus mâna pe ele, așa că prefer să le spăl.
Oroare, neoroare, nici eu nu spăl (mereu) zmeura culeasă de pe tufă. În schimb, de pe la 8-9-poate chiar 10 ani, inspectez cu atenție fiecare boabă de zmeură în parte, să nu fie pe ea vreo furnică, vreun gândăcel, vreun păianjen. E un pic de oroare când îți dai seama c-ai înghițit și altceva pe lângă zmeura aia și nu prea mai ai ce face. 😬
Comentariu beton!17
O să-ți spun ceva ce te va șoca: nu verific niciodată cireșele. Gen, nu mă apuc să desfac una să văd dacă au viermi. Au, n-au, să fie sănătoase.
Acum, nițel sadici (dar realiști!) fiind trebuie să-ți fie milă de gângania în cauză. Dacă nu se îneacă pe fluxul alimentar până la stomac sigur acidul de acolo rezolvă speța!
Comentariu beton!15
A, păianjenii sunt una, viermii sunt alta.
Eu am avut o perioadă, tot prin copilărie, când verificam fiecare cireașă de viermi. Avea vierme, la gunoi cu dânsa. Până când au adus ai mei niște cireșe…ca de poveste. De un roșu închis superb, cărnoase, imense. Am testat vreo 10, o parte aveau viermi. Și ei de poveste, da’ totuși, viermi. Să le-arunc? Așa ar fi fost normal. Mintea-mi spunea „dă-le naibii fără regrete, ce altceva să faci?”. Le-am aruncat pe acelea, dar parcă nici nu-mi mai venea să continui cu testatul și aruncatul. Noroc de frate-miu care balota extaziat cireașă după cireașă, fără pic de grijă, fără să verifice. M-a asigurat că sunt delicioase și nu se simte niciun gust de „cărniță.” Așa că, fără pic de milă pentru eventuale biete vietăți (Victor :-)))))), am început să aplic și eu (timid la început, apoi tot mai cu încredere) sistemul: nu se vede, nu se simte, nu există. :)) Și-l aplic cu succes și în zilele noastre. Te-am șocat, e? 😛
Comentariu beton!18
Păi vezi? Și cu gâzele e exact la fel. 😁
Vietate cu zmeură am mâncat, din greșeală. Te asigur că se simte. Bleac. Adică, of, biata de ea, ce destin tragic. 😀
Am mâncat și un țânțar, tot din greșeală. Se simte. Yuck și la ăla.
De alte gângănii nu știu, nu o să extrapolez, or fi unele care pot intra în categoria viermilor din cireșe. Dar cineva ar trebui să fi pățit sau să fi testat. Dacă nu, voluntari? 😁
Comentariu beton!12
Intorc fiecare zmeura pe dos inainte sa o mananc :))
Nu am mai mancat cirese de vreo 20 de ani, daca nu mai bine. Am aruncat un kilogram pentru ca toate aveau cel putin un locuitor (a turbat mama) si de atunci nu m-am mai atins
Băi, ți-a zis și costică mai sus, eu te-am făcut sălbatic, dar nu te oprești. Roșii am, păine am, branză la fel, dar pt parizer de casă mai aștept până pe 24. Festival porcin în fiecare zi voi face, ete așa de piele de drac ce am pe mine. Și Cu salată de vinete, desigur fără maioneză.
Pofta buna!
No, după ce am umblat ieri ca zombies după parizer, acum măcar ți-ai făcut milă de ai scris mai devreme, cât mai e o geană de lumină afară, o tarabă pe undeva.
Și eu am roșii din alea adevărate, am mâncat una azi în timp ce găteam, am mușcat din ea. Și zmeura tot nespălată o mănânc. Am noroc de un loc fain pe lângă Rm. Vâlcea unde cresc toate astea. 😍
Știți reclama aia cu ce-avem de mâncat diseară? Sarmale!
La mine este varianta:
Ce-avem de mâncat diseară: cartofi prăjiți! 😔
Cred că nu voi mai mânca cartofi foarte mult timp de acum încolo! AMR 26!
Frumooos !! dar totuși: te potoleeeești ??? 🤣🤣🤣
Am făcut febră la mărul lui Adam de la atâta înghițit în sec….
Acu’ te las…. mă duc la piață.
Pai si n-ai muscat dintr-o rosie d-aia acolo, in gradina? Sau nu mergea dupa zmeura? 😀
Cand eram copil mergeam la tara vara. Si gasisem un loc pe camp, intr-un lan de tutun, unde cineva plantase rosii, castraveti si ardei gras. De cateva ori pe saptamana bagam mana in bidonu’ cu branza de oaie si luam o bucata (d-ia tare, sarata), puneam niste sare intr-o foaie de ziar si furam un bon (cupon) de paine si fix la brutarie eram sa luam paine calda. Era asa fierbinte painea ca dadeam tricoul jos si bagam painea in el. Urmatoarea oprire era pe camp, in lanul de tutun. Ce mai bagam branza cu rosii si castraveti, cu paine d-aia buna. Fix astea-s amintirile pe care mi le-ai trezit cu articolul de azi cu rosiile (cam de ieri au inceput, de la parizerul ala cu paine).
Ia si un borcan cu unsoare sau macar niste clisa. 😉 You’ll thank me later!
Azi a venit maica-mea de la tara si mi-am facut damblaua. Saraca de ea nu a fost destul ca a fost cald, dar am pus-o sa-mi coaca o paine in cuptorul de la aragaz. Am avut o cina pe cinste. 🙂
Buna seara !
Am citit primul articol despre mancare , cand eram la serviciu . L-am inchis , pt ca pur si simplu aveam o cascada in gura ….:))
Hai sa mai citesc ceva pe blog in seara asta si mi-am adus aminte :))
Mi-am facut un lapte cald cu mamaliga si sare , pt mine asta era placerea suprema 🙂
Sunt si eu sarac , dar cu pofte din copilarie .
Bun articol despre mancare ! Felicitari !
Mulțumesc ❤️
Vrei parizer, ca pe vremuri? Trimite un mesaj cu adresa și când primești pachet de la mine, poți scrie multe articole. 🤣🤣🤣
Mai bine spuneai unde mai există roșii cu gust de roșii. La piață sunt doar clone, idem oșane, carfure, cauflande etc.
Păi n-am scris în articol de unde erau roșiile?