Am vrut să aștept până mâine, în speranța că până la urmă apare, dar nu pot. Măcar să apară el și să vă rog degeaba să mă ajutați.

Aseară, habar nu am cât era ceasul, dar după ora zece, am observat că nu mai e Vasile pe nicăieri prin casă. După ce l-am căutat peste tot și după ce am văzut că nu apare nici măcar când ciocnesc între ele farfuriuțele în care primește treat (la zgomotul ăsta vine de oriunde ar fi, l-am învățat să facă asta de când era pui), mi-am dat seama că a reușit cumva să iasă din casă. Probabil a prins ușa de la balcon deschisă o secundă și-a ieșit.

Iar de la mine de pe balcon, deși sunt la etajul unu, se poate pleca foarte ușor, pentru că acoperișul casei de lângă e lipit de laterala balconului. Iar de acolo, să ajungă în stradă e floare la ureche. De altfel, același traseu îl folosesc toate mâțele din cartier pe care le hrănesc.

Evident, l-am căutat toată noaptea. Probabil arătam ca un nebun plimbându-mă pe străzi și ciocnind cele două farfuriuțe, în timp ce strigam „Vasile”. Nu l-am găsit, că dacă-l găseam n-ați mai fi citit asta.

Acum, după ce-am umplut și cartierul de afișe cu Vasile, singura speranță care mi-a mai rămas sunteți voi. Da, știu, sunt șanse mici, dar e singura speranță pe care o mai am.

Vasile s-a pierdut în zona Bucureștii Noi, undeva în zona străzilor Străbună, Moldovei, Triumfului și Șoseaua Chitilei. Chiar dacă nu stai în zonă și nici măcar nu-ți sună cunoscut numele străzilor, te rog să dai un share. Că n-ai de unde să știi cum ajunge share-ul tău la cineva care stă în zonă.

Încă ceva, Vasile e tuns și arată ca în fotografia de mai jos (e cel din stânga pozei, cel gri cu alb).

P.S. Nu știu dacă asta ajută la ceva, dar sunt dispus să ofer o recompensă substanțială.