În această viață am fost la o singură conferință de presă susținută de un politician și mi-a venit să vomit, să fac atac de apoplexie și să omor pe cineva, toate astea în același timp. Omul fusese ministru măcar într-un guvern post-decembrist (dacă nu cumva chiar în două), guvern în care n-a făcut nimic în afară de a-și crește averea lui personală, lucru care nu-l împiedica să abereze voios la conferință și sa le explice celor de față cum o să ducă el România pe cele mai înalte culmi de prosperitate și cum, dacă va ieși el președinte, PIB-ul va geme sub propria-i greutate și, pe scurt, va scoate țara din noroi de-or să emigreze jumatate din nemți și-or să vină aici, doar-doar o să-i lăsăm să ne spele wc-urile.

Dar cel mai tare m-am enervat când am văzut că toți, dar absolut toți, cetățenii jurnaliști din sala aia nu mai știau cum să-l pupe-n fund și să-i pună întrebări servite cretinoid, de genul: „Dar nu-i așa că dumneavoastră o să faceți autostrăzi?”. La care ăla clătina din cap și explica savant că „da, desigur, el va face autostrăzi”.

Și tot așa întrebare după întrebare. Unul singur n-ar fi pus-o pe singura care se cerea pusă: „Boss, dar cine căcat te-a oprit să faci toate astea până acum?”.

După care s-a terminat conferința de presă și-am înțeles brusc cum stau lucrurile în momentul în care purtătoarea de cuvând a politicianului a anunțat cu un gest larg:

– Și-acum vă invităm pe toți în sala alăturată, să mâncăm ceva și să degustăm niște vinuri.

Plm, oi fi tu jurmalist, dar cu stomacul nu te joci, că ăla cere zilnic de mâncare.

Well, dragii mei, politicianul era Viorel Cataramă. Același Viorel Cataramă care săptămâna trecută a prezentat 94.000 de semnături false pentru candidatura la președinție. Ai fi zis că, după trebușoara asta, cineva o să-l ancheteze pntru fals și uz de fals, dar ai fi zis prost. Nu numai că nu-l anchetează nici dracu’, dar i-au admis contestația și omul nostru chiar candidează la prezidențiale, cu cele 94.000 de semnături false cu tot.

Dacă nici asta nu e cea mai clară dovadă că în țara asta legile sunt doar pentru pulime, nu știu care mai e.

Pe final, un singur lucru mai voiam să întreb: Domnu’ Cataramă, nu-i așa că dumneavoastră o să faceți autostrăzi?