LATER EDIT

Gata, am tras la sorți. Invitațiile se acordă exact în ordinea în care au ieșit din urnă câștigătorii. Prin urmare, avem așa:

➡️ Andra N – câștigător experiență full.

➡️ Bogdan 1 – câștigător invitație acces festival

➡️ Claudia Nisipeanu – câștigător invitație acces festival

Felicitări celor trei. Sper să vă fi înscris pentru tragere cu adrese de email valide ca să vă pot anunța c-ați câștigat. Andra, sper să ții cont de rugămintea mea și să ne povestești cum a fost la Dichis’n’Blues. 

Vă mulțumesc tuturor pentru participare, să știți că mi-ați dat o idee de articol cu ce-ați reușit să faceți în comentariile de la ăsta. 

Dacă mâine dimineață, în timp ce mergi liniștit pe stradă, te-ai trezi că se oprește un necunoscut în fața ta și-ți spune scurt:

– Ai grijă să nu-ți faci program la începutul lui septembrie.

După care, până să apuci să gândești „cine e ăsta și ce vrea de la mine?”, ar veni imediat și cu continuarea:

– O să te plimbi cu un vapor plin de muzicieni care or să cânte blues special pentru tine.

Este că te-ai uita ca la nebuni și n-ai ști cum sa scapi mai repede de vorbitorul în dodii?

Ei bine, cu toate astea, lucrurile stau exact așa: la începutul lui septembrie, unul dintre voi se va plimba cu un vapor plin de cântăreți de blues care vor cânta special pentru oamenii de pe acel vapor. Și nu numai că se va plimba, dar poate să-și ia cu el și iubita. Dacă-l lasă soția, desigur. 😀

Ce? Nu mă credeți? Ia citiți voi mai jos și-o să mă credeți mintenaș.

Poate știați, poate nu, dar în Tulcea există un festival de muzică blues încă din 2015, Dichis’n’Blues pe numele lui. Ei bine, oamenii ăștia de la Dichis’n’Blues s-au gândit c-ar fi foarte mișto să-mi trimită o invitație de două persoane pentru ediția de anul ăsta, lucru pentru care le foarte mulțumesc. Anul ăsta, în 2022, festivalul are loc între 1 și 3 septembrie.

Partea cea mai mișto este că invitația este pentru o experiență completă. Ce înseamnă asta? Cazare și acces la toate cele trei seri de festival, plus două locuri la Blues Cruise. Care Blues Cruise înseamnă exact ce vă spunea necunoscutul de pe stradă: jam session pe un vapor care se plimbă prin Deltă.

Nu știu cum vă sună vouă asta, dar eu aș fi în stare să mă duc la Dichis’n’Blues DOAR pentru acest Bules Cruise. Nu cred că poate exista senzație mai mișto decât aia să stai lângă oamenii ăia care cântă parcă special pentru tine. Iar când asta se mai întâmplă și pe apă…

Se pare că nu sunt singurul care gândește așa. Anul ăsta, în 2022, pentru prima oară de când există festivalul, după ce-au văzut numărul imens de cereri pentru Blues Cruise, organizatorii au ajuns la concluzia că trebuie să mai închirieze încă un vapor. Doar că, ce sa vezi, s-au dat imediat și locurile de pe al doilea.

Prin urmare, acum când citiți asta, Blues Cruise este sold-out, nici cu intervenții de la Papa Pius nu poți ajunge pe puntea vreunuia dintre ele. Uite, aruncați un ochi aici, ca să vedeți că nu mint. Acum înțelegeți la justa valoare cât de tare este invitația mea full-experience pentru două persoane?

Iar acum trecem la partea mai puțin plăcută pentru mine. Unde „mai puțin plăcută” este un dulce eufemism, pentru că de fapt trecem la partea cu adevărat nasoală: am luna septembrie ocupată toată, îmi este absolut imposibil să ajung la Tulcea între 1 și 4 septembrie. Oricât am stat, am socotit, am făcut permutări, mi-am dat seama că efectiv nu am cum să ajung la Dichis’n’Blues. Cu o ultimă speranță în suflet, m-am gândit că m-aș putea duce măcar în ziua cu Blues Cruise, dar nu, nici asta nu se poate.

