Doamnelor, domnișoarelor și domnilor, încep să se miște lucrurile într-un sens despre care am tot zis aici pe blog de mi s-au tocit tastele: extrem de curând persoanele vaccinate vor avea acces în foarte multe locuri (țări, cluburi, restaurante, baruri, teatre, cinematografe și altele de genul), în timp ce nevaccinații vor asista la toate astea bătând mărunt din buze.

Evident, la auzul acestor vești excelente, toți scepticii și antivaxxerii covid au început să se tânguie și să se dea cu curu’ de pământ pe motiv că așa ceva este inadmisibil, că asta este discriminare.

Dacă aș mai fi putut să le înțeleg tânguirile astea acum două luni sau o lună, să zicem, când era greu cu vaccinarea, trebuia să te programezi, nu găseai locuri, unii dintre noi au făcut mii de kilometri ca să se vaccineze, well, dragii mei, acum nu prea mai acum să le înțeleg smiorcăielile.

Pentru că în momentul de față există vaccinuri la discreție (vorbim despre Pfizer și Moderna, ca să fie clar), nu mai ai nevoie de nicio programare, ci doar să te prezinți cu buletinul. Pe scurt, numai cine nu vrea nu se vaccinează.

Cam astea ar fi motivele pentru care inima mea plânge de bucurie și sufletul meu mic și negru tresaltă de satisfacție, de fiecare dată când le aud sau le citesc văicărelile.

Și-o să le spun discriminaților ăstora doar atât: ia imaginați-vă că intru eu într-un restaurant, sau bar, sau club, sau cinematograf și-mi aprind liniștit o țigară. Cam în câte secunde, de la primul fum, credeți că voi fi rugat politicos s-o sting? Și cam în câte minute de la refuzul meu s-o sting, voi fi dat afară în șuturi din acel restaurant, sau bar, sau cinematograf? Îhî, exact.

Ce? Ce se-aude de acolo din spate? Da, tu, ăla cu mustață, ce-ai zis? Că asta nu e discriminare? Că dacă eu fumez într-un loc public, dintr-un spațiu închis, îi pot îmbolnăvi și pe cei din jur, care n-au nicio vină că-mi place mie să trag fum în plămâni?

Da, bosule, ai dreptate, chiar aș putea să-i îmbolnăvesc. Motiv pentru care am acceptat să fiu discriminat și să nu mai fumez în spații publice închise. Dar nu cumva e același lucru și cu nevaccinații care pot îmbolnăvi alți nevaccinați prezenți în aceeași incintă? Că mie așa mi se pare de aici, de la înălțimea vaccinului meu anti-covid.

Așa că, ce voiam să vă transmit, discriminaților: ce-ar fi să luați discriminarea aia și să v-o băgați adânc de tot în fund?

Vă pup.