5,281 cititori

Două scurte

Prima

Multă vreme am susținut că fumatul țigărilor eletronice e exact ca și cum te-ai masturba cu prezervativ.

Doar că, în ultimii doi ani a apărut un factor extern care m-a făcut să-mi reconsider binișor poziția: legea fumatului. Mno, dacă un an am rezistat cum am rezistat, iarna asta mi-a pus capac: pur și simplu nu mai suport să fumez în frig.

De-abia a început și deja nu mai duc să dârdâi în timp ce trag rapid câte-o țigară. Prin urmare, am început să iau din ce în ce mai serios în considerare țigările electronice și-am făcut un pic de research.

Din fericire, lucrurile sunt mai mult decât simple. În sensul că pe piață există doar doi jucători mari și lați: iqos și glo. Dacă ai vreun dubiu pe care să-l alegi, îți trece imediat când vezi cum arată glo-ul. Practic e ca și cum ai fuma o telecomandă de mașină. Not for me. Așa c-a mai rămas doar varianta iqos.

Cu oleacă de teamă-n suflet, mi-am procurat device-ul și-am purces la treabă.

Well, după două săptămâni de utilizare, pot să fac un scurt review. M-am obișnuit rapid și cu device-ul și cu noile țigări. Mi se pare că-mi satisfac suficient nevoia de nicotină. Nu mai trec de cinci țigări normale pe zi. Și, cel mai important, nu am mai fumat în frig niciodată, în plm! So, iau din ce în ce mai serios în considerare să renunț la cele normale și să rămân la iqos. Mai vedem, mă mai gândesc până la vară. 😉

A doua

Am fost fan Nokia. Aproape toate telefoanele mele, până la apariția smartphone-ului, au fost nokii. După care n-au mai fost pentru că un manager al brandului, un tip deosebit de inspirat, a făcut pe el de râs uitându-se la un iphone, în timp ce rostea pentru posteritate:

– Chestia asta n-o să prindă niciodată.

Se pare că puțin-puțin s-a cam înșelat. Restul e istorie.

Well, ce nu știam nici eu este că, după mulți ani de zbateri, timp în care Nokia a trecut și pe la Microsoft și-a ajuns la un pas de moarte clinică, un grup de angajați a preluat pachetul majoritar de acțiuni și vor sa relanseze brandul ăsta care mai are încă atâta notorietate. Adică oamenii își riscă banii lor de-acasă pentru ceva în care cred, treabă pentru care n-ai cum să nu-i respecți și să nu le urezi să reușească.

Așa că, după ce-am aflat toate astea, am acceptat cu dragă inimă să testez un Nokia 7.1 Puredisplay. Deocamdată pot să vă spun doar că mă ține bateria mai mult de o zi, ba chiar trec și de jumătatea celei de-a doua. Ceea ce nu e rău deloc. În rest, arată ca un telefon bine lucrat, camera e bunicică (lentile Zeiss) și are un Android Pie care se mișcă destul de curat și rapid. În fine, o să mai revin pe subiect după ce mă lămuresc ca lumea ce-i cu el. Până atunci, găsiți aici preț și specificații complete.

80 de păreri la “Două scurte

 1. Și eu am un iqos, l-am luat anul trecut, sperând că voi scăpa de cele normale. Nu am scăpat decât de fumatul iarna în frig, dar sunt foarte mulțumită! Cât despre Nokia, la fel ca și tine, am fost fan, dar a trebuit să renunț la un moment dat, așa că aștept cu nerăbdare să ne spui cum ți se pare, pentru că prima dragoste…

  Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 1

 2. Dacă ai blănoiul ăla pe șale fumezi orice

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

 3. Iqos sunt ca noile generații de motoare,glorioasele 0.9,1.0,1.2,puse pe mașini de 1400 plus kile,adică fix falus.Octavii cu motor de 1.2 si eu am pe Intruder,1.5.Si este motocicleta.Plm zici că su.gi din marker sau dintr-un stick usb cu iqos tău.
  Sunt alte telefoane cu specificații mai bune la prețurile alea.Un telefon cinstit, totuși.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 4

  • Să știi că e. De telefon zic. E un mid range peste decent. Displayul e mișto de tot.

