Băi, am o problemă pe care doar voi mă puteți ajuta s-o rezolv.

Am văzut acum ceva vreme un film spaniol (asta știu sigur, că era spaniol și că nu era serial), dar nu mai țin minte dacă era lung metraj sau scurt metraj. Chestia e că nu-mi mai aduc aminte absolut nimic din el, în afară de o singură scenă. Scenă pe care v-o povestesc mintenaș.

Unul cu un Audi (parcă, nu bag mâna in foc pentru marcă) se înjură în trafic (nu în oraș, undeva pe o șosea in the middle of nowhere) cu un alt cetățean care conducea ceva mașină veche și destul de rablagită. După ce-și urează voios de morți niște minute bune (prin semne desigur), ăsta cu Audi dă pedală și-și vede de drum, se pierde în față. Ai fi zis că asta a fost tot, doar că ce rost mai avea să facă filmul dacă era așa?

Câțiva kilometri mai încolo, ăsta cu Audi-ul (repet, nu sunt convins) face pană. Așa că se apucă de treabă, suflecă mânecile și dă roata jos. Dar ori că nu avea rezervă, ori că nu s-a priceput s-o pună, cert e că sună la depanări, să vină ăia să-i facă pana.

Și cum stătea el așa așteptând, cine credeți că apare? Exact. Hombre ăla cu care se muise pe drum.

De-aici încolo începe haosul, dar haos în adevăratul sens al cuvântului. Evident, ăla cu rabla oprește ca să facă ceva schimb de idei, să se lupte în alegații și principii filozofice cu ăstălalt care se încuiase în mașină, de frică.

Și uite așa, din alegație în alegație, se ajunge inclusiv la căcat pe parbriz. Mă scuzați de vorbă proastă, dar exact asta se întâmplă la propriu, nu la figurat. Cetățeanul hombre cu rablă găsește de cuviință să se urce pe botul mașinii ăluia și să i se cace pe parbriz. Nfine, finețuri din astea d-alea filozofilor. Cert e că se iau la omor, se bat pe viață și pe moarte (la propriu), se ajunge inclusiv la împins Audi-ul ăla de pe un pod aflat imediat lângă.

Din păcate, asta este tot ce mai țin minte, de la acest moment al acțiunii în mintea mea e ceață. Știu doar că la un moment dat apar și ăia de la depanări în peisaj. Știu și că măcar unul dintre împricinați moare, dacă nu amândoi. Dar cam la atât se reduce ce-mi mai aduc io aminte din filmul ăsta. Deși l-am văzut relativ recent, acum în pandemie.

Ei, întrebarea mea la voi este dacă vă sună cunoscut? L-a văzut cineva? Știți despre ce vorbesc?

Iar dacă răspunsul la oricare dintre astea este „da”, vă roagă fratele vostru să-i lăsați aici titlul, că o iau razna cu căpuțu’ dacă nu aflu despre ce film e vorba și, mai ales, dacă nu-l văd din nou cât se poate de repede.

Hai, vă rog, ziceți-mi că știți.

P.S. Ca să vedeți în ce hal sunt cu capul, acum, dupa ce-am scris toată descrierea asta de mai sus, dintr-o dată mă trezesc gândind: „auzi, dar de unde știi că era spaniol filmul?”.  Iar acum am dubii inclusiv asupra acestui aspect. Hmmm.