De multă vreme voiam să vă întreb asta. Și când zic „televizor”, mă refer la diversele posturi de televiziune românești, nu la faptul că folosiți tv-ul pentru Netflix sau YouTube.

E clar că ascensiunea internetului a schimbat mult dintre obiceiurile de consum, în materie de divertisment, ale românilor și nu numai. În ultimii ani a ajuns sa se vorbească despre dispariția televiziunilor, așa cum le știm noi azi. Dar, ce să vezi, nu numai că n-au dispărut, unele dintre ele au niște rating-uri uriașe. Iar asta înseamnă că cineva tot se mai uită la programele lor.

Înainte să vă întreb dacă vă uitați și la ce, o să vă las aici care sunt televiziunile la care mă uit eu si la ce emisiuni.

Protv

👉 Pentru știri. Dar rulează ca second screen. În sensul în care, televizorul merge, știrile rulează, dar eu îmi văd de treabă pe laptop sau pe telefon.

👉 Las Fierbinți. Știu, știu, mvai, dar noi credeam că ești un intelectual rasat care nu se poate uita la ceva așa degradant. Ei, uite că nici intelectual rasat nu sunt, iar de uitat la Fierbinți mă uit, pentru că aia de acolo e România reală, boșilor, oricât ne-ar plăcea nouă să nu fie.

👉 MasterChef. Am hotărât să-i mai dau o șansă show-ului ăstuia, odată cu noul sezon. Până acum sunt la fifty-fifty, în sensul că sunt la un pas să renunț. O să mă mai uit și săptămâna viitoare, dar dacă nu se întâmplă ceva spectaculos care să-mi schimbe percepția, o să-mi găsesc altceva de făcut în serile de miercuri și joi.

👉 Vocea României. Mă voi uita de fiecare dată când va rula. Este unul dintre show-urile mele preferate, nu mă interesează ce zice lumea despre. Mie îmi place, sunt fascinat de oamenii care au voce și ureche muzicală, pentru că io n-am. Gen, deloc. În plus, spre deosebire de Românii au Talent, procentul de cazuri sociale este mult mai mic.

👉 Pentru meciurile echipei Naționale.

Digisport

👉 Pentru anumite meciuri de fotbal care mă interesează și emisiunile de analiză de după.

👉 Pentru meciurile de handbal feminin.

Cam asta e tot în ceea ce mă privește, în materie de televiziune. Desigur, mă mai pot uita punctual și pe alte posturi, dar ce-am scris mai sus sunt obiceiurile mele de consum regulat. În rest, toată distracția mea e pe internet, indiferent că vorbim despre canale de streaming sau de youtube.

Ah, încă ceva, obișnuiam să mă mai uit pe tvr 2 și tv5 monde (da, sunt genul ăla de psihopat). Dar, pentru că nu au programele în format HD, am renunțat. Efectiv nu mă mai pot uita la nimic din ce nu e HD, fără ca asta să fie o fiță. Suntem, totuși, în 2022, ești un post tv care vrea să atragă niște telespectatori, și tu vii cu programe care vizual sunt la nivel tehnic de Sclava Isaura, Mala Mujer și Marimar? Disculpe, señoras y señores, pero no es posible.

Acum să vă aud pe voi. La ce emisiuni vă uitați și de ce? Dacă nu, la ce vă uitați, totuși?

sursa foto