Noua găselniță a antivaxxerilor este să spună că e gata, pandemia s-a terminat. Nu c-ar fi existat vreo pandemie, vorbim despre marea conspirație a Ocultei Mondiale, ca să fie articolul ăsta și pe înțelesul lor. E gata conspirația, s-a terminat. Bill Gates își plânge în pumni, doar guvernele statelor lumii mai încearcă să tragă de ea cât mai pot.

Pe ce se bazează? Păi pe faptul că, în ciuda numărului imens de infectări cu tulpina Omicron, din UE, procentul celor care ajung la ATI și al deceselor este mic. Ceea ce este perfect adevărat, doar că este valabil doar pentru țările cu apă caldă, acolo unde populația este majoritar vaccinată.

Să te bazezi pe statisticile de acolo, pentru ținutul dacilor liberi, este exact ca și cum ai crede că s-a rezolvat problema autostrăzilor în România, doar pentru c-ai aflat că Austria a anunțat că renunță să mai construiască autostrăzi. Și asta este perfect adevărat, Austria chiar a anunțat că renunță să mai construiască autostrăzi, iar Olanda deja face asta de ceva vreme.

Doar că, vedeți voi, boșilor, e ușor să renunți să mai construiești autostrăzi atunci când le ai deja. Ei, exact la fel de ușor e să nu ți se umple spitalele de bolnavi de covid, când ai 90% din populație vaccinată. Ceea ce nu e cazul la noi. Lucru pe care, din păcate, îl vom afla din plin în următoarele săptămâni.

Dăcât oile înțepate crede minciunile astea. Franța, Spania, Germania are sute dă mii dă cazuri noi pe zi și nu mai se moare. 

Așa este, dacule liber, au sute de mii de infectări noi pe zi, dar în spitale n-au ajuns mai mult de 3-4000 de bolnavi, majoritatea lor covârșitoare fiind nevaccinați. Mai precis, 90% este procentul de nevaccinați care ajung în spital.

Între timp și România a ajuns la aproape 10.000 de cazuri noi pe zi. Cazuri dintre care ăia vaccinații simt Omicronul ca pe o răceală, iar nevaccinații încep să umple iar ATI-urile. Doar că la noi, ce să vezi, ăștia din urmă sunt peste 50% din populația țării. Aia e, pățăști.

Da’ dă ce mai să face covid dacă s-au vaxinat?, or să întrebe dacii liberi în timp ce o dâră de scuipat li se prelinge ușor pe bărbie.

O să repet pentru a mia oară: tocmai ca să te miri tu acum că ăia au sute de mii de infectări noi pe zi, dar prin secțiile ATI bate vântul. D-aia s-au vaxinat: ca să nu moară!

Urmează, desigur, concluzia. Rostită întotdeauna pe un ton superior și batjocoritor:

Ce vaxin e ăla care nu asigură imunitate pă toată viața? Dăcât la poliomielită sau la rujeolă s-a putut? O să vă înțepați cu doza 4, doza 5, doza 10. Nu vedeți bă că își bate ăștia joc de voi. O să vă vaxinați toată viața?

Da, coaie, exact ca la gripă. Ce, gripă faci o singură dată în viață? Spre deosebire de polio și rujeolă, gripa e sezonieră, deci faci vaccin antigripal în fiecare an. Dacă vrei, desigur, că nici ăla nu e obligatoriu, exact cum nu e nici ăsta anti-covid. Singura deosebire e că gripa obișnuită n-a trimis în mormânt aproape 6 milioane de oameni în nici doi ani.

În rest, au dreptate, pandemia e gata, conspirația s-a terminat.

P.S. Între timp, știri de genul ăsta sau ăsta numai că nu-mi stârnesc niciun fel de regret, dimpotrivă, parcă simt cum mi se mai încălzește oleacă sufletul meu mic și negru de cetățean care nu și-a băgat pula în cei din jurul lui, în plină pandemie.