Sunt foarte curios de o chestie: există printre voi oameni care și-au schimbat complet orientarea vizavi de vaccinul împotriva covid în această perioadă?

În sensul că erau complet împotrivă, după care, din varii motive, s-au schimbat la 180 de grade. Indiferent care sunt motivele alea. Că s-au mai informat, că au făcut o formă nasoală de covid și-au scăpat cu viață, sau că pur și simplu într-o bună dimineață s-au trezit și nu mai simțeau în corp niciun fel de fior antivaccinist.

Sau, dacă nu vi s-a întâmplat vouă, aveți pe cineva apropiat care a trecut cu arme și bagaje în tabăra celor care s-au vaccinat, deși inițial era complet împotrivă?

Întreb pentru că eu, personal, nu cunosc niciun caz de genul. Desigur, am mai văzut la tv sau pe net oameni care abia puteau să mai respire, erau internați prin diverse secții ale spitalelor covid, și spuneau că le pare rău că nu s-au vaccinat. Dar ăștia nu se pun. O dată pentru că nu-i cunosc personal și a doua oară pentru că majoritatea lor s-au mutat la garsonieră cu ușă în tavan, deci nu putem să știm exact ce-ar fi făcut dacă scăpau.

A, bine, și-ar mai fi și mama prietenului meu, dar am serioase îndoieli că femeia s-a vaccinat din convingere.

Desigur, curiozitatea mea merge și în sens invers. Adică vreau să aflu dacă există adepți ai vaccinării care au trecut de partea cealaltă a baricadei. La fel, din varii motive, indiferent care ar fi ele. Doar c-aș vrea să le aflu. Mă rog, dacă crezi în știință și medicină, există șanse infime să nu te fi vaccinat până acum, dar există. Știu eu oameni care, cel puțin la nivel teoretic, nu sunt împotriva vaccinării, dar încă mai așteaptă să vadă ce se întâmplă cu cei care deja s-au vaccinat. Dacă le ies coarne, solzi, antene, sau încep într-o zi să moară pe capete. Serios, chiar știu oameni care încă mai așteaptă. Pe unul îl știți și voi, dar n-o să-i las numele aici.

Încă ceva, dacă tot facem azi asta, o să mai pun o întrebare. Aici, pe blog, au existat antivaxxeri, doar că ușor-ușor i-am exmatriculat unul câte unul, pe ei voiam să-i întreb: voi sunteți bine? Mai trăiți, mai mișcați, ați reușit să treceți peste perioada asta?

Bine, știu c-ar fi un miracol să răspundă cei care nu se mai află printre noi, întrebarea era pentru ăia care au scăpat cu viață. Și nu e la mișto, chiar sunt curios dacă vor răspunde. Măcar vreo cinci știu eu sigur că mai citeau pe-aici, dacă nu răspund, în capul meu e că s-au cam dus spre veșnicele plaiuri ale vânătorii.

Mno, cam atât, promit că voi lăsa toate comentariile, cu excepția celor care conțin jigniri.