Salutare tuturor! Încă suntem aici, duminică după duminică! Astăzi nu este nici o poveste pentru că nu am mai primit nimic de la voi. Am primit în schimb niște recomandări de albume prin care nu am avut timp să trec în totalitate. Recunosc că, din ce am ascultat, sunt câteva al naibii de interesante.

Ar trebui să mai bat câmpii cu deosebită grație, însă am la fel de multe idei ca Loredana rușine. Și în plus sau în minus, mă bate o oboseală ceva de speriat. Săptămâna asta am muncit, am ascultat muzică, atât cât am putut și am scris despre asta vineri, ziua când trebuia să îi trimit balaurului oltean, textul, așa că sunt mai subțire la baterii. Promit că data viitoare găsesc eu de cine să mă iau ca să ne râdem malefic.

NEWS

🔵 Floor, valkyria cu voce de înger, încântă iarăși suflete și ochii cu videoul la Storm. Eu sunt sincer fanul ei, femeia asta îmi atinge sufletul exact cum trebuie.

🔵 Nemții de la Crematory, cu toată inconstanța lor de pe ultimele lor albume, scot o nouă piesă foarte melodică, în teutonă, chestie care mă bucură mult. Crematory sunt parte a istoriei rock-ului.

🔵 Xandria, veteranii de simfonic metal din Germania, se reîntorc cu o nouă solistă. Au schimbat și ăștia soliste ca Tăriceanu neveste.

🔵 Trollfest dau pe gât bere după bere împreună cu Jonne de la Korpiklaani, un cântec de bețivăneală tipic. Merge garantat și la noi.

🔵 Tractoare și blonde cu țâțe mari. Vai, Edel, porcule. Păi ce să fac dacă asta este prin clip? Nu știu de glezne, că băieții de la Rammstein nu știu dacă fetișuri, ca oltenii, cu glezne de căprioare.

🔵 Bleeding Through revin după peste patru ani de inactivitate cu un single nou-nouț și al naibii de bine facut.

🔵 Am trait să o văd și pe asta. Umbilicus, un super proiect pus la cale de niște neni care bagă muzică prin Cannibal Corpse, Deicide, Inhuman, au scos un teaser la viitorul lor single care deschide viitorul lor nou album.

Acum trecem rapid la albumul cu steluțe, pardon, anduțe.

🔴 SIG:AR:TYR (Canada) – Northen, 20164,5 din 5 anduțe

Și punem piciorul în London, dar nu în satul de pe Tamisa, ci în județul Ontario. Și acolo îi întâlnim pe cei de la SIG:AR:TYR, un band Canadian care performează un folk/black/Viking metal, unul extrem de plăcut.

Ce o să ascultați de la ei este albumul din 2016, cel mai bun al lor, după umila mea părere. Nu este folk/black metalul ăla plicticos de foarte multe ori, că puțini sunt cei care reușesc să iasă din lălăiala aia sinistră în care se afundă de multe ori genul.

Este altceva, are energie, curge frumos, vocea este abordabilă chiar și pentru cei care mai fac câte o cruce atunci când trec pe lângă lăcașurile păstorite de Dani Piosul. Solourile sunt absolut criminale, chestie absolut neașteptată pentru stil.

Așa că play pe albumul canadienilor și pregătiți-vă să zâmbiți satisfăcuți pentru că este bine.

Iar acum trecem la șlagărele noastre.

➡️ Cave in (SUA) – Heavy Pendulum, 20224 din 5

Post-hardcore , metalcore, alternative, ceva progresiv ar croșeta băieții pe albumul ăsta. Nu am nimic împotrivă atunci când iese bine și  americanilor chiar le iese.

Nu știu dacă doar mie mi s-a părut, dar nu am putut scăpa de vibeul ăla de Soundgarden, chestie care nu este absolut deloc rea. M-a prins bine de tot albumul ăsta, iar pentru un consumator de metal extrem ca mine care are o doză de reticență în ce privește altfel de rock-uri, asta înseamnă că este multă muzică acolo.

Dă-i play AICI

➡️ Mournful Congregation (Australia) – The Exuviae of Gods – Part I, 20223,5 din 5

Dacă aveți motive de reverie din aia gri spre negru, ei bine, australienii vă oferă muzica pentru așa ceva. Un funeral extrem de dark, ceva compus înainte să fii aruncat la rechini sau după, tu fiind singurul supraviețuitor. Greu album, extrem de bine structurat, însă greu.

Dă-i play AICI

➡️ Parasite Inc (Germania) – Dead and alive, 20184 din 5

Pe băieții ăștia trebuie să îi pun. Dacă aveți nevoie de doză de energie, aici este ce trebuie. Specialiștii i-au pus pe raftul cu melodic deathcore, etichetă cu care eu nu sunt de accord. Da, poate au momente de breakdownul pe care deathcore l-a înfiat din metalcore dar eu susțin că aici vorbim de melodic death metal toată ziua.

V-am spus că au scos un nou single, ceva care mi-a trezit amintiri și gust de zile bune. Așa că am facut un maraton cu albumele. Au un vibe de Kreator, chestie care mă apropie și mai mult de soundul lor. Sunt în heavy rotation pe playlistul meu.

Dă-i play AICI

➡️ Pure Reason Revolution (UK) – Above Cirrus, 20224 din 5

Relația mea cu progul este una de hate/hate, în general. Îmi trebuie starea aia, ca și la funeral, nu pot asculta oricând și oricum. Britanicii știu bine meserie, nu mă prea pricep la stil, a curs destul de uns.

Dă-i play AICI

➡️ The Hellacopters (Suedia) – Eyes Of Oblivion, 20223 din 5

Veteranii garage rock după  reunirea din 2016 au facut ce au știut mai bine, adică muzică de suflet. Frumos album, frumos vibe, frumoase nostalgii. Un album bun pentru aduceri aminte sau lovit bile într-un bar promiscuu.

Dă-i play AICI

➡️ Devil Master (SUA) – Ecstasies Of Never Ending Night, 20223,8 din 5

Asta iese când punkul se întâlnește cu black metalul și nu numai. Oamenilor nu le este frică să abordeze tot felul de genuri, mai apare un pasaj psihedelic, ba unul de rock din anii 70, apoi iar un black. Excelent ce se întâmplă.

Dă-i play AICI

➡️ Mors Principium Est (Finlanda) – Liberate The Unborn Humanity, 20223,9 din 5

Melodic death-metal, yeah baby, one more time. Finlandezii rup norma cu solouri demente, cu melodicitate pentru tot săteanul. Este catchy, ușor de ascultat, nu este vreun reper al genului și nici nu se vrea. Este un album deosebit de cinstit.

Dă-i play AICI

➡️ Crashdiet (Suedia) – Automaton, 20223,5 din 5

Aș minți ca un porc mistreț dacă aș susține că nu m-a prins albumul. Băi, m-a prins bine de tot. Glam metal, muzică de dezbrăcat gagici, de strâns iubite în brațe, de facut squats cu bara, de fredonat oriunde.

Dă-i play AICI

Ok, după cum ați putut observa, nu am fost deloc în formă. Nu că aș fi eu vreun pui de scriitor, dar orișicât. Mă oftic, că voi meritați mult mai mult, însă atât am putut acum.

Mă înclin, vă salut, aveți grijă de voi și ai voștri, iubiți-vă în pace!