Nu-mi place PNL-ul și nu-mi place Florin Cîțu. Foarte ciudat, mai ales că, în momentul numirii lui, eram tentat să-mi placă un tip de aceeași vârstă cu mine, tip cu care mă știu din Vâlcea, practic a copilărit la două blocuri de al meu. Cu toate astea, nu-mi place, așa cum nu-mi place nici partidul domniei sale.

Am făcut această introducere ca să n-avem discuții de genul „ești penelist și de-aia”. Well, sunt absolut orice vreți voi, mai puțin penelist.

Și totuși, tocmai l-am văzut pe Cîțu într-o mini-conferință de presă live la digi24. Asta fiind altă chestie ciudată, pentru că eu nu mă uit la digi24 decât la știrile din sport. De altfel, exact asta făceam, doar că mi-au fost întrerupte abrupt știrile din sport ca să intre cu live-ul ăsta.

Începuse deja live-ul, mă pregăteam să schimb canalul, dar o reporteriță a vrut să-l încuie cu întrebarea:

– Ce aveți de zis despre declarațiile domnului ministru Drulă?

Întrebare la care Cîțu a răspuns fără să clipească:

– Cât o să fiu prim ministru o să evaluez membrii cabinetului după ce fac, nu după ce spun.

Asta fiind fraza care m-a convins să rămân să mă uit până la capăt.

Și, ce să vezi, mi-a plăcut Cîțu. A răspuns ferm și clar tuturor întrebărilor, deși multe dintre ele erau tendențioase, mai ales în contextul celor întâmplate cu Vlad Voiculescu.

Mă rog, când zic „clar”, zic în sensul de elocvență, că altfel domnul prim ministru ar trebui sa investească într-un logoped. Nu de alta, dar efectiv pare că urăște cuvintele, motiv pentru care le dă drumul doar pe jumătate din gură. Chestie care, în combinație cu masca, se poate dovedi letală pentru urechile oricărui cetățean normal.

Dar am făcut eforturile necesare, am dat sonorul tv-ului mult mai sus și, una peste alta, mi-a plăcut Cîțu.

Ciudat, foarte ciudat, vă spun.

P.S. Până să apuc să schimb canalul, am apucat să văd și o știre cu domnu’ Barna care nu excludea ipoteza să candideze la președinție. M-a pufnit groaznic râsul.