Am ieșit ieri pe balcon să fumez o țigară, am scrolat câteva secunde și mi-a apărut în feed această postare de mare angajament:

“Doamne ce imi place asta cu: „Intrarea libera in baza certificatului verde”. Acum la incidenta de 1 la mie avem nevoie de libertate conditionata, asta vara la incidenta mai mare erau festivaluri… Nu vede nimeni pacaleala, nu vede nimeni cum capcana se inchide incet si sigur? Nu vede nimeni cu suntem obisnuiti cu libertatea conditionata fortat? Mda sunt necajita ca masinatiile de hipnoza in masa functioneaza atat de bine… ca toate libertatile trambitate de structuri suprastatale si supranationale sunt luate si date discretionar, cum frica a devenit singura emotie pe care mai marii lumii vor sa o manifestam, sa o simtim, sa o lasam sa ne determine comportamentele. V-am spus mai demult ca FRICA VINDE… de fapt FRICA NE VINDE!”

Poate vă dați seama, poate nu, dar ăștia care scriu așa ceva sunt proștii din cauza cărora vom mai avea de tras multă vreme de aici înainte. Sunt proștii care întreabă senini „pentru ce sa mă mai vaccinez dacă pot transmite virusul și vaccinat?”. Sunt proștii care nu se vaccinează și din cauza cărora apar mutații ale virusului, mutații care la un moment dat vor face pipi pe vaccinurile existente, moment în care va trebui s-o luăm de la capăt cu tot.

Femeia asta (de fapt, „femeile astea”, cea cu postarea originală și plagiatoarea), spiritul ăsta liber, este incapabilă să-și dea seama de fractura logică pe care a eructat-o, este incapabilă să facă legătura între „astă vară erau festivaluri la liber” după care, în toamnă a urmat un val patru crunt.

Evident, nu este capabilă să facă legătura nici în sens invers: menținem restricțiile, chiar și la incidență sub 1 la mie, ca să nu mai ajungem exact în situația din toamnă (aia de după festivalurile la liber) de a avea zeci de mii infectări noi pe zi, sute de morți și niciun loc liber la ATI.

Nu, efectiv n-o duce capul să înțeleagă care e legătura de cauzalitate între menținerea restricțiilor și incidență scăzută, pe fond de procent mic de vaccinare. Sau invers.

Cât despre această teorie „vor să ne facă să ne fie frică”, teorie pe care au scos-o exact ăștia care fac câmpuri bioenergetice din căcat și transformă biluțele de muci în ceakre, sunt fanul ei numărul unu. Pentru că da, pe mine chiar m-au făcut să-mi fie frică. Mi-e tare frică că, din cauza imbecililor ca ea, or să mai moară niște zeci de mii de oameni doar în România.

Altfel, știti care o să fie primul lucru pe care o să-l fac după ce pandemia se va fi încheiat? După ce virusul ăsta devine endemic, n-or să mai existe restricții și fiecare o să facem fix ce ne taie capul, exact ca acum doi ani, am câțiva „clienți” pe Facebook pe care-i voi întreba, pe fiecare în parte: Ia zi, boss, cum mai e cu frica? Ce mai fac guvernele lumii și structurile suprastatale, mai vor să te controleze? Îți mai condiționează cineva libertatea? Acum de ce nu mai mănânci căcat d-ăla conspirationist? O s-o fac, n-aveți idee cum aștept să fac asta.

Plm, dacă mă enervează ceva la perioada asta în care sunt suspendat pe Facebook, asta mă scoate din minți cel mai tare: că n-am voie nici măcar să dau unfriend sau block. Pentru că pe doamna asta aș fi scos-o din listă cât ai zice „ești o imbecilă”.

V-am mai spus ca prostul cu carte e cel mai periculos soi de prost.

sursa foto: freepik.com