Dacă și voi mai aveți din când în când senzația c-ați terminat Netflixul și nu mai aveți la ce să vă uitați, vă las aici un film și un serial, ambele noi, pe care nu le-am văzut promovate pe nicăieri. Plus încă două filme mai vechi pe care încă le mai găsiți pe Netflix, dar nu se știe pentru câtă vreme. Și-ar fi păcat să le ratați, că sunt foarte bune.

👉 Outlaws, film, Netflix. Un film bun și foarte bine făcut. Acțiunea se petrece la Girona, o localitate micuță de lângă Barcelona, la sfârștiul anilor 70. Un adolescent care e ciuca miștourilor și bullying-ului decide să schimbe un pic găștile, trece la unii mai șmecheri, mult mai șmecheri. Asta e tot ce vă spun. Finalul e olecuță tras de păr, dar până la urmă de-aia e film artistic, nu documentar. Mie mi-a plăcut mult de tot.

👉 Snabba Cash, serial, Netflix. Ăsta e un serial de acțiune suedez (da, știu, nu pare foarte ofertant). Well, pe mine a reușit să mă țină în tensiune bine de tot. Nici n-avea cum altfel când combină băieți duri, trafic de droguri și un start-up disruptive  pe tehnologie IT. În plus, mi-a plăcut de-am murit casting-ul, i-au ales pe oamenii ăia de n-ai cum să nu crezi că sunt băieții duri pe care-i joacă. La noi, cetățenii care fac roluri de duri par mai degrabă campioni interjudețeni la șah. Ah, și m-a mai spart limba în care e vorbit aproape tot. Un fel de slang suedezo-arab care m-a rupt în bucăți, îi face p-ăia să pară si mai duri decât sunt. Nfine, mie mi-a plăcut mult de tot.

👉 Adrift, film, Netflix. P-ăsta l-am văzut în cinematograf, la vremea lui. Habar n-aveam că e pe Netflix, dar mi l-a recomandat algoritmul într-o seară. Tot ce pot să vă spun e că, la finalul filmului, bătea un vânt care stârnea ca dracu’ praful în sala de cinema. Trebuia să-ți ștergi ochii din trei în trei secunde, vă zic.

👉 The Founder, film, Netflix. Și p-ăsta l-am văzut tot la cinematograf, când a apărut. Este unul dintre filmele care m-au impresionat cel mai mult în această viață. Pe de o parte pentru poveste, pe care n-o știam, pe de cealaltă parte pentru cât de bun poate să fie Michael Keaton. Este și filmul din care mi-a rămas în cap pentru totdeauna replica: „Și uite așa, după 30 de ani de muncă, am cunoscut succesul peste noapte”. Dacă nu l-ați văzut, în locul vostru la ăsta m-aș uita prima data dintre tot ce v-am recomandat azi.