Azi-noapte, în pauza meciului, am rămas să mă uit pe digi 4k. Nu de alta, dar n-aveam niciun chef de comentariile specialiștilor din studio, iar pe digi 4k erau în reluare cele mai importante faze din prima repriză, plus niște secvențe care nu fuseseră pe transmisia în direct. Toate fazele astea, fără niciun fel de comentariu, însoțite doar de zgomotul de fond al stadionului.

Și-atunci am avut revelația. Când mă uitam la ocaziile celor două echipe, ocazii însoțite de uralele sau de oftaturile tribunei, mi-am dat seama că eu așa aș vrea să văd toate meciurile. Gen, fără vocile celor doi comentatori, fără considerațiile lor pertinente de genul: „în finala de acum patru ani, tot Real Madrid a fost cea care a deschis prima scorul”. Iar ăsta e doar un exemplu pentru grammar nazi ca mine, dar, în general, comentariile meciurilor sunt pline de „perle”, una mai strălucitoare ca alta, indiferent cine le transmite.

Nu mai vreau „luptele grele de la mijlocul terenului”, nu mai vreau stereotipurile verbale și nici considerațiile tehnico-tactice, nu mai vreau nimic în afară de uralele tribunei. Nu, să nu mă luați cu „dar poți să dai pe mute”, că nu e același lucru. N-are niciun farmec să te uiți la meciuri fără zgomotul tribunei. Iar pauza de azi-noapte mi-a dovedit că tehnologia există, că se pot transmite meciurile și fără să fii nevoit să-i asculți pe cei care le comentează.

Mă credeți sau nu, dar eu aș fi dispus să plătesc taxă separată pentru asta. Televiziunea care transmite meciul să înființeze un canal pe care să-l poți vedea fără comentatori, iar eu aș da bani să-l am în grilă. Și sunt absolut convins că nu sunt singurul, că la o adică am fi foarte mulți cei dispuși să plătim pentru asta. În cazul celor de la Digi, canalul deja există, digi 4k, mai trebuie doar să le taie sunetul comentatorilor și aia a fost, oricum e plătit separat. Sau, dacă nu vor să-i piardă pe cei care-și doresc comentatori, să mai facă un Digi 4k+, special pentru cei ca mine, voi fi primul care mi-l voi băga în grilă.

Ce poate fi mai profitabil de atât? Costuri minime, profituri maxime. Repet, tehnologia există, meciurile oricum sunt transmise, doar că pe canalul ăsta nou înființat trebuie taie căile de sunet ale celor care comentează și lăsat să intre în emisie doar sunetul de fond al arenei. Dacă se mai găsesc câteva zeci de mii de din ăștia ca mine, iată niște easy money pe care trebuie doar să te apleci să-i culegi.

Deci? Sunt eu nebun sau sună bine ideea?

sursa foto: freepik.com