 4. pffff… la asta nu mă așteptam. să renunți tu la sexu’ cu Angelina Jolie și “să fumegi așa… boem și electronic”. ntz ntz ntz… în curând ne scrii că te-ai apucat și de făcut cozonaci… :))

  Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 1

  • @Sabina, face cozonaci wireless…😂

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • Aoleu! Zici că Angelina o să aibă ceva împotrivă?

  • @Mihai: da, frate, are… că așa i-a spus nush ce influensăr anu trecut, iar ea a băgat repede la tărtăcuță. în rest, să ne spui dacă reușești să renunți total la țigările clasice.

   Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 0

  • Dacă se întâmplă, zic, da.

 5. Nu fumez. Simplu.
  Dar Nokia am avut și înainte de era Smart și am avut și cu Windows. Era decent, atât pot zice. Ce-i drept tot îți dădea siguranța aia că e solid. A stat telefonul ăla mai mult pe jos,
  de ziceai că se cere scăpat din mână și nu a avut nimic. Când au lansat androidul pe Nokia am zis că las pe alții să fie pionieri, fiind prima generație, așa că am trecut la Huawei. 😁

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

 6. Nu le am cu tigarile, nu ma bag.
  Nokia la pretul ala ar trebui sa zbarnaie, sansa lor ar fi probabil o campanie cu telefoane la preturi mici, acum la pretul ala majoritatea se orienteaza spre altceva.Bateau lejer la fund la fiabilitate orice marca la alea cu taste, daca atunci aveau un strop de viziune acum puteau fi lideri.

  Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 0

 7. Am citit articolul cântând în gând “i’m addicted to you”. Oare mă gândeam la blog sau la zmartfon? Zicala aia referitoare la “doar Mergedesu’ îi mașină și Noika telefon” a cam expirat. Am fost fan înrăit Nokia, mă gândesc cu drag la un E51 cu veleități de puzzle. Ultimul de care am fost mulțumit a fost E73. M-au pierdut la Lumia. Interesant telefonul prezentat. Să vedem dacă chiar primește feedback pozitiv după ce se stabilizează pe piața. Sunt convins că dacă e în regulă în exploatare, dacă e stabil și mai ales dacă e durabil va cuceri un segment serios de piață. Eu deja sunt sătul de spart-foane.
  La capitolul iqos, am achiziționat recent setul. Am cumpărat chiar și un pachet, pentru a ajuta agentul cu nu știu ce target, deși aveam 7 primite deja. Am fumat 3 țigări. Zace acolo până voi avea chef să-l curăț nu știu cum cu bețișoarele alea. Nu mă deranjează momentan frigul precum pe 50 CentsVasilescu😜. Oare nu e de la trotinetă? Dacă știi vreo ofertă “beton” la Techirgiol, vreau și io, preventiv 😉

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • Aia cu bețișoarele e vrăjeală. Nu le-am folosit niciodată.

  • @Mihai – nu-i vrăjeală deloc. Fumează 1-2 pachete și, așa de curiozitate, șterge mustiucul ăla pe interior și rezistența din “pix”. O să rămâi surprins ce noroi se adună acolo.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 8. Iqos – am avut, bun, am renunțat pentru simplul motiv că nu poți fuma 2 țigări una după alta. Plm, sunt momente…
  Nokia 7 – am vrut să îmi iau – cu disperare, chiar – din păcate, la momentul respectiv nu era disponibil în Europa/România. Am un S7 edge – după un an jumate dă niste rateuri de îmi vine să-l trântesc (cam o dată la 2-3 zile). Știu că Nokia 7 era beton la momentul lansării (preț- calitate). Chiar aș aprecia un review bun de la tine.

  Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 0

  • Cum adică nu poți fuma două țigari una după alta? Îți iei două iqos și-ai rezolvat problema.

  • @Mihai – și un prelungitor pentru încărcare. Echipament de snorkeling, sania, 4 umerașe, un furtun, 2 baterii de mașină, o pendulă, cauciucurile de iarnă și un acvariu… Păi fumez, sau mă mut?

