Prima

Multă vreme am susținut că fumatul țigărilor eletronice e exact ca și cum te-ai masturba cu prezervativ.

Doar că, în ultimii doi ani a apărut un factor extern care m-a făcut să-mi reconsider binișor poziția: legea fumatului. Mno, dacă un an am rezistat cum am rezistat, iarna asta mi-a pus capac: pur și simplu nu mai suport să fumez în frig.

De-abia a început și deja nu mai duc să dârdâi în timp ce trag rapid câte-o țigară. Prin urmare, am început să iau din ce în ce mai serios în considerare țigările electronice și-am făcut un pic de research.

Din fericire, lucrurile sunt mai mult decât simple. În sensul că pe piață există doar doi jucători mari și lați: iqos și glo. Dacă ai vreun dubiu pe care să-l alegi, îți trece imediat când vezi cum arată glo-ul. Practic e ca și cum ai fuma o telecomandă de mașină. Not for me. Așa c-a mai rămas doar varianta iqos.

Cu oleacă de teamă-n suflet, mi-am procurat device-ul și-am purces la treabă.

Well, după două săptămâni de utilizare, pot să fac un scurt review. M-am obișnuit rapid și cu device-ul și cu noile țigări. Mi se pare că-mi satisfac suficient nevoia de nicotină. Nu mai trec de cinci țigări normale pe zi. Și, cel mai important, nu am mai fumat în frig niciodată, în plm! So, iau din ce în ce mai serios în considerare să renunț la cele normale și să rămân la iqos. Mai vedem, mă mai gândesc până la vară. 😉

A doua

Am fost fan Nokia. Aproape toate telefoanele mele, până la apariția smartphone-ului, au fost nokii. După care n-au mai fost pentru că un manager al brandului, un tip deosebit de inspirat, a făcut pe el de râs uitându-se la un iphone, în timp ce rostea pentru posteritate:

– Chestia asta n-o să prindă niciodată.

Se pare că puțin-puțin s-a cam înșelat. Restul e istorie.

Well, ce nu știam nici eu este că, după mulți ani de zbateri, timp în care Nokia a trecut și pe la Microsoft și-a ajuns la un pas de moarte clinică, un grup de angajați a preluat pachetul majoritar de acțiuni și vor sa relanseze brandul ăsta care mai are încă atâta notorietate. Adică oamenii își riscă banii lor de-acasă pentru ceva în care cred, treabă pentru care n-ai cum să nu-i respecți și să nu le urezi să reușească.

Așa că, după ce-am aflat toate astea, am acceptat cu dragă inimă să testez un Nokia 7.1 Puredisplay. Deocamdată pot să vă spun doar că mă ține bateria mai mult de o zi, ba chiar trec și de jumătatea celei de-a doua. Ceea ce nu e rău deloc. În rest, arată ca un telefon bine lucrat, camera e bunicică (lentile Zeiss) și are un Android Pie care se mișcă destul de curat și rapid. În fine, o să mai revin pe subiect după ce mă lămuresc ca lumea ce-i cu el. Până atunci, găsiți aici preț și specificații complete.