Da, cred că Vali are dreptate, nici eu nu văd altă soluție. România ar trebui să intre în carantină generală urgent.

Dar din tot ce spune zoso acolo, punctul 1 mi se pare că e cel mai important. De două zile primesc de dimineață până noaptea mesaje, pe toate canalele, cu știri despre români pe care pur și simplu ii doare în fund că autoritățile i-au trimis în carantină prin autoizolare. Cu toate amenzile, cu tot ce urlă autoritățile, pe ei pur și simplu nu-i interesează și ies liniștiți pe stradă, se duc la mall, se duc să bea, se duc la supermarket sau la farmacie, pe scurt, fac fix ce le trece prin cap, pentru că NU LE PASĂ.

Iar dacă se mai întâmplă să-l depisteze pe câte unul, ăla ridică nevinovat din umeri: „Da’ ce-am făcut, boss? Am fost doar pân’ aci la magazin, că muream de poftă dacă nu-mi luam două eugenii, o cola și niște salam de vară.”

Vă dați seama că toate astea se întâmplă acum, când autoritățile încă mai au un minim de control asupra cetățenilor trimiși în autoizolare și mai pot încă să-i supravegheze cât de cât? Dar când om avea zeci de mii de cazuri, s-a terminat, cine naiba mai poate să-i țină p-ăștia sub control? Vor ieși și vor umbla în continuare peste tot, pentru că oricum nu există niciun virus sau, dacă există, e doar o gripă, ce kkt.

De-aia și eu cred că dacă nu se instituie carantina generală cât mai repede, ce vedem noi pe la televizor că se întâmplă prin Italia o să ni se pară parfum. Sau uitați-vă la Spania, unde acum 13 zile erau doar 49 de cazuri. Ieri ajunseseră la peste 3000 și 84 de decese. Spaniolii au râs și ei o vreme de treaba asta cu coronavirusul și-au lălăit-o ca niște latini veritabili cărora nu le deranjezi tu siesta cu prostii d-astea. Acum nu mai râd.

Închis granițele, închis restaurante, mall-uri, cluburi, baruri, închis tot ce nu e necesar traiului. Armată și poliție pe străzi, cât cuprinde, iar populația are voie să iasă din casă doar ca să se ducă la muncă și înapoi acasă, pe trasee bine stabilite. Mai ai voie să te duci să-ți cumperi mâncare sau medicamente, pe scurt, cele necesare traiului și înapoi acasă. Atât. Cu reguli clare și cu repecusiuni grave pentru cei prinși că nu respectă. Cum ar fi și niște pușcăriuță pe lângă amenzile alea? Numa’-ntreb.

Ah, și încă ceva, știu că pare ceva de domeniul fantasticului, dar să vedeți ce chestie se întâmplă zilele astea: nu toată lumea poate munci de-acasă. Unii sunt nevoiți sa meargă la serviciu, ca sălbaticii, ca să putem noi să ne batem la coadă la mâncare și la medicamente. Sau ca să avem apă caldă, internet și curent. Știți voi, chestii d-astea fără de care civilizația n-ar mai exista și s-ar instaura automat panica și haosul, caz în care toate proviziile alea ar mai conta cât o ceapă degerată.

Pentru toți oamenii ăștia aș gândi condiții speciale la muncă, plus recompense serioase după ce trece toată nebunia. No fucking joke.

CARANTINĂ GENERALĂ!