O să vă las azi aici cele două chestii șmechere pe care le-am descoperit în ultimele luni, ambele menite să vă ușureze viața. Ba chiar să v-o facă mai frumoasă.

Prima

Nu sunt vreun mare fan pizza congelată, doar că, vedeți voi, uneori șmecheria asta te poate scoate din rahat pe loc, ceea ce, credeți-mă, nu e deloc puțin lucru.

Dacă nu știți despre ce vorbesc, înseamnă că la voi în casă nu există vreun copil care să declare hotărât „mi-e foame” exact în momentele în care ai ceva extrem de important de făcut, cum ar fi un proiect care trebuia livrat ieri. Ei, pentru momentele astea există pizza congelată pe care o arunci în cuptor și-o scoți făcută cinșpe minute mai târziu. Da, știu, sunt un neanderthalian care nu-și hrănește copiii doar cu mâncare bio. Nasol, va trebui să vă obișnuiți cu asta.

Sau există posibilitatea să nu aveți copii cărora să le se facă foame în cele mai nepotrivite momente, în schimb să fiți dintre fericiții ăia care nu-și spun niciodată „mi-e foame, dar mi-e lene să-mi fac ceva de mâncare”. Pe scurt, să fiți genul ăla de psihopați cărora nu le e niciodată lene, genul care, atunci când le e foame sau poftă de o pizza, se ridică de pe canapea și pun mâna să și-o facă. Felicitări! Voi trebuie să vă opriți aici din citit, pentru că tot ce urmează este pentru noi ceilalți, ăștia pentru care „mie foame și-aș mânca o pizza” înseamnă că ar vrea ca asta să se întâmple atunci, pe loc, nu în următoarele 2-5 ore.

Așadar, dacă aveți idee despre avantajele pe care le prezintă o pizza congelată, vă spune fratele vostru că, după ani întregi de research în domeniu, am descoperit regina pizzelor congelate, am dat peste piatra filozofală a pizzelor congelate. Ea poartă prozaicul nume de Pizza Hot Dog, de la Edenia.

Credeți-mă, am verificat personal calitatea, pentru că nu mă puteam baza doar pe feedback-ul copiilor care erau în delir de câte ori se mai întâmpla să le bag câte o din asta la cuptor. A trebuit să mă sacrific și să verific personal, de vreo cinșpe-douăzeci de ori, calitatea produsului. Știți, se mai întâmplă să difere calitatea, de la lot la lot, și-am vrut să fiu sigur că nu e cazul. Și nu e. 😛

Ar trebui să apreciați la justa valoare această informație pe care m-am gândit îndelung dacă s-o las aici sau nu. Pentru că, după cum puteți citi cu ochii voștri pe ambalaj (aveți poză mai jos) Pizza Hot Dog este o ediție limitată și mi-e tare teamă că de la un moment dat încolo n-o s-o mai găsesc. Iar ce-am făcut eu acum se cheamă că am adus mai aproape „moment dat-ul” ăla. Cu plăcere.

A doua

Imediat după lansare, am încercat într-o doară serviciul de livrare Freshful și, chiar după prima utilizare, s-a dovedit că trebuie să renunțăm la Bringo. Practic, nu există comparație între cele două servicii. Și spun asta după peste 0 sută de comenzi la Bringo și măcar douăzeci de livrări cu Freshful, că nu mă apucam să scriu aici doar după una sau două.

Ca să fie și mai limpede de ce am ajuns la concluzia asta, vă las mai jos diferențiatorii care ne-au făcut să ne luăm adio de la Bringo.

👉 Nu mai există livrarea cu mașini personale, nu mai apare la poartă un cetățean care are pungile tale vraiște prin toată mașina. Freshful livrează cu dubele lor și șoferi angajați, iar dacă ai produse congelate sau care trebuie să stea la rece, e mișto să constați că toate dubele sunt prevăzute cu compartimente frigorifice.

Altfel spus, am văzut și eu cum e să-ți ajungă acasă Nirvana înghețată bocnă, nu topită de poți s-o bei. Puteți extrapola Nirvana pentru orice produs congelat sau proaspăt care ar trebui să stea la rece după ce-a fost luat de pe raft, nu într-un portbagaj de opel astra.

👉 Aplicația din care dai comanda. Dacă ai făcut măcar o comandă la Bringo, știi exact despre ce vorbesc: îmbătrânești până finalizezi o comandă. Adaugi un produs și se gândește aplicația aia secunde bune până ți-l adaugă. Mori încet, simți cum ți se scurge viața din corp. Well, la Freshful nu mai există așa ceva, aplicația se mișcă elegant.

👉 M-a spart treaba cu intervalele orare. Când dai comanda, îți alegi intervalele orare între care să-ți fie livrată și, ce să vezi, exact în intervalul respectiv o vei avea. Interval care are două ore, nu cinci, că așa era ușor.

Unde mai pui că fiind un serviciu eMAG, uneori ai promoții Genius (dacă ești abonat Genius, desigur), adică îți poți alege un interval de livrare pentru care nu plătești transportul. Nu c-ar fi vreun capăt de țară ăia 9,99 sau 14.99 lei (că astea sunt cele două prețuri pentru livrare), dar, pentru satisfacția clientului, e mișto să-i dai și opțiunea asta. Io am prins de vreo trei ori și interval d-ăsta Genius.

👉 La Bringo mă enerva extrem de tare când începeau să sune livratorii, de la raft, să spună că nu găsesc aia, nu găsesc ailaltă, și să propună variante de înlocuire. Da, ok, toată stima pentru ei că făceau asta, nu era vina lor că nu găseau, dar, boșilor, dacă eu am pus pe comandă ruladă de vițel de lapte, degeaba vii tu să-mi propui antricot de vită în loc. Că mie de nenorocita aia de ruladă mi-era poftă. Idem „n-am găsit Nirvana cu praline, au doar cu ciocolată”. Păi să ți-o bagi unde nu te vede soarele, prietene, că Nirvana cu ciocolată e pentru mers la spital la rude, după operație. Dar marea problema era că treaba asta cu sunatul de la raft se întâmpla la fiecare fucking comandă. Ceea ce ajunsese să fie ușor frustrant, în condițiile în care, după cum am zis mai sus, am făcut binișor peste suta de comenzi în ultimii trei ani.

Nfine, ce voiam să spun este că la Freshful mi s-a întâmplat doar de două ori să mă sune din call-center pentru vreun produs epuizat de pe stoc. Repet, asta în condițiile în care avem cel puțin 20 de comenzi făcute la ei, inclusiv una în ajunul Crăciunului și una pe 31 decembrie. Mno, cam asta e diferența când ai stocuri proprii.

👉 Aș mai fi vrut să spun și că am scăpat de pungile de plastic în care livra Bringo. Freshful livrează în pungi de hârtie reutilizabile. Gen, comanzi și pui pungile la păstrare, iar la următoarea comandă i le pui în brațe livratorului care le va refolosi fără probleme. Eu deocamdată n-am beneficiat de acest avantaj pentru că, dacă tot suntem în pandemie, am zis că nu se face să plimbi pungi din casă în casă. Avem timp să facem și asta după ce trece.

Cu speranța că v-am făcut viața mai ușoară, atât am avut pentru azi.