LATER EDIT

Dacă vă vine să credeți, au fost doar patru oameni care au ghicit numărul de nopți, respectiv 16.

Prin urmare tragerea la sorți a fost mai mult decât simplă. În urma ei am stabilit cei doi câștigători:

➡️ Cristina

➡️ Roxana

Să le felicităm, zic.

Stați pe aproape că mai urmează un concurs cu premii extrem de mișto.

Am mai povestit că dimineața nu pot să funcționez fără cafea, dar cum mereu apar oameni noi pe-aici, o să mai zic o dată.

Trei căni era cantitatea minimă de cafea care-mi permitea să încep să funcționez. Zic „era” pentru că așa se întâmpla pe vremea când fumam, acum văd că exista dimineți în care îmi sunt de ajuns și două. Nu multe, dar există.

Oricum, esențială e prima cană, adică aia care-mi desțelenește creierul amorțit și începe să-mi pună rotițele în mișcare.

Până aici nimic neobișnuit, bănuiesc că sunteți foarte mulți cei care vă începeți zilele pe bază de cafea. Treaba devenea ușor mai dificilă în lungile mele deplasări cu mașina, deplasări care au devenit frecvente în ultimii trei-patru ani.

Aici trebuie să fac o paranteză. Dacă stai la hoteluri care costă de la 200 de euro în sus, pe noapte, dimineața nu ai nicio problemă cu cafeaua pentru că 99% dintre ele au un espressor cu capsule în cameră.

Treaba se complică binișor atunci când te cazezi la hoteluri de buget, hoteluri care nu au în cameră decât un fierbător și două pliculețe de ness. Dacă le au și p-astea. Oricum, degeaba le au că nu pot să beau ness, am încercat o dată când eram complet în pană de cafea și-am crezut că mor când am sorbit prima gură din cană.

Deși mi-ar plăcea enorm să stau doar în hoteluri de cinci stele, pe mega lux, trista realitate este că încă n-am câștigat la loto și nici nu se prefigurează să câștig. Așa că atunci când plec pe undeva câte două-trei săptămâni, aleg hoteluri care costă sub 100 de euro pe noapte. Prin urmare, în 99% dintre ele lipsă cafea, dar prezente pliculețele de ness.

Dacă vă întrebați de ce nu-mi luam cafea de la restaurantul hotelului în care eram cazat, o să vă răspund că e o întrebare bună, și eu aș fi pus-o în locul vostru. Dar are și un răspuns la fel de bun: mă trezesc dimineață tare (știți, am o vârstă). La 6:00 dimineața nu prea e deschis niciun restaurant de hotel.

Cum am rezolvat acest inconvenient? Păi l-am rezolvat în două faze. Prima faza: chinul. De ce să fie ușor, dacă se poate să fie complicat? În sensul că vreo trei ani m-am plimbat cu două termosuri după mine. Serios, oamenii care mă cunosc au văzut cu ochii lor termosurile.

Plecam cu ele pline de acasă, le goleam în prima dimineață de la prima cazare, după care singurul meu obiectiv de peste zi era să reușesc să le umplu din nou pe undeva, pe la vreo cârciumă. Treabă care se întâmpla în fiecare zi a deplasării respective.

Dar toată chinuiala asta inutilă a luat sfârșit în vara anului trecut când am descoperit într-o benzinărie cea mai tare invenție a omenirii de la foc încoace: espressorul portabil cu capsule, pe numele lui Tchibo Cafissimo Easy.

Mic, foarte ușor și compact, l-am cumpărat pe loc. Din momentul ăla n-a mai existat vreo deplasare cu mașina, mai lungă de două-trei zile, în care să nu-l iau cu mine. A călătorit Cafissimo Easy anul trecut mai mult decât o făcusem eu în primii 30 de ani de viață.

Dar a meritat, că m-a scăpat de tot stresul ăla inutil: zi de zi eu trebuia să caut cafea și să-mi umplu cele două termosuri. Acum nu mai am probleme de genul, dimineața doar apăs pe un buton.

Oamenii care beau cafea doar de pamplezir, sau nu beau deloc, n-au cum să înțeleagă tot ce-am povestit eu până aici, doar cei care depind de cana aburindă înțeleg exact de cât stres m-a salvat faptul că nu mai trebuie să mă agit deloc pentru cele trei cafele cu care-mi încep ziua.

Și-acum, pentru cei care au fost atât de răbdători să citească încă o dată povestea relației mele cu cafeaua, am o surpriză extrem de mișto. Pun la bătaie două premii, adică două espressoare cu capsule Tchibo Cafissimo Pure+.

Cafissimo Pure+ este aparatul mai nou și mai cool care îl va înlocui pe Cafissimo Easy.

Dacă vă întrebați cum arată, îl puteți vedea în videoul de mai jos. Video făcut de mine chiar la prima lui utilizare, în camera de hotel unde m-am cazat în prima seară.

Pentru că da, oamenii de la Tchibo România nici n-au vrut să audă că plec la drum cu cel pe care mi l-am cumpărat anul trecut, așa că mi l-au schimbat pe Easy cu un Pure+ d-ăsta nou. Treabă de care nu pot să zic ca mă plâng, pentru că e la fel de mic și compact, dar are mai mari rezervorul de apă și compartimentul pentru capsule uzate, adică lucrurile care contează. Cafeaua are exact același gust.

Revenind, ziceam că pun la bătaie două espressoare Cafissimo Pure+ pentru voi. Ca să nu vină cu mâna goală, cele două vor fi însoțite si de câte 60 de capsule de cafea din gama Premium Collection. Uite, cam așa arată „pachetul”. Practic o să aveți espressor nou și cafea pentru măcar o lună, dacă nu două.

Cum faceți să puneți mâna pe toate astea? De data asta mi-am zis să nu vă mai las doar la mâna norocului, de data asta o să puteți influența și voi sorții. Mai precis, trebuie să ghiciți câte zile va dura toată excursia până în cel mai sudic punct al Europei.

De fapt, ca să fim și mai exacți, vom folosi sistemul hotelier, așa că va trebui să ghiciți câte nopți va dura până voi ajunge din nou acasă, în București. Evident, îmi lăsați un comentariu cu numărul pe care-l vizați. Vedeți că nu aveți voie decât un singur comentariu de om. Mă rog, voi puteți lăsa câte comentarii vreți, dar eu îl voi lua în considerare doar pe primul pe care l-ați scris.

Tragere la sorți voi face doar în situația, foarte probabilă, în care veți fi mai mulți care vor ghici. Ca să aveți timp suficient să vă înscrieți, tragerea va fi în ultima duminică de luna asta, adică pe 28 aprilie.

Atenție! Vă puteți înscrie în concurs indiferent în ce țară locuiți, dar cei doi câștigători vor trebui să-mi lase o adresă de livrare de România. Nu cred că e cazul să mai explic de ce.

Cu, speranța că v-am făcut o bucurie, ne auzim mai încolo.

Așa arată și se mișcă Tchibo Cafissimo Pure+: