Hai că în loc să zac pe plajă, am zis să le răspund celor care m-au întrebat pe unde am ieșit din țară și cât a durat drumul. Vă zic, dar pe foarte scurt, că îmi propusesem să nu fac nimic în vacanța asta și uite că nu reușesc să mă țin de promisiune.

👉 Am plecat din fața casei la 5:44, am ajuns în parcarea vilei unde suntem cazați la 17:45. Fix 12 ore a durat drumul București – Halkidiki.

👉 Am ieșit din țară pe la Giurgiu – Ruse, după ce-am așteptat două ore și zece minute din secunda în care m-am așezat la coadă până în cea în care ne-a urat polițistul de frontieră „vacanță plăcută”.

Am ajuns să-i suspectez de minciună pe toți oamenii care povestesc c-au trecut în zece-cinșpe minute prin vama de la Giurgiu – Ruse, după ce-am văzut cu ochii mei bătaia de joc care e acolo. Cum și de ce au început bulgarii să lucreze vara, nu mă duce capul să pricep.

Cert, e că pur și simplu nu-mi pot imagina cum să treci într-un sfert de oră, chiar dacă prinzi podul deschis pe direcția ta de mers. Doar ca să ajungi la cașcarabetele alea pentru plata taxei de pod ai nevoie de minimum o oră. Cred că nici iarna nu intri în Bulgaria în cinșpe minute, la cum se prezintă situația.

👉 Nu am mai vrut să ies pe la Calafat – Vidin pentru c-am auzit zvonuri despre șoferii de tir care parchează în paralel special ca să nu te mai lase să treci. Cum acolo ai de depășit peste 10 kilometri de coloană de tiruri, și totul e la mica înțelegere, n-am vrut să verific pe pielea mea dacă zvonurile sunt adevărate sau nu.

👉 La trecerea din Bulgaria în Grecia (pe la Kulata), am stat undeva pe la 30-40 de minute. Dacă nu și mai puțin.

👉 Când stăteam la cozile alea din vămi, i-am urat din nou multă uie domnului Nehammer. Știe el de ce.

Acestea fiind zise, vă urez o zi mirobolantă! Mă duc să-i înspăimânt pe greci aruncându-mă în Egee.

sursa foto