Unele dintre cele mai „amuzante” viețuitoare bipede ale planetei Pământ sunt pietonii care se opresc pe trecerea de pietoni și-ți fac semn să treci tu primul. Tu, fiind cu mașina.

Știți cum zic, da? Ești oprit la trecere, apare un cetățean care traversează și deodată îl vezi cum se oprește și începe să-ți facă semne largi să treci. Repet, ești deja oprit, nu e că veneai cu viteză și-ai pus frână brusc de s-a speriat omul.

Nici pomeneală, veneai agale, l-ai văzut că vrea să treacă, ai oprit cum scrie la litera legii și aștepți. Doar că aștepți degeaba, că pe om îl apucă subit politețea în mijlocul drumului, pe trecerea de pietoni. Să vă mai spun că trecerea era semaforizată și că era verde pentru pietoni? Bine, nu vă mai spun.

Iar de aici, începe un întreg dialog al surzilor. Ăla îți face semn să treci, tu-i faci semne că nu treci, el insistă, tu insiști și mai tare, din spate începe sa se audă câte un claxon răzleț, iar îți face semn, iar dai din cap că nu, și tot așa.

Până când, cel mai inteligent dintre voi doi cedează și deschide geamul:

– Da’ treci o dată în mm, că nu-mi dai tu permisul înapoi dacă e poliție în față.

Stupoare. Și nervi. Și o intersecție care dintr-o dată s-a umplut brusc, doar pentru că pe lumea asta există cetățeni care ar avea nevoie de test de IQ ca să aibă voie să iasă din casă. Serios.

P.S. Pentru aceia dintre dumneavoastră care nu cunoașteți codul rutier, neacordarea de prioritate pietonilor angajați în traversarea carosabilului, pe trecerea de pietoni, se soldează cu ridicarea permisului de conducere de către organele competente, dacă ai norocul ca organele să se afle la locul potrivit, în momentul nepotrivit. Iar eu nu prea vreau să aflu dacă sunt norocos sau nu.