Prin urmare, am luat singura hotărâre logică și posibilă: dacă eu nu mă pot bucura de ceva atât de mișto, hai să ajut pe altcineva să se bucure. Pentru că ar fi păcat, mare păcat, să se piardă invitația mea, când sigur-sigur există cineva care s-ar putea bucura măcar la fel de mult cum aș face-o eu. Iar „cineva” ăla este unul dintre voi. Ei, acum vedeți câtă dreptate avea necunoscutul de pe stradă?

Evident, am făcut asta cu acordul organizatorilor, că nu mi se părea ok sa se trezească la festival cu altcineva în locul meu, fără măcar să fie în temă. S-au întristat că nu pot să merg, dar s-au bucurat cât se poate de sincer de ideea cu invitația care va ajunge la unul dintre voi.

Mai mult de atât, nici nu le-am zis bine despre ce e vorba, c-au mai venit cu o completare: au mai pus la bătaie încă două invitații pentru voi. Dar astea două nu sunt full-experience, sunt doar cu acces la cele trei zile de festival.

Ca să rezumăm și să fie foarte clar, pentru cei care vor o experiență cu muzică blues în plină Deltă, pun la bătaie trei invitații duble la Dichis’n’Blues:

👉 Prima invitație. Full-experience, pentru două persoane: cazare + acces la festival + două locuri la Blues Cruise.

👉 A doua invitație. Tot pentru două persoane: acces la festival.

👉 A treia invitație. Tot pentru două persoane: acces la festival.

Ce trebuie să faceți ca să puneți mâna pe ele? Pentru a două și a treia invitație e foarte simplu, îmi lăsați un comentariu în care-mi spuneți că le vreți. Marți, pe 2 august fac tragere la sorți și-i aflăm pe cei doi norocoși.

Dar pentru prima invitație, pentru cea care te trimite și pe vaporul cu blues, va trebui să-mi spui care este piesa ta blues preferată. Nu mă interesează cine o cântă, mă interesează doar să fie piesa AIA pe care poți s-o asculți de mii de ori fără să te plictisești de ea, piesa AIA pe care ai ascultat-o și când erai trist, și când erai vesel, și când ai plâns, și când ai râs. Mi-o lași și intri în tragerea la sorți pentru prima invitație. Care va fi tot marți, 2 august.

Hai că sună bine, sună a unul dintre cele mai mișto premii pe care le-am dat vreodată pe acest blog.

O singură rugăminte am pentru cel care va câștiga experiența completă. La final, după ce se termină tot, când ajunge la el acasă, să-mi trimită și mie un e-mail în care să-mi spună cum a fost (adresa e aici). Dacă face și poze, să-mi trimită și poze. Dacă se leagă cuvintele frumos, promit să fac articol din experiența lui.

Atenție! Nu vreau să-mi scrie doar despre părțile bune și mișto, mă interesează și cele mai puțin plăcute, dacă a avut parte de așa ceva. Mă interesează chiar foarte tare, pentru că vreau să știu ce-am pierdut.

În plus, orice parte neplăcută, orice inadvertență, orice fractură logistică îi va ajuta foarte mult pe organizatori pentru edițiile viitoare. Cam astea sunt motivele pentru care îl rog pe marele câștigător să-mi scrie despre experiență.

Să nu uit, aici găsiți cine va cânta în cele trei seri de festival. Iar pentru orice ce mai vreți să știți, aveți site-ul la îndemână sau, dacă vă e mai ușor, puteți întreba aici, pe blog. Cu siguranță vor citi cei de la Dichis’n’Blues și vor răspunde.

P.S. Nu prea vă rog eu asta, dar chiar dacă nu vă interesează bluesul, Delta sau vapoarele cu muzică, pe scurt, chiar dacă vă lasă reci ca o inimă de soacră tot ce-am povestit azi, e imposibil să nu aveți prieteni care s-ar bucura de o experiență unică în viață la un festival de blues & jazz. Lor vă rog să le dați articolul ăsta. Ar fi păcat, tare păcat, să nu trimit acolo niște oameni care își doresc asta din tot sufletul.

sursa foto: freepik.com