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 0

 9. Țigară electronică? Nu, mulțumesc. Studiile făcute asupra acestor device-uri sunt incomplete, deci încă nu se știe exact ce pot cauza. Am văzut la cunoscuți tot felul de reacții adverse provocate de electronică, reacții pe care nu te-ai fi așteptat să le aibă de la fumat. De la țigara obișnuită știi clar ce poți păți, poți estima până și cât mai ai de trăit. 😜
  Chiar dacă fumez aproape un pachet pe zi, nu sunt chiar atât de dependent încât să nu pot rezista într-un restaurant sau bar fără să fumez. Oricum, urăsc să fumez în spații închise sau în mașină. Și am o problemă cu cei care o fac pe motiv că “e electronică, nu dăunează”. S-o credeți voi!
  Despre Nokia nu știu ce să spun. Am vrut să-mi iau, fiind și eu un pic nostalgic. M-a speriat un coleg că își cam pierde semnalul, așa că am renunțat. Modelul ăsta mi se pare cam scump pentru ce specificații are.
  @Mihai, o întrebare: carcasa este tot din sticlă d-aia sau din ce dracu’ le fac toți acum, de o ia la goană telefonul indiferent pe ce suprafată îl pui? Că am o mare problemă cu asta și la râșnița mea de Huawei (care a hotărât că nu-i convine unde îl pusesem și a încercat să se sinucidă aruncându-se pe parchet și crăpându-și display-ul după doar o săptămână de la achiziționare), și la Iphone-ul soției, poreclit “Alunecăciosul” din motive evidente.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

 10. Am avut odată un Nokia…3310. Mă jucam șarpele de la balcon și…m-a pișcat o viespe și l-am scăpat…culmea e că nu s-a spart, că i-a căzut în cap unuia ce stătea sub balcon și fuma. S-a scos băiatu’ cu niște copci…Oricum, era minor…

  Și atunci am înțeles de ce fumatul dăunează grav sănătății…

  Comentariu beton! Thumb up 35 Thumb down 1

  • Am citit “mă jucam CU șarpele de la balcon”. O imagine pe care n-aș fi vrut s-o am… 😀

  • Deja e promovare, când e vorba de șarpe ! :))

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 11. Am fost fan nokia. Încă am încredere în brand, la smart-uri aștept să mai scadă prețul.

  Am și țigară electronică, o plimb în geantă – în loc de xanax. Mă liniștește gandul că am alternativă la fumatul chinuit prin cotloane friguroase 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • N-ai folosit-o niciodată? Ce brand e?

  • Ego. În urmă cu vreo 6-7 ani am avut una și am vapat 3 luni fără fumat clasic. Apoi m-am plictisit de ea și mi-era dor de țigările alea adevărate, am revenit la ele.

   În ultimii 2 ani, de când cu legea lu’ pește, mi-am luat alta, cam la fel. Cred că am vapat din ea de câteva ori, ca să nu intru în sevraj. Psihic, mă ajută s-o știu în geantă 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 12. Treci pe vapat. Fac două luni de cînd n-am mai cumparat ţigări. Investiţia iniţială nu e neglijabilă dar se recuperează rapid.

  Pentru tine ar fi şi mai convenabil, Mihai. Sînt enorm de multe modele aşa că îţi poţi personaliza kit-ul astfel încît să se asorteze cu şosetele.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

 13. Off, iqos 🙁 ți-am zis ca Juul e the shit acum.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 14. 😉 Încă mai am acasă un Nokia100. Așadar…..Așteptăm recenzia. Despre povestea cu electronica pot doar să zic cum că “Long life to Camel”!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Și eu am un 3210 pe care-l folosesc pe post de ceas deșteptător.

 15. Mie legea fumatului în spațiile publice mi se pare cea mai tare și mai clară lege de după revoluție. Sper să rămână așa. Și deși sunt fumătoare, de fiecare dată când ies (rar acum că este frig) mă bucur că pot mânca într-un spațiu fără fum. Pe electronice nu trec. Mai bine mă las. Nu pot schimba un rău cunoscut cu unul necunoscut.

