O să râdeți, sau o să mă înjurați, sau o să spuneți „du-te, bă, de-aici”, dar o să vă las mai jos cele trei motive pentru care cred că, dacă duminică nu se va ieși MASIV la vot, duamna Firea este, pentru încă patru ani, primar al Bucureștiului.

1 – Liniștea din online

Poate mi se pare doar mie (deși am văzut că mai au și alții senzația asta), dar în online e așa un fel de amorțeală ciudată înainte de alegerile astea. Pe genul că trag tare doar oamenii care activează de multă vreme în zona politicului, în rest e așa un fel de lehamite generală și de „neah, parcă n-am chef și n-am nici cu cine”.

Mai țineți minte alegerile pentru Parlamentul European de acum un an jumătate? Alegerile care au pus psd-ul cu botul pe labe, după multă vreme, și au culminat cu arestarea lui Dragnea? Păi numai război civil n-a izbucnit atunci, în rest am avut de toate. Se stricau prietenii, se certau oamenii pe wall-uri, era cu sânge și cu valuri de uie. Păi se compară cu dolcele far niente care e acum?

Da, o să-mi spuneți că online-ul oricum nu contează, iar pe mine o sa mă umfle râsul. Fără online, usr-ul nu ajungea niciodată unde e acum, fără online, primul mandat al lui Iohannis n-ar fi existat.

Și toate astea în condițiile în care Firea a câștigat mandatul trecut cu voturile a doar 200.000 de cetățeni. Cetățeni care o vor vota și acum, pentru că electoratul psd e disciplinat, în timp ce pe noi ne îngroapă lehamitea.

2 – Candidatura lui Băsescu

Deși este foarte clar că marinarul n-are nicio șansă, candidatura lui Băsescu este exact praful în ochi pentru „nehotărâții” care nu concep să voteze cu Firea, dar nu-l plac nici pe Nicușor Dan. Doar că Băsescu în niciun caz nu va lua din voturile doamnei cu sârma, ci, evident, tot din ale lui Nicușor. Uite, o să las aici, ca să fie extrem de clar: orice vot pe care-l dați altcuiva, în afară de Nicușor Dan, o va face primar pe duamna Gabi. Nu există vreo urmă de îndoială. Între cei doi se dă lupta, iar dansatoarea de Voluntari are de partea ei, după cum ziceam și mai sus, electoratul disciplinat al psd-ului care nu-și pune probleme din astea existențiale, de genul „n-o să avem apă caldă și căldură”.

3 – Intelectualii fini care strâmbă din nas

Poate credeți că aberez când zic că a explodat bula de intelectuali fini care au luat foc pe motiv c-a zis Nicușor Dan cuvântul „panaramă”. Nu, nu aberez, aveți aici un exemplu cât se poate de concludent (citiți si comentariile). Și este doar unul dintre multele pe care le-am văzut. Trebuie să fii foarte modest dotat pe partea intelectuală, sau foarte ipocrit, să vii cu atitudinea asta de demoazelă cu așteptările înșelate, doar pentru că Nicușor a spus cu voce tare ceva ce oricum gândim cu toții.

Dar partea cea mai proastă este că acest „mvai, dragă, dar nu se poate așa ceva, un gentleman n-are voie să spună acest cuvânt” va duce voturi tot înspre duamna Firea. Or, să lași din nou Bucureștiul pe mâna cuiva care a demonstrat de ce e în stare, doar pentru că te simți tu lezata/ă în profundurile ființei tale delicate, este dovadă de inconștiență sau de prostie.

În încheiere, o să mai repet o dată: Gabriela Firea a câștigat mandatul trecut având puțin peste 200.000 de voturi. Oamenii ăștia o vor vota și acum. Dacă nu ieșim la vot, dacă o ardem pe „lehamite” și pe „n-ai cu cine”, vom lăsa Bucureștiul încă patru ani pe mâna distinsei dansatoare de Voluntari. Nu știu cum vi se pare vouă treaba asta, dar eu sunt perfect conștient de faptul că, dacă n-a reușit să-l distrugă complet în primul mandat, în al doilea va duce Bucureștiul în colaps.

P.S. Nu uitați că Primăria Municipiului București are peste 45.000 de angajați. Înmulțiți numărul ăsta cu 2 sau cu 3, după care întrebați-vă cu cine votează toți.

P.P.S. Bonus, vă las aici una dintre cele mai ipocrite și grețoase chestii pe care le-am văzut eu vreodată. Pe băiatul ăsta îl cheamă Dorian Popa și este de meserie influencer, cu aproape 2 milioane de followers de pe youtube. Well…