Probabil sunteți foarte mulți cei care ați aflat deja, mai ales că trebuia să se întâmple încă de anul trecut de pe vremea asta. Săptămâna viitoare, pe 1 Decembrie, Banca Națională va pune în circulație prima bancnotă pe care este prezentă o personalitate feminină din România: Ecaterina Teodoroiu.

Bancnota are valoarea nominală de 20 lei. Eu, personal, aș fi făcut-o cu valoarea nominală de 25 de lei, mai ales la ritmul galopant al inflației, dar, na, probabil cei de la BNR sunt mai optimiști de felul lor. Mi-e că dacă continuăm așa, până la urmă o să avem nevoie și de bancnote d-alea cu trei zerouri. Nu de alta, dar am mai trăit o dată toate astea.

Altfel, în afară de faptul c-au făcut-o să semene cu o combinație între Kim Ir-Sen (tânăr) și Victor Ponta, zic că e ok inițiativa. Abia aștept să țin prima bancnotă în mână.

Ah, să nu uit, cetățenii pentru care istoria a însemnat ora aia în care jucau fotbal cu golanii de la „B” și care n-au deschis o carte în viața lor, au nevoie de următoare precizare: Ecaterina Teodoroiu (1894-1917) a fost prima femeie ofițer din armata română. A luptat în Primul Război Mondial și-a murit pe câmpul de luptă în bătălia de la Mărășești.