Ieșisem și eu din duș, eram proaspăt și zen ca un bebeluș care tocmai descoperă cât de bine se doarme în brațele mamei, când, absolut de nicăieri, apare Maria și mă lovește direct în bărbie:

– Vreau și eu un frățior.

Boss, vă jur, am simțit-o fix ca pe o directă aplicată de Mike Tyson în zilele lui bune. M-am aplecat să-mi culeg dinții de pe jos, după care am înghițit în sec de vreo câteva ori, cât să mai câștig niște timp. Odată regrupat, m-am așezat pe un colț de pat, să nu mi se facă naibii rău și să leșin în fața copilului, și-am început să tatonez ușor terenul:

– Ce te-a găsit? De unde până unde vrei un frățior? N-o ai pe sor-ta?

– Vreau să am grijă de el.

Aici practic mi-a ridicat-o la plasă, deh, copil, n-are încă experiență. Și-am început să-i explic cam ce ar însemna să aibă ea grijă de un copil atât de mic. Cât de mult plânge, cât de des mănâncă, cât de des face pe el și cum practic dintr-o dată ăla micu’ va deveni șeful casei, fără ca nimeni să-și dorească asta.

În timp ce vorbeam, îi urmăream reacțiile pe față și mi-am dat seama că sunt extrem de aproape să câștig runda, așa c-am lovit încă o dată, necruțător, i-am dat decisiva:

– Știi că vrem să mergem în Grecia în vacanță, nu?

A dat din cap în semn că știe. Biata de ea, nu știa că vine lovitura finală:

– Ei, dacă apare frățiorul, nu prea o să mai putem pleca nicăieri o vreme.

Knock out. Nici n-a mai fost nevoie de numărătoare, era evident că meciul e terminat. A mai apucat să se lase moale pe marginea patului și să șoptească:

– Bine, atunci vreau un peștișor.

Gongul anunță finalul meciului.

Altfel, voi cei care n-aveți probleme d-astea cu peștișori și frățiori, puteți profita încă de azi de oferta celor de la eMAG pe partea de vinuri și nu numai. Și nu doar voi, că la o adică, merg un Mirabilis Machina sau un Gitana Lupi chiar dacă aveți în plan un frățior. Sau un peștișor, că m-am și încurcat naibii.

Iar dacă vă simțiți nesiguri pe abilitățile voastre de degustători de vinuri, nu-i problemă, am rezolvare și la asta. În sensul că-l aveți mai jos pe prietenul nostru Alex, alconnaisseurul eMAG. Vă învață el ce și cum cât ați zice „o, mama, ce buchet, ce aromă”.

Cu speranța că v-am fost util, atât pentru azi.