  Cred că noi cei din generația 70-80 am folosit toți Nokia. Când s-a lansat 6230i a fost o întreagă nebunie. Dar acum, brandul ăsta nu mai prinde la publicul tânăr. Și foarte puțin prinde la nostalgici. Am un stand frumos în magazin pe care doar îl ștergem de praf. Nimeni nu vrea să cumpere, deși arata și se mișcă foarte bine.
  Nokia s-a îngropat când a decis să pună pe device-uri sistemul ăla de operare numit windows. Era ceva nou și cam greu de utilizat. Ah, și când a decis să aibă o fabrică la noi în țară. Și spun asta din experiența ultimilor 15 ani în telecomunicații.

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 1

  • Păi d-aia nu se vând, @Eleno, că ștergeți standul de praf. Tre’ s-arate vintage.

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 0

  • @Didino, zici să ma duc cu un sac cu pământ azi la prăvălie?

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • Normal. Păi vreți să le vindeți sau nu? Ia și niște șmirghel și aranjați-le un pic pe la colțuri, să pară mai autentice.

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Didino, ia trimite-mi tu cv-ul tău!

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • Auzi, @Eleno, nu vrei mai degrabă să vin să dau o probă de lucru la tine la magazin? Redecorez tot și-mi zici dacă-ți place. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 10 Thumb down 0

  • Nokia 7.1 a fost în lista mea de opțiuni. Mi s-a părut puțin cam scump pentru ce oferă (era 1700 lei acum cîteva luni) și e puțin mai lat decât mofturile mele.

   P.S. Scoate-ți telefoanele alea din Retail Mode, sau oferiți-le angajaților posibilitatea să o facă. Altfel… nu pot fi testate corect și o să ștergeți praful de pe ele mult timp.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 16. Eu am fost fan țigări normale, cât mai lungi, mentolate sau cu diverse arome. Sper ca dacă voi dori vreodată să mă reapuc de fumat să mai existe.
  La telefoane nu-s fan nimic, dar am fost mulțumită în utilizare de toate pe care le-am avut. Singurul despre care nu pot să mă pronunț complet a fost un Motorola cu clăpiță, nu mai știu ce model, destul de scumpuț țin minte la vremea lui și arătos foc. Care mi-a tras clapa însă la câteva zile după achiziționare, 10 minute l-am lăsat singur pe o bancă în parc și dus a fost.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • Motorola V3?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Cred că da, așa arăta cel puțin. Niciodată n-am putut ține minte codurile telefoanelor, nici măcar pe cele simple, precum acesta. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 17. Păi:
  – am luat Iqos acu’ doi ani. Scopul principal: să merg comod în mașină la drumuri lungi, fără să vizitez benzinării, parkinguri și alte alea ca pe geographical sites ca pretext pt fumat. Nu fumez în mașină și în general nu suport fumul de țigară. Iqosul și-a făcut treaba bine, bateria ține, țigările se apropie de ce trebe.
  Atâta doar: mi se par cam greuțe și indecent de groase, cred că ar trebui să iasă și modelele superslim.
  Pe de altă parte, e mai greu la început cu coordonarea: apeși butonelul și apoi tragi; da, știu, debreiezi ca să bagi în viteză…
  Totuși, gudroanele alea din țigările normale… în ele stă jumate din savoare! Deci mai bine te lași!

  – Nokia? M-a pierdut de pe vremea lui 3310. Sunt fan Samsung, am s7 edge, mi se pare că e exact ce îmi trebuie: bateria ține vreo 2 zile, în condițiile în care vorbesc binișor de mult la el, citesc mail-uri, mă pierd prin Pinterest, dă calitate bună la poze. Nu m-aș întoarce.
  În privința telefonului, în general, cred că fiecare trebuie să raporteze calitățile acestuia la nevoile sale: unei menajere bătrâne îi este suficient unul cu butoane, dar unei pitzi de dubai îi trebe ditamai tableta, ca să-i intre swarovskile pă toate muchiile, și camera să fie de 100px, să prindă și păienjenii de pe spatele frunzelor de palmier.
  Părerile mele…

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 18. Daca e sa mor, mor pe mâna mea, in stilul meu…nu las clasica ” țigare” pe ” incingatorul la bot”. Ma pot lasa, am perioade cand fac pauza, dar sunt baba cu tabieturi, imi place sa savurez cele 3 placeri ale vietii: cafeaua de dinainte si tigara de dupa. ..
  Dragostea mea fara de Nokia s-a oprit prin 2003. Dadusem o mica avere pe un telefon ” la liber”. M-a tinut fix pana am ajuns la bunica-mea la tara si cand m-am dus la ” vecinul din fundul curtii” m-am uitat dupa el cum se duce printre picioare in hazna. Am continuat amorul cu Sony. Acum ma delectez de aproape 2 ani cu un huawei p10. Mor de dragul lui! Daca nu ma joc lobotomizante, bateria tine 2 zile, iar camerele sunt leica. Ce-mi pot dori mai mult?! Fac pisicii niste poze superbe! 😋

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

 19. Hipstăre, stai așa, ai trecut la chestiile alea care au “miros inconfundabil de șosete umede, calde și nespălate”? 😂 Urmează să te faci vegan, să ne așteptăm și la vreun review la burgers din “carne” vegetală cu chiflă din făină de amarant?

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 0

  • Turmeric, boss. Și quinoa.

  • Quinoa e so last year, @Mihăiță, a devenit prea mainstream. Dacă nu mai poți ține pasul cu noutățile, urcă-te și tu pe-o trotinetă ceva. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 10 Thumb down 0

  • Nu și quinoa roșie, șefa.

  • :))))))) Bine, măi, nu mai plânge, quinoa roșie să fie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Aveți grijă la ce semințe mănâncă don’ Vasilescu… să NU înceapă să ne ciripească a primăvară. Ceva triluri dă sezon, mare șăf ? O colindă, ceva … băgaț și dvs?

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 0

  • burgeri vegetali de la mc donalds si burger king, asta mananc eu si recomand, sunt foarte gustosi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 20. Pentru cei care erau chinuiți de gândul “oare cine-o fi haterul?”, vă vând un pont. De fapt vi-l dau gratis, că mă simt bună: e utilizator de nokia și fumează electronice.
  Stați cu ochii pe comentarii azi!

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Sau a rămas înzăpezit pe vreundeva și i s-a terminat bateria la telefon. Adica azi e inapt 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 1

  • Inapt e mereu, @Laura. Cred că azi nu i-a dat voie mami la calculator.

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 1

  • Nu știu ce să zic, eu n-am hateri, cred că mi-am luat thumb down doar din grija cuiva pentru sănătatea mea. Are dreptate, n-ar trebui ca reapucatul de fumat să fie o opțiune. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 1

  • @Anduțo, adevăru’ e că sunt câțiva pe aici care nu mai pot de grija ta.😜

   Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 0

 21. culmeaa e ca si eu tot faaan nokia am fost cand a fost vb de smart , primul ( 2013) de atlfel si singurul meu smart nokia lumia 825 ( parca ) pana a picat sistemu u de tot acu 2 ani si m-am intors la telefonul meu cu butoane , tastatura qwerty , inca ma tine bateria 2 zile ( dupa 12 ani de cand am telefonul)

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 22. Io ma bucur si sunt forevar recunoscator univerdului ca nu mo facut fumator. O incercat oleaca, cand eram msi mic, dar dupa primele fumuri trase in stern mo luat ameteala, asa, si am renuntat. Din pacate nu aceeasi atitudine la telefoane. Sunt complet dependent de smartfon conectat la internet, de ex acum stau in masina, in parcare, cu botul in telefon, in loc sa merg sa muncesc. Cand si cum o sa dau faliment, nu stiu. Dar telefonul e sigur o piedica in calea dezvoltarii capitaliste multilateral dezvoltate.

  Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Marin,
   Eh, o să mori cu plămânii curați, dar cu dioptrii de 14 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 1

  • @Laura G iote-te unde era mama Omida. Io cum o să mor,a?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Habar,
   Tu o să mori în versuri cu majuscule prinse-n giulgiu 🙂

   P.S.
   Și-o să-ți cânte o trupă rock angajată de mine.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 1

  • Uoff, m-ai îngropat de viu cu “prezicerile” astea. Aproape că te ridici la talentul vasilescian de prognoză. Aproape, dar totuși atât de departe. Lăsă-te… de purtat mizerii în geantă. Mai bine bagi un cozonăcel de sezon, un siropel dă prună și piper care face obrăjorul roșu de nu mai e necesar fard pă el, d’astea utilitare.
   Ps. Țuicomicina se poate folosi la dezinfectat orice, mai ales în metrou/autobuz. Grijă să nu dezinfectezi vreun PV.

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 0

 23. După articolul de ieri mă aşteptam azi la “403 forbidden error” nu la recenzii de jucării…

  Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 0

 24. Bazil, ori te lași ori rămâi vegan rece.

  P.S. Eu nu fumez la peste 35°C.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 25. Ai ales bine iqos! Trag de un an jumate din el! Eu utilizez mentolate și blue! Celelalte din gamă sunt super light! Cît privește Nokia, mi-a părut rău că au capotat, din cauza pe care ai zis-o! Sper să se relanseze!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 26. Nu-i țigară ca și iarba
  Și nici telefon ca fixu·,
  Nici femeie ca și Doamna
  Care ține sculat pixu·…

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • Senor, ți dor de Fifi și de Lulu 😉? Ce ai greșit, de vrei să repari?

   Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 0

 27. 1. Nu mai fumez de… cat sa fie? 4 luni? Nu mai stiu. Eram in tricou afara ultima oara cand am fumat. O perioada am intrat in sevraj, mancam in prostie. All good now!
  Nu m-a tentat iqos, am iesit cu un tip care fuma din astea si mi se pareau naspa.
  Am prieteni care vapeaza, iarasi neinteresant. Macar astia miros misto.

  2. Nu sunt pasionata de telefoane, de gadgeturi. Ma intereseaza sa pot asculta muzica, sa-mi fac selfiuri in lift si sa butonez social media. Deci Iphone e ok pentru nevoile mele.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 28. Dar ce fel de dual sim are? Full active sau dual stand by?

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 29. Fumez, dar nu simt nevoia de a fuma, asemenea unui fumator înrăit, din acela care dacă nu bagă o țigară îi face infarct plămânul!
  Am încercat Iqos, am încercat de la Kent, dar nu ma atrage. Dacă ajunge pachetul 20 de lei… mă las
  Nokia… incă mai am un E73 luat de la arabi, din UAE, cu vreo 800 de lei când în RO încă costa vreo 1400. Am avut și noroc că l-am găsit cu tastatură QWERTY și nu duală. Telefonul merge brici… și îl încarc cam odată pe lună!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 30. Sorry, boy, mi-am luat (din nou) Motorola.
  Crăciun fericit!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 31. Am fost fan Nokia.Am adorat Nokia well..not anumite
  Am avut Nokia de când eram in generala.Am rămas fidelă brandului.In studenție când au început să apară samsungurile cu touch eu aveam Nokia cu Windows si touch(nu mai știu modelul) mare , patrat,rapid,nu aluneca și dacă aluneca nu avea nimic(fara husa și folii și alte zorzoane?l).Toată lumea îmi spunea treci pe Android e altă viață etc.Schimb telefonul că trecuseră câțiva ani și iau un samsung pe care îl sparg .Apoi altul etc.Ma hotărăsc să iau iubirea mea Nokia 640xl=cea mai proasta decizie.Nu mergea netul bine.Aplicatia de fb și fb messenger nu mergea mai deloc doar când avea chef telefonul,aplicatii mai deloc .
  Huawei am avut 2care s au spart rapid.
  Am rămas la Samsung pe care sunt conștientă că o să îl schimb des.
  Nokia nu mai am curaj să iau.sorry

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 32. Iqos este o revelatie si este chiar mai sanatos decat oricare alt produs destinat fumatului de pe piata. In plus are benefecii ce se pot vedea atat la interior cat si la exterior.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 33. Eu unul ador iqos. Am incercat si alte alternative, dar de niciunul nu am fost atat de incantat ca de el. E nou, e cool si e usor de folosit

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 34. e bun si iqos dar iti rupe fierea …asa ca tot normala e baza